Balog Zoltán miniszter szerint az elmúlt 8 évben 9-10 százalékkal nőtt a nyugdíjak vásárlóértéke, ám még mindig nem annyira, mint szeretnék.

Nyolc év alatt 9-10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke, de "még mindig nem annyira, amennyire szeretnénk" – mondta az emberierőforrás-miniszter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Balog Zoltán hangsúlyozta: a nyugdíjemelést a gazdaság teljesítménye teszi lehetővé, annak anyagi hátterét pedig az a nemzedék termeli meg, amelynek jó helyzetéért a ma nyugdíjasainak generációja dolgozott meg.

Balog: 9-10 százalékkal emelkedett a nyugdíjak vásárlóértéke, de ez még nem elég

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ha arra gondolunk, hogy Magyarországnak, a Kárpát-medencei magyarságnak egymással szolidáris közösségnek kell lennie, akkor ez a nemzedékeknek nemcsak az összetartozását, hanem az összetartását is kell, hogy jelentse

- fogalmazott.

Az átlagos mértékű ellátást kapó nyugdíjasoknak 30-40 ezer forint pluszjuttatást utalnak az idén, ami reményeik szerint segítséget jelent karácsony előtt, a jövő évi költségvetésben pedig 32 milliárd forint szerepel nyugdíj-kiegészítésre és -prémiumra – mondta a miniszter.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Balga páter!!! Az élelmiszerek ára meg 25.-30% emelkedett! Azt nem veszed észre???Hugyagyú!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Balga páter!!! Az élelmiszerek ára meg 25.-30% emelkedett! Azt nem veszed észre???Hugyagyú!!!
RonaGyuri
valami mérgezés lehet a minisztériumban a Bencus után most a páter is víziónál! =))
RonaGyuri
@dr. prédikátor: be szép is lenne, ha igaz lenne; mármint hogy CSAK 25-30%-os lenne az emelkedés az élelmiszerekben! Sajnos még 2017/16-os index is több! =))
Nessy
Ezt meséld el elme-szociális otthon lakóinak! Úgy látszik a hideg betörése rossz hatással van a valóság érzetre kormányzati szinten!
mackoka46
Dehogyis nem mocskoskáim elég volt belőletek. A számok lényegtelenek. Ezt olyan, mint a rezsicsökkentés. Ma minden drágább, miközben a szolgáltatás csapnivaló.
namihami
Vajon hiszi is amit mond vagy csak szorgalmi feladat a Tartótiszt fele.
És ez a lélek embere--borzasztó, még a gondolat is.
justhpeter
Olyan arcátlanul hazudik a képünkbe, hogy kinyílik az ember zsebében a bicska.
mackoka46
@dr. prédikátor: Há csökken a hal áfája ! Nem elég ez nektek ? A halszálka meg jó lesz kiváltani a 27%-os injekciós tűt.
dr. prédikátor
@mackoka46: Vagy fogpiszkálónak,a csirke farháthoz!!!
szaboria1
Balogkám, hogy is van mára már drágább lettek a hús áruk. Nem beszélve a felvágottakat szépen átkeresztelték és láss csodát parizel alapú kutyulmányok mára lasan elérik a 2000.-FT/kg. Mai meglepetésem füszeres felvágott néven 1899.-ft/kg. Mivel jóviszonyban vagyok a boltosokkal kértem egy szeletet kostolás miatt amit ki is szoktam fizetni. Parizer alap borsos füszerrel. Ez is olyan amit meg nem veszek többé.
cikicakk55
@Shikari: Baszd meg én egy életen keresztül enyhítettem a betegek szenvedését.Adóztam a fizetésemből! Minden nap,még ünnepnapokon,karácsonykor,szilveszterkor is benn voltam dolgozni! Ne minket nyugdíjasokat szidj,mert nektek nincs rendes fizetésetek!!Mi meg anyáin,nagyanyáink nyugdíját termeltük ki.Most akkor szidjunk mi is titeket,mert nem dolgoztok elegen és a nyugdíjunkból vagy eszünk vagy dolgozunk.A számotokra oly káros rendszerben azért a nyugdíjasok is megkapták a nyugdíjukat,mert elegen dolgoztunk ahhoz.,hogy az akkori nyugdíjasoknak elég legyen és még mi is megtudtunk élni.Igaz Kádár Jánosnak nem volt milliárdos holdudvara és Ő maga sem volt milliárdos,de még milliomos sem.Ha nem lenne egyetlen nyugdíjas sem,mert az olyanok mint te vagy,mindannyiunkat bele lövöldöznétek a Dunába,neked akkor sem lenne több fizetésed. Orbánnak és holdudvarának viszont lenne még pár eldugott bankja a fennmaradó pénzből.Kis naiv vagy,ha azt hiszed,hogy a nyugdíjasokra mennek el a milliárdok.Lehet,hogy a gyerekednek nem lenne orvosa,ha a 80 év körüli gyerekorvosok nem dolgoznának még mindig.Az is lehet,hogy te valamelyik piszkosul ráérő trafik tulajdonos vagy,azért van ekkora pofád.
cikicakk55
Propi! Muszáj ezt a gennyes alakot így szemből mutatni? Legalább háttal mutatnátok,vagy valaki takarja ki a fejét! Képtelen vagyok kajolni,mert előttem a képe,még ha nem is akarom.
magyarbakancs
@cikicakk55: Shikari a mozdony szőkékre gondolt meg az olyan emberekre ki a családi pótlékból él ,és ezért csinál 5-7 gyereket.
Én is EÜ-ben dolgozom és igen a rendszerváltáskor kellett volna át térni a több biztosítási rendszere ,és nyugdíjra.
Ja és ezt törvénybe biztosítani,hogy egyetlen egy tolvaj nemzeti kormány sem lopja el.
magyarbakancs
A mai társadalmi biztosítást ,és nyugdíj biztosítást nem lehet fenntartani.
És az ,hogy a mindenkori kormányok a nyugdíjemelést választási kampánynak tekintik.
Miért pont most emelkedik 3,8 %-kal?
Mert itt van egy választási év ,és a nyugdíjas össze üti a tenyerét hát megint kaptam valamit.
Megélhetéshez kevés éhen haláshoz meg sok.
akkor lenne igazi bérezés,javadalmazás mikkor fűzetés ,és nyugdíj után bevásárolsz 10 ezer forintért.
Ez tedd mg nyugdíj,és fizetés előtt egy nappal mint átlag ember.
Ha ez elkövetkezik, na akkor élsz jól.
Eladott Ország
Köszönjük szeretett vezérünk gondoskodását a nyugdíjasok nevében! Majd azért túl nagy meglepi ne legyen, ha esetleg kiderül jövő tavasszal, hogy az életkor nem függ össze az elhülyüléssel. Magyarország a felvirágzás küszöbén áll. Már megint. Az orosz hitelből, oroszok által kivitelezett paksi erőmű mellé már itt is van nekünk a kínai hitelből, kínaiak által kivitelezett Budapest-Belgrád vasútvonal. Szakértő véleménye szerint a remek projekt minimum 700 milliárd forintunkba fog kerülni (nem nekünk és a kínaiaknak, hanem nekünk és nekünk). Kapunk hozzá kínai hitelt 2,5 százalékos kamatra. Ebből fogjuk fizetni a kínai beszállítókat, mérnököket, egyéb szakembereket. Csak abban reménykedhetünk, hogy azért zúzott kőre szükség lesz és azt nem Kínából hozzák ide, hanem helyben vásárolják és talán néhány univerzális tehetségű gázszerelő is hozzáfér némi megbízáshoz. Az évszázad üzlete mindkettő, kétség nem fér hozzá. Az oroszoknak, a kínaiaknak és azon keveseknek, akik elég jó helyen szerelik a malacot, vagy véletlenül pont vannak jó kis kőbányáik, biztosan az évszázad üzlete lesz. Mi, de még az unokáink is nyögni fogjuk a hitelek törlesztését. Tök jó, hogy ebben az országban már nem is kell az egyes háztartásoknak eladósodni – mondjuk
lakásvásárlás miatt -, megoldja helyettünk a kormány. És még csak választani sem lehet, hogy
akarjuk, vagy sem.
Eladott Ország
A bizalommal és irgalommal gyógyító emberi erőforrás.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/07/balog_zoltan_korhaz_mti.jpg
“Öröm hallani a hangtok”: nemzeti gagyi újratöltve. Igen, tisztelt urak a nemzetpolitikai törekvésekben! Van úgy, hogy “el akarják venni” a nyelvet. Igen, a buta, helyenként értelmetlen megfogalmazás ellenére én érteni vélem, hogy a komoly asszimilációs nyomásnak kitett határon túli magyar közösségekre gondoltak, amelyek számára a nyelvi jogok kivívása, megtartása nem magától értetődő. Igaz, hogy lóhátról nem mindig látszik ez tisztán, de igen: vannak itt a huzatos Kárpát-medencében olyan magyarlakta vidékek, ahol nem könnyű megmaradni, megőrizni. Na, azokra az esetekre az ilyen dalocskák adják fel az utolsó kenetet.
Magyarnak lenni, magyarként megmaradni nem szégyen és nem dicsőség. Egy puszta adottság, állapot, amivel együtt kell élni. Minél többet hangoztatjuk, annál inkább elkopik. És a “hangtok” is. Bármit is jelentsen.
youtu.be/IaY3eRqCHUw
kokopelli
@Eladott Ország: "Segítek rajtatok,ha beledöglötök akkor is!" ..."Balog lelkész"-től?
kokopelli
@cikicakk55: (9:53)... ezt a civilizált országokban úgy hívják hogy:
"Generációs szerződés" amit még aláírni sem kell,mert az emberiesség
azt nem követeli meg! A mocskos kizsákmányoló nyugat! Pfujj!
nezelodo
Páterkám bajod lesz ebből! Legalább ugyanezen időszak kormányzat által is elismert infláció nagyságánál egy picivel több nyugdíjemelést kellett volna mondanod!
cikicakk55
@Shikari: Bocsánatot kérek,tényleg elnéztem! Tudod,ha már meglátom azt a szót,hogy nyugdíj,vagy nyugdíjas,akkor a kommentek nagy része szid bennünket.Tényleg ne haragudj,figyelmetlen voltam.Ma egyébként is rossz napom van,így hajlamosabb vagyok a figyelmetlenségre.Ráadásul szinte soha nem vagyok trágár. Köszönöm,hogy nem bántóan figyelmeztettél a hibámra.
cikicakk55
@magyarbakancs: Igen, meg is írta és már bocsánatot is kértem tőle.Sajnos túl sokszor olvasom,hogy a mai aktív dolgozók a nyugdíjasokat hibáztatják amiért kevés a fizetésük.Lehet Kádárt szídni,de az Ő idejében arra ment el a pénze az államnak,hogy építették a panel lakásokat és a fiatal házasok,ha alá írták,hogy X idő alatt vállalnak 3 gyereket,1 éven belül megkapták a lakást.Nem volt lakástörlesztésük,mert állami fenntartásúak voltak,csak valamennyi lakbér.Állami dotáció volt a gyermekruhákra,cipőkre és a tejre. Minden családnak megoldott volt a nyári nyaralása,mert a SZOT üdülőkbe lehetett menni,még válogatni is melyikbe.Mi például 2x is voltunk a Horvát tengerparton,az akkori Jugoszláviában.El hiszem,hogy Kádár is hagyott adósságot,de mentségére legyen mondva,hogy nem magára költötte. Az,hogy a ruszkikkal lepaktált,meg a mi megélhetésünket,nyugalmunkat,jövőnket nem zavarta. Senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez,hogy lépjen be a pártba.Aki viszont belépett,annak vigyáznia kellett mit mond,mit tesz,mert Őket már figyelték. Most mennyivel jobb? Most az EU és Amerika rabszolgái vagyunk,de ahogy figyelem,hamarosan megint a ruszkiké leszünk.Piszkosul nem érdekelne,ha ugyan azt a biztonságot ami akkor volt,még ha egy párt rendszer is van,vissza adnák.Akkor legalább a gyerekeink nem menekülnének nyugatra,mert az itthoni fizetésből is meg lehetne élni.Persze nem ilyen gondolkodással,amit 28 év óta minden párt csinál.
Veleda
És megint szemrebbenés nélkül hazudik, csúsztat, mellébeszél a balogatya. A vásárló értéke nem növekedett semmit, talán ha az inflációt követte. A kettő nem ugyanaz.
Hellcat
Értem én, hogy jönnek a választások meg hazudni kell megállás nélkül...de beérjük ám a kis hazugságokkal is tőletek nem kell arcátlanul nagy baromságokat összehordani...
quadrocopter
Ezért kell minden reggel megnéznem a térképet, hogy lássam, ezek a szarháziak Magyarországról dumálnak-e, vagy felolvasnak a Magyar Népmesék c. mesesorozatból!
bencemacska
Erre csak az jutott eszembe kapásból : Azt a jó q...
Nem teszem, hozzá, hogy édesanyádat, mert neki csak az a bűne, hogy nem csapott a falhoz, mikor megszülettél!!!
CsipkeRózsa
@tudode: Nincs egy olyan táblázatod, ahol megvan az infláció azokra az évekre?
papa.49
Az anyádpicsája emelkedett te tökhülye faszkalap !!!
wagabund
..."reményeik szerint segítséget jelent karácsony előtt, a jövő évi költségvetésben pedig 32 milliárd forint szerepel nyugdíj-kiegészítésre és -prémiumra "...

nekem karácsonytól karácsonyig folyamatosan segítséget jelent(ene). Hohó, de látom, a jövő évi 32 milliárd már valahogy rendben van...ettől párás is lett a szemem... csak a postás hogy hoz házhoz ennyi pénzt? Ezt most meg is kérdeztem tőle, miközben az Erzsébet utalványt írtam alá... olyan furcsán nézett...csak a jattól enyhült meg.

most próblom kiszámolni, hogy 32 milliárdból mennyi jattot illik adni..

:-)
cikicakk55
@Shikari: Köszönöm szépen a türelmed és a megértésed is.Én sem szoktem ilyen trágár lenni.Vissza nézheted,ha gondolod a beírásaimat,inkább csitítani szoktam azokat,akik véletlen (vagy direkt) parlagian viselkednek.Ezért is szeretem a propellert,mert itt van a legnormálisabb közösség.Még a különböző véleményen lévők sem szoktak egymással paraszt módjára beszélni. Tényleg nem tudom mi ütött belém! nem szoktam mentegetőzni,vállalni szoktam a véleményem,de ez nem rám vall. Elképzelhető,hogy az egészségi állapotom romlása okozta a türelmetlenségem és a figyelmetlenségem. (4 napja eltört 2 bordám és csak saját felelősségemre jöhettem ki a kórházból.A beteg páromat nem hagyhattam egyedül) Persze ez nem mentség a durva beszédre,és köszönöm a kedves válaszod is.
havasigyopár
Megint egy hazugság. A nyugdíjak vásárlóértéke kb. 30%-kal csökkent az ő "uralkodásuk" alatt.
Cicamama55
Már megint HAZUDIK!!! :(((((((( Az árak emelkedtek minimum ennyit!
kissé felnőttem
szép szám a 10% és ? mennyi volt akkor 1 KG. alma? mennyi most alig van
300--400 Ft/ kg alatt meg szinte nincs is, Ja ez csak egy volt a sok luxuscikkből.
én is ezt szajkóznám ha minyimum 1,5 milliós Havim lenne. Éves szinten se jön ki ennyire
.max ami vigasztal saját lábukon állnak a gyerekeim. csak nem lettek milliokkal eleresztve. de jön ám még böjt .
Ja ukrán határnál meg 300.000 nyugdijat is lehet szerezni magyar államtól ezt itt olvastam egy órája sem miféle mószer ez Atya gyorsan nézz utánna!
TomasP
Miért gondolja ez a q... hogy mindenki hülye és nem is itt élünk, hanem egy fantázia világban ... nem is fizetünk ki semmit sem... nem járunk a piacokra...nem érezzük pl-l a 60-70 Ft-s tojás árakat sem.
Gyuri Géderről
@dr. prédikátor: Hogy venné észre, mikor hugyagyú.
Mikor zavarjuk már el ezeket a spermahuszárokat?
tudode
A "tiszteletes" akkorát lódít ezzel az ADJÁK, meg emelik a NYUGDÍJAT akkor, amikor HIVATALI KÖTELEZETTSÉGÜKNEK IS alig tesznek eleget, hiszen FELADATKÖRÜKBE TARTOZIK "legalább" az inflációt követő NYUGDÍJEMELÉS!!!
.
Különösképpen abban a helyzetben, hogy KÉNYTELENEK intézkedéseket tenni az aktívak keresetének VALAMENNYIRE VALÓ EMELÉSE érdekében, mert lassan KIÜRÜL AZ ORSZÁG, mivel NYOLCADIK ÉVI KORMÁNYZÁS UTÁN jöttek rá, hogy az ILLIBERÁLIS ÁLLAMMAL VALÓ matatás helyett inkább már 2010-ben, a fokozatosság ELVE ALAPJÁN "kellett" volna, meg a bár ODAFIGYELNI a magyarok exodusára!!!
.
Jó lenne, ha "csak" Soros lenne a LEGNAGYOBB GONDJA A TÁRSADALOMNAK, de szinte minden szinten MINDEN ELMARADT A KELETINÉL, A NYUGATINÁL!!!
.
Erről miért nem SZÓL A FÁMA, v az Ali baba???
.
Borsodi
@Cicamama55: Nem megint,mindig! A nyugdíj emelkedik,a nyugdíjas meg éhezik! Még külföldön a tojás 30ft a minimálbér 1000euró nálunk 80ft a tojás és a minimálbér ?
magyarbakancs
@cikicakk55: Minden amit írtál igaz.
Én 37 éve dolgozom az EÜ-ba.
Akárki akármit mond a Kádárrendszerben százszor jobb volt a ellátás mint most.
Desischado
@cikicakk55: Mielőbbi jobbulást nektek!

"30-40 ezer forint pluszjuttatást utalnak az idén..."
Hazudsz, te aljas! Hol küldtetek ennyit?! Hogy rohadna az a hazug fejed, te moslék!
lampa laz
Ja, az ukránoké, akik magyar nyugdíjat kapnak.
tudode
Összeegyeztethetetlen egy LELKI KUFÁRRAL az, hogy BELEÁLL ABBA A SORBA, ahol a POLITIKAI SZÉLHÁMOS vezeti az ALÁRENDELTSÉGÉBE TARTOZÓKAT, és a birkává agymosott alattvalóvá silányított népet.
.
Nem kell JÓSTEHETSÉGNEK LENNI ahhoz, hogy ennek a VÁLASZTÁSI OSZTOGATÁSNAK/FOSZTOGATÁSNAK meg "lehet" a böjtje amiatt is, HA VÁLTOZIK a világgazdasági környezet, és az ORSZÁG gazdasági EREJE, az EU-s lóvé csökkentése után smanca lesz a REMÉLT GYŐZELMÜK UTÁN oly annyira, hogy furfangos módon KÉT KÉZZEL VESZIK VISSZA AZT, amit FÉLKÉZZEL 2017-ben, és 2018-ra beígértek!!!
.
Nagyon kilóg a LÁBUNKON ÁLLÓ döglődő DAKOTA LÓNAK nem csak a lába, az EGÉSZ LÓ!!!
.
Minden ország OLYAN KORMÁNYT KAP/SZEREZ MAGÁNAK, amilyent KIÉRDEMEL!!!
Nessy
@magyarbakancs: Hello! Akkor még van időd! Nekem sikerült több területen 49 évet dolgozni. (1957-2006) De édesanyám már a háború alatt a Jánosba, illetve a Szikla mórházban dolgozott. Ergo van összehasonlítási alapom. A gyógyszeripar, a technika fejlődött, de lassan elfelejtettünk "beteget ápolni"!
Azért a nagy kórház rekonstrukciók, és fejlesztések a 80*s években voltak. Sok helyen még azok az ágyak, éjjeliszekrények, egyéb berendezések működnek, jól, rosszul.
Igaz Lantos Gabriella a magán kórházakat preferálná. Nem volna rossz, csak nem egészségügyi nyugdíjból, "szingliként".
cikicakk55
@Shikari: Nagyon szépen köszönöm a jókívánságod! Köhögni tényleg nem tudok,menni is csak úgy,hogy a jobb tenyeremmel nyomom a jobb bordáimat visszafelé a lépéseknél. Sajnos valakinek el kell menni az ebédért,mert a párom nem mehet ki a házból(agyműtét) ( hetet mondtak a kórházban.Lehet,hogy rám tavaszodik mire rendesen kapok levegőt.
Tegnap este a célpontban volt az Ukrán határ menti falvakból közvetítés.Rengetegen jelentkeznek be a környező Magyar falvakba,de nem is laknak ott.Rendesen hírdetik,hogy állandó lakhelyeket adnak ki.Úgy mint egy albérletet. Ezt nem veszik észre az országunk honatyái? Túl messze van a Parlamenttől? Van olyan Ukrán aki 300.000 ft nyugdíjat kap havonta és mivel csak mostanában jelentkezett ide át,visszamenőleg több mint 3,5 millió forintot visszamenőleg ki is fizetnek nekik.Ha jól emlékszem 1965-ben lett ez törvénybe iktatva. Orbán 1 év alatt majd 200 törvényt megváltoztatott,vagy újat csinált.Ezt miért nem változtatja már meg? Mi akik ide adóztunk itt dolgoztunk,itt éltük le az életünket,28 éve szívják a vérünket,mi örüljünk az 55. 70.000 ft nyugdíjnak.Az Ukránok egy napot egy percet nem adóztak,nem dolgoztak itt,de nekik jár. Ráadásul Ukrajnában 3x annyit ér a forint mint itt.Ott a maximális nyugdíj 20.000 ft.Ez ráadásul nem kamu hír.Attól mert a Hír tv adta le,igazi Ukrán emberek nyilatkoztak.
cikicakk55
@magyarbakancs: Akkor te is tudod,hogy annak idején volt elég ágynemű,gyógyszer, műszerek( már ami az akkori orvostudományhoz kellettek,mert az igaz,hogy CT MRI akkor még nem volt.Egyedül az ultrahang ami már akkor is volt,bár az is az én leszázalékolásom előtt pár évvel jött be.Én 2005 körül jöttem el.Kénytelen voltam,pedig imádtam a munkámat.( kullancs csípés,agyhártyagyulladás,visszamaradt epilepszia) A fiatalabb fiam idén diplomázik,sürgősségi ápoló lesz.Ő mondta,hogy kedden a szegedi II. -es kórház pszichiátriáján voltak gyakorlaton és a kórház összes osztályát berohangálta két szem Xanaxért. Nincs elég ágynemű,pléd,a fázósabb betegeknek otthonról hoznak,már akinek van hozzátartozója. Nincs elég fertőtlenítőjük, a betegek olyan minimális ebédet kapnak,hogy az egy 2 évesnek is kevés.Most nem biztos,hogy szeretnék ott dolgozni,mert nekünk még volt időnk a betegekkel beszélgetni is,mert nem tárgyak,hanem emberek.
cikicakk55
@Desischado: Nagyon szépen köszönöm! Jól esik a figyelmességetek!
cikicakk55
@tudode: Nem kiérdemelte,kihazudta.Nem mindegy ám.Mivel az MSZP sem volt toppon a 8 évben még megvezették az országot,könnyen bedőltünk Orbán hazugságainak. Akkor,2010-ben még valahogy meg is értem az embereket,hogy rájuk szavaztak,mert Gyurcsány,Bajnai, és a többi is eléggé elcseszték a nép életét.valahogy akkor is volt egy kiváltságos csoport,akik mindig elnyertek valami tendert,ami majd a duplája lett a végén. Talán annyi írható Gyurcsány javára( ez csak az én véleményem,nem a többieké),hogy Ő túl naív miniszterelnöknek.Ő príma,jó érzékkel megáldott üzletember,de nem kemény kezű vezető. Ezt nyilvánította ki Őszödön,csak nem úgy mondta,hogy hazudtatok,loptatok,éjjel nappal,hanem úgy,hogy hazudtunk ,loptunk éjjel nappal.Úgy érezte,így kell mondania,elvégre Ő volt a ME.Ki is derült,hogy mennyire naív,mert amit mondott azt az ott űlőknek szánta és még is kiderült. Azóta is a fejéhez vágják,pedig igazat mondott.Orbán soha nem vallaná be,pedig ők egy év alatt loptak el annyit,mint Gyurcsányék 8 év alatt.Azt azonban nem értem,2014-ben miért volt még mindig annyira hülye a nép,hogy rászavazzanak? Most meg szinte lehetetlenség lesz letaszítani a trónról,hiába vagyunk 2-3x annyian mint a nyaloncok. A határon túliak és a kinn dolgozók megakadályozása a szavazásban mind az Ő malmára hajtja a vizet. Itt vagy összefogás az ellenzéknek,vagy a lusta,otthon a fotelból ugatók kirángatása lenne talán eredményes.
cikicakk55
@Nessy: Akkor te sokkal nagyobb kört látsz be mint mi magyarbakanccsal.Én 1972.ben végeztem el az ápolónőképző-t Szegeden. 2006-ban százalékoltak le,de előtte már 2 évig csak nehezen tudtam dolgozni.Sokat lettem rosszul,így kénytelen voltam rokkant nyugdíjba menni.Most a fiam látja át az egészségügyet,mert heti 3 napot gyakorlaton vannak.Szeged összes klinikáján voltak már.Én is látom,csak most már mint beteg,bár nekem azért van egy kis protekcióm a múltam és a fiam miatt is. Persze ez inkább a várakozási idő lerövidülését jelenti.A párom agyműtétje várólistás volt,de ott meg nem tudom nevezhetem-e szerencsének, az állapota miatt eléggé előre került.3 hónapon belül műtötték.Amit én nagyon hiányolok az a nővérek,ápolók személyes kapcsolata a betegekkel. A nővérek sokkal többet vannak velük mint az orvosok,de olyan kevesen vannak,hogy nincs idejük a beteggel beszélgetni. Én főleg elfekvő osztályon és fogyatékosok közt dolgoztam,de voltam Pszichiátrián is két évet kórházon belül és nőgyógyászaton,szülészeten.Mikor hol volt hiány. A betegek most nem érzik magukat embereknek.A nővérek sem tudják őket úgy kezelni,mint embereket,mert nincs rá idejük.Mi fáj? talán ennyi még futja,aztán szalad is tovább.A választ sokszor már nem is hallja. A fürdetésnél mi még beszélgettünk velük,ma már a nővér azt számolja,elég lepedő van-e a kocsin,van-e még sampon a fürdetéshez.Hálóinget ad a férfiakra,vagy pizsama felsőt a nőkre.Attól függ miből van több.Ha nincs semmi,akkor lepedővel letakarja esetleg a saját pólóját,pulóverét ráadja.Katasztrófa. A kórházak belső állapota szintén.
tudode
Hát igen!
.
Innen egy kicsit, onnan egy nagyobb leszakítani abból, amellyel eszközként úgy kellene bánnia MINDEN REGNÁLÓ KORMÁNYNAK, mint a kukásnak a kukásautóval, meg a kukákkal, de ÚJ SZELEK FÚJNAK akár keletről is, mert nem csak Romániában alakult meg a KORRUPCIÓS ÜGYÉSZSÉG, hanem
.
----- Kínában már halállal is büntethető a korrupció - a Transindex.ro portálról
vilag.transindex.ro/?hir=28735
.
Elgondolni is rémes, ha KIS HAZÁNKHOZ is elér az, hogy NE NYULKA, PISZKA, mert ...!
Akkor az, aki NEM ELÉGEDETT MEG A BUSÁS tiszteletdíjával, és a tisztséghez járó INGYENES SZOLGÁLTATÁSOKKAL!
.
És ez folyik az OLAJ BIZNISZTŐL napjainkig KÜLÖNBÖZŐ MÉRTÉKBEN!
De ha egy ÉHEZŐ GYERMEK elcsen egy kiflit, számára bünti a JUT-ALMA!!!
.
Így élünk mi a DEMOKRÁCIÁBAN, és hagyjuk!!!
tudode
@tudode: ..
.
cikicakk55 12.40-nek válaszoltam 13.02-kor
lampa laz
@cikicakk55: Tudjuk milyen a "világszínvonalú magyar eü" mégis végtelenül elszomorító amit leírtál. Mielőbbi gyógyulást Nektek!
cikicakk55
@lampa laz: Köszönöm szépen.nagyon kedves vagy.Jól esik mindenkitől aki már rám írt ezzel kapcsolatban.Nem is annyira panaszként,mint az EÜ helyzete miatt írtam róla.sajnos túl sokan vagyunk ilyen helyzetben,csak nem mindenki tudja ezt megírni.Az ilyeneket meg nem olvassák azok,akik azokat a jól menő statisztikákat csinálják.Akik tehetnének ellene,azok meg főleg nem olvassák,bár biztos tudnak róla.
lampa laz
@cikicakk55: Borzasztóan fel tud dühíteni az egészségügy helyzete, de méginkább az hogy ez a szemét fidesz kormány az ellenkezőjéről tájékoztatja a bunkó híveit, a sajtót meg gyalázza, h felfújják, eltúlozzák az eseteket. Minden családot kell, h érintsen ez a probléma. Nem hiszem, h az összes birka magán kórházakban gyógyul. Van a közelemben egy vadonat új kórház és már arról hallunk, h sorra fertőződnek el a frissen műtött betegek. Hiába új, ha nincs megfelelő higiénia, nincs alapvető fertőtlenítés, egyszerűen tragédia ami itt van. Régen legalább mellbevágta az embert a klór szag, ha bement az épületbe, ma viszont helyette a halál szagát érzi.
Lackó50
Ennek a jóembernek fogalma nincs a várárlóértékről. Lehet, hogy 8 év alatt 10%-al nőtteek a nyugdíjak, de ez csak halványan próbálta az inflációt követni. A vásárlóérték kicsit más. Azt nem sikerült megközelíteni. Lassan mindenkinek emelik 10-20 %-al a fizetését, ami magával fog hozni inflációt is, így talán az ő vásárlóértékük (TALÁN!) szinten marad. A nyugdíjak meg 3,8 %-al nőnek, ami a vásárlóértéket tekintve jóval az infláció alatt lesz.
Röviden ennyit a jótékonykodásról.
Eladott Ország
Az életminőséget össze lehet hasonlítani egy közös átszámítási alapként alkalmazott pénznem, az ún. vásárlóerő-paritás (PPS) segítségével, amely egy sor áru és szolgáltatás árát méri az egyes országokban rendelkezésre álló jövedelemhez viszonyítva. A vásárlóerő-paritáson mért, egy főre eső GDP összehasonlítása áttekintést nyújt az Unión belüli életszínvonal-különbségekről. Íme sereghajtók vagyunk:
europa.eu/european-union/about-eu/figures/living_hu
cikicakk55
@lampa laz: Sajnos nagyon igazad van.A férjem agyműtétje február23-án volt,pont a 66. születésnapján.Mikor kiadták két hatalmas vérömleny volt a szeme alatt és környékén.Azt mondták,hogy Szegeden 50 ilyen műtétet csináltak már és soha ilyen következménye még nem volt. 2 nap múlva vissza vitettem,mert a vérömleny duzzadt és úgy nézett ki vízzel keveredik.Ápolónő voltam,így egyből az jött le,hogy agyvíz keveredhet a vérrel.Persze,hogy frászt kaptam,mikor láttam,hogy táskák lettek a szeme alatt.nem akarták benn tartani,mert szerintük semmi köze a műtéthez. Na ezt még egy olyan sem hitte volna el,aki az egészségügynek még a közelében sem volt.Végül csak benn tartották és 4 nap múlva engedték ki. 1,5 hónapig semmi gond nem volt vele,mostanra viszont olyan lett a mentális állapota mint egy 5 évesnek. Persze ezt sem akarták a műtétnek tulajdonítani.Aztán én az interneten keresgéltem olyan családokat,ahol ugyan ilyen műtéten esett át a beteg és ugyan ilyen tünetek jöttek ki nála.Kiderült,hogy rajtunk kívül még 5 családnál lettek ilyen tünetek. Végül valahogy a fülébe jutott a klinikának,hogy nyomozok( minden létező agysebésznek írtam levelet a neten,akiknek sikerült megszerezni az email címét,gondolom ezek közül szólt valaki nekik.) behívattak bennünket,kiderült azt hitték,hogy műhibapert akarok a nyakukba akasztani.Eszem ágában sem volt.Teljesen tisztában vagyok vele,hogy egy foghúzásnak is lehetnek komoly utóhatásai,nem hogy egy agyműtétnek.Engem azzal húztak fel,hogy nem akartak vele törődni,csak azért,mert szerintük semmi köze az agyműtéthez. Végül még 3x feküdt benn,próbálkoztak gyógyszeres kezelésekkel.Most ott tartunk,hogy már kicsit javult,most olyan mint egy 10 éves.Már szót fogad,nem sodorja magát önveszélyes állapotba,de őrizni kell és figyelni rá.Olyan,mint ha újra lenne egy 10 éves gyerekem,akinek mindent el kell mondani,hogy mikor mit csináljon.Azért annyit elértem,hogy ehhez a műtéthez,már beírják,mint kockázatot .Parkinsonos és két elektródát ültettek az agyába.
cikicakk55
@lampa laz: Még annyit,hogy mikor egy ilyen béna nímand pofázik bele az egészségügybe,mint egy ilyen félresikerült pap,akkor felmegy a vércukrom.Nem vagyok egy káromkodós fajta,fát lehet vágni a hátamon,de van az a pohár,amelyik nálam is képes egy csepp miatt kiborulni.Na ilyenkor megyek át bunkóba és nem válogatom meg a szavaimat. A fiamnak már pár koccost lezavartam volna,ha úgy beszél egy orvossal ahogy én beszéltem akkor Szegeden. Igaz, a 193 centis kölöknek max a háta közepét érném el,de tudja,hogy nálam nem szabad túlfeszíteni a húrt. Végül az orvosokkal is egyensúlyba jött a kapcsolatunk,csak bánt mikor így kell észhez téríteni komoly professzorokat .Megértem én,hogy Őket is köti egy szabály,és a Klinika hírneve nem mindegy milyen,de ennek az embernek,aki a párom,43 éve azt mondtam az anyakönyveztetőnél,hogy életem végéig vele maradok.3 férfiért lennék képes még ölni is,ez a két fiam és a párom.
Ez a mocskos Balog meg papként úgy hazudik mint ha könyvből olvasná.Én nem vagyok vallásos,nem is ismerem a bibliát( a történetet igen) nem ismerem a 10 parancsolatot sem,de az biztos,hogy ez a gané a 10-ből egyet sem tart be. A ne lopj, azt ismerem,a többit nem.
lampa laz
@cikicakk55: Nem mindennapi kis harcos vagy, mondhatni hős, ezekkel a megpróbáltatásokkal amiken keresztül mentetek. Kívánok Neked még sok erőt jó egészséget, párodnak is és kitartást.
kukac50
A 2850 forintos nyugdíj,hogy őrizte meg a vásárló értékét amikor havi 1 kenyér árával emelik?
A tűzifa ára meg 150% -ot emelkedett.
qxy
Zolikám drága kis pöcsöm öccse. arról is besszéjjé a kis száddal hogy a ti fizetésetek mennyivel emelkedett a lakosság kárára .Ugye van testvéred, mert egyedül ekkora marha nem lehetsz.
Kell egy füles?
cikicakk55
@tudode: Ez a kinai halálbüntetés a tolvaj politikusokra itt sem volna rossz,csak előtt ki kéne verni belőlük,hogy hol vannak a milliárdok.Itt már olyan bazi nagy összegről lehet szó,és ez csak az amit mi is látunk és tudunk.Képzeld el,mennyi lehet az igazi összeg.Nagyon sok ezer milliárd.A nyugdíjkassza 3000 milliárdja csak csepp a tengerben az igazsághoz képest. Ha az a rengeteg milliárd most vissza kerülne a közpénz közé és nem ez a korrupt pénzéhes társaság kezelné,egész biztos elég lenne fizetésemelésekre,( nyugati bérekre az egészségügy,oktatás,és minden ágazat fejlesztésére.Tudom,így rengeteg kiadásnak hangzik,és mindenki azt mondja,hogy nem lehetne mindent egyből helyrehozni,de szerintem lehetne,mert nem tudjuk a pontos összeget,mennyit is loptak,utaztattak ki ellenőrizhetetlen bankokba.
cikicakk55
@lampa laz: bár csak most is a klórszag lenne a legnagyobb probléma!
cikicakk55
@lampa laz: Nagyon szépen köszönöm.nagyon sokat jelent a dolgok elviselésében az internet és az olyan emberek támogatása és megértése mint amilyen te is vagy és még sokan a propin.
Biztos sokan nem hinnék el,de egy-egy ilyen beírás,üzenet hatalmas erőt tud adni.Olyan érzés ez,mint ha egy család állna mellettem és segítenének lelkileg feldolgozni,megoldani a problémákat. Nekünk már vér szerinti rokonain már nincsenek, a két gyerekünkön kívül .Így a rokoni segítségre nem számíthatunk.Igazi barátink sincsenek túl sokan,mert akik voltak lemorzsolódtak mióta nem tudunk olyan aktív életet élni.Az interneten viszont találtam pár olyan barárot,akik többet érnek a rokonoknál is.Most itt nem anyagi segítségre gondolok,mert jó az ha van pénz,de sokkal fontosabbnak tartom,hogy ugyan úgy gondolkoznak,ugyan azokat az értékeket képviselik mint én.Sokat jelent az is,hogy anyagilag ugyan olyan helyzetben vannak ezek a barátok,mint mi.sajnálom,hogy a párom soha nem szerette az internetet,pedig biztos neki is lennének ilyen jó barátai. Köszönöm még egyszer a vigasztaló szavakat,nekem rengeteget jelentenek.
cikicakk55
@Shikari. "@cikicakk55: Jobbulást!
A válaszodra nem tudok válaszolni! Nincs elég információm és a döntések mogotti érdekeket sem értem."
nem tudom melyik válaszomra gondoltál? a döntések mögötti érdekeket sem tudom melyik válaszomra írtad,de biztos jogosan írod.Most itt ezzel a témával kapcsolatban annyi kedves üzenetet kaptam és annyira sok választ is írtam,hogy már nem tudom melyik beírásomról van szó.Az a baj,hogy nem folyamatosak az írások.Én is csak 1-2 órát .Köszönöm a válaszod.tudok a gépnél ülni,így legtöbbször másnap olvasom el az előző napi üzeneteket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.