A kormánypárt szerint a baloldal és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csak elherdálta a nemzeti vagyont, míg a Fidesz gyarapítja azt. A DK egyébként azt szeretné, ha a Bélna eladásáért kapott pénzt a főváros a 3-as metró akadálymentesítésére fordítaná.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke és a baloldal csak "elherdálni és ellopni tudta a nemzeti vagyont", a polgári kormány viszont gyarapítja.

A Fidesz pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy több ellenzéki párt bírálta a kormány döntését, amelynek értelmében megveszik a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. Ezt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be csütörtökön.

DK: a Bálnáért kapott pénzt költsék a metró akadálymentesítésére

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/VargaA

A Fidesz azt írta: a Bálna a főváros egy olyan ikonikus épülete, amelynek megvásárlásával a nemzeti vagyon tovább bővül, és az épület kiemelt funkciót kap, a Magyar Turisztikai Ügynökség központjaként hozzájárul az ország turisztikai, gazdasági erősödéséhez.

Az MSZP közleményében úgy fogalmazott: a Bálna eladásával folytatódik Budapest vagyonának "esztelen elherdálása", amelyet a Tarlós István-féle városvezetés 2010-ben kezdett meg. A párt felszólította a főpolgármestert és a városvezetést, hogy eladás helyett legfeljebb csak bérbe adja az épületet.

DK: a Bálnáért kapott pénzből oldják meg a 3-as metró akadálymentesítését

A DK fővárosi képviselője azt követelte, hogy a Bálnáért kapott pénzből oldják meg a 3-as metró akadálymentesítését. Gy. Németh Erzsébet pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az épület eladásával Tarlós István folytatja a főváros vagyonának elherdálását, mert a bevételt várhatóan a működési források kipótlására fogja felhasználni.

A Magyar Liberális Párt arra szólította fel a főpolgármestert közleményében, hogy a metró akadálymentesítéséhez szükséges összeget ne a főváros "kiárusításával" teremtse elő. A Liberálisok azt javasolják, hogy ehelyett "a Népstadion 200 milliárdos beruházásából" fordítsanak 8 milliárdot a mozgáskorlátozottakra, idősekre és babakocsival közlekedőkre.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/VargaA)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
szerintem pedig a Bálnáért kapott pénzt is lopják el, hadd tanuljon a magyar.
Magánvélemény.
mackoka46
A pénznek nincsen szaga. Nem tudják, hogy amit ellopnak az valakinek a nyugdíja, a másiknak a táppénze, a harmadiknak a munkabére, a negyediknek a rákgyógyszere... etc
Belemarkolnak a kasszába és viszik, mert megérdemlik, különben is Soros.
karma1
Kisse naiv a Liberalisok politikusa, ha azt hiszi, hogy ezt a penzt tarlos Budapest jobb mukodtetesere fogja felhasznalni.
Meg tevedesbol sem.
Es a "vasarlo", illetve a majd felhasznalo szerintem nagyon is valoszinu, hogy sajatlabu recsolke lesz, az o kis 15 millios kuktatanfolyamaval... (Abban sem vagyok biztos, hogy azt elvegezte-e, hiven az orban klan hagyomanyaihoz, amikor a meregdraga tanulasi lehetoseget az ablakon dobjak ki. Lehet, hogy azert kellett az egesz evfolyamot elvinni az Opera kiralyi paholyaba, hogy meglegyen az a pocset a "diploman"...:o(((( )
Főlökött
Főcímben : "...Bélna eladásáért ..." :)

A Bálna vételára nem közpénz, az már átalakult, elveszítette köz- jellegét :)

De ami a már nem vicc, hogy a felújítás költségei hiányossak voltak, ebből pótolják a hiányzó milliárdok egy részét. Mondjuk az is érdekes, hogy egy megtervezett felújítás, hogy drágulhat, folyamatosan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.