Az MSZP szerint kizárólag közös listán alapuló ellenzéki szövetségben lehet győzelmet aratni a jövő évi parlamenti választáson.

Molnár Gyula, a szocialisták elnöke szombaton, pártja budapesti választási koordinációs ülését követően úgy fogalmazott, az ellenzéki pártok szétaprózódott választási indulása "pártszépségversenyhez" vezetne, amelyben nem szeretnének részt venni.

Molnár Gyula: az MSZP él és tudja, mi a feladata

Fotó: YouTube

Az MSZP kritikus két hónapot zárt le, ami után azt üzeni, hogy él és tudja, mi a feladata

- mondta a párt vezetője, hozzátéve, az elmúlt időszak bebizonyította, hogy a szocialista szavazók "nem pártolnak át oda, ahova értelmiségi műhelyek gondolják".

Molnár Gyula később kérdésre sem kívánt erről részletesebben beszélni, de szerinte az biztos, hogy

szavazóik tőlük várják az egyértelmű baloldali alternatíva felmutatását.

A pártelnök hamisnak nevezte azokat a híreket, hogy az MSZP vezetésében stratégiaváltás történt volna, hiszen szerinte továbbra is le akarják váltani a kormányt.

Kiemelte, ennek érdekében

készek tárgyalni mindenkivel, aki nyitott a közös lista- és egyéni jelöltállításra, valamint a közös miniszterelnök-jelölt megnevezésére.

Molnár Gyula szólt arról is, hogy a jövő hétre tervezett kongresszusokat "átalakították" egy programbemutató választmányi üléssé, a kongresszust pedig majd akkor tartják meg, amikor ahhoz minden személyi feltétel adott lesz. Kérdésre válaszolva ezt vízkeresztre valószínűsítette.

Az MSZP elnöke megerősítette, pénteken felkérte Kunhalmi Ágnest, hogy legyen a párt arca, vagyis a nyilvánosság előtt ő beszéljen arról, mit ajánlanak az országnak és a társadalmi csoportoknak.

A jövő héten bemutatásra szánt, Tegyünk igazságot! című programról Hiller István, az MSZP választmányi elnöke beszélt, olyan karakteres, baloldali programnak nevezve a dokumentumot, amely szerinte büszkén vállalható mindenkinek, aki igazságos, demokratikus és európai Magyarországot szeretne.

Hangsúlyozta, a program nem politikusokról, pártokról, "az egymás közötti kavarásokról" szól, hanem a magyar embereket érintő olyan kérdésekről, mint az egészségügy, az oktatás, a lakhatás, továbbá a modern és fenntartható ország jövőkének ötvözése a hagyományokkal.

Molnár Gyula kérdésekre válaszolva elmondta, pénteken egy olyan listát küldtek a DK-nak, amely lefedi az egyik legnagyobb közvélemény-kutató cég elmúlt havi támogatottsági adatait. Kitért arra is, hogy közös lista melletti koordinált indulást félmegoldásnak tartanák, annak ugyanis szerinte megvan az a veszélye, hogy sok választó nem értené.

Forrás: MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
A nagy lófszt tudjátok, h mi a feladatotok. 4 hónap alatt nem lehet behozni 8 évet, hülyegyerek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
A nagy lófszt tudjátok, h mi a feladatotok. 4 hónap alatt nem lehet behozni 8 évet, hülyegyerek.
bencemacska
Én most már semmit nem értek.
Kivel akar Molnár Gyula közös listát?
Gyurcsány vállalta volna Botkát is, meg a közös listát is, elzavarták.
Más meg nem hajlandó velük közösködni!
Most akkor mit akarnak???
Ha tízszer elolvasom, akkor sem értem!
nevemnick
A nagy komejnista-cucilista ősatyák szerintem nem egy ilyen töketlen bandának írták a téziseiket.
szep napot
Mindenki nevet az Mszpen; pedig semmit nem csinalnak es megis kurva jol megelnek belolunk.
kereső
Ha tudjátok Gyula, akkor miért nem csináltátok/csináljátok?
Jozefina
Ez a lényeg és az MSZP eért harcol:
"Az MSZP szerint kizárólag közös listán alapuló ellenzéki szövetségben lehet győzelmet aratni a jövő évi parlamenti választáson."
Sajnálatos, hogy ez Gyurcsány, sem más ellenzéki erők részéről "valamiért" nem működik. Vajon miért? A "csakon" kívül még elfogadható választ nem olvastam!!! Minden esetre, aki nem vesz részt az összefogásban az egyértelműen orbánt támogatja!!!
bencemacska
@Horizont: ma, 09:05
Illene tükörbe nézniük és utána szemlesütve elfogadni bárki ajánlatát, aki az előző - Botka országjárás után - után még hajlandó erre,
Talán kérjék fel közös listára az egy személyes pártot, a miniszterelnöki poszt is megoldódna!
kereső
@Eriksson: ne viccelj már! A MoMa nem egyszemélyes párt,s különben is Bokros mindig Horn Gyulára emlékeztetné Őket,aki szegény most bizonyára forog a sirjában Nyers Rezsővel együtt./alapitó Mszp-sek/.Tippem azért lenne,hogy bencemacska kire gondolt.
Csizmás Kond
Az MSZP akkor szúrta el amikor a rendszerváltás után nem próbált a kiöregedők helyére fiatalabbakat "betanítani". A politikában is a gyakorlat teszi az embert, ők pedig nem akarták a hatalmat kiadni a kezükből.
Eriksson
@Csizmás Kond: Bizony bizony. Nagy ökörség volt elhatárolódni a sikeres MSZP-től, csak azért mert egy kicsit idősebbek.
Viszont a következő generációnak nem lesz kitől tanulnia.
Csizmás Kond
@Eriksson: ...a másik gyengítő körülmény az öncélúság. Egy párt attól párt hogy egy törvényt, szabályt követnek és csak a magukét. Ma ez is megváltozott, összefekszik mindenki mindenkivel és utána lekurvázzák egymást.
Eriksson
@Csizmás Kond: Több felől is észlelhető ez a hozzáállás, és még ezek nevezik magukat pártnak.
Ezért stabil a Fidesz, mert ott nem hezitálnak, hogy kivel, mivel, ők egy biztos formáció.
kissé felnőttem
csak vegetáció ez elvtárs a sorsban ve-ge-tá-lás ha érted (tulélés beképzeltségi fokozata )
aztán még diktálni is akartok ? számtant meg korrepetáláson meg kellett vona érteni 10- kicsi indián az nem győz. hár nem értitek a másik nyelvét pedig állitólag közös az anyanyelvünk Vagy azért sem ??
hát ezért lesz bukás 8 milliónak, ( szabadság ) ja rabság
soljanka
Gyula!
Tíz éve azzal foglalkoztok, ki a jófiú a csapatban, ki nem.
Már kormányon is qrvára menőnek, sebezhetetlennek tartottátok magatokat, és xartatok a párton kívüli szavazóitok véleményére.
2010-et ennek köszönhetitek: mutyik a szocik által vezetett önkormiknál, összezárás a balhés körön belüliekkel, az szdsz aknamunkája, nagyképűség, szavazók felé nulla kommunikáció.
Az elvesztett választások után mindezt folytattátok. Aztán jött a Mesterházy operett, ahol már az első felvonásban még az éretlen 10 éves is látta, hogy alkalmatlan ember hisztizik mindenki akaratával szemben. (Képtelen lettem volna rátok szavazni, pedig még 2010-ben is megtettem, nehogy a mutyisznek 2/3-a legyen.)
És mai is azzal töltitek a napjaitokat, hogy mellveregetéssel körbekiabáljátok a sajtót, hogy milyen piszok jók vagytok.
Ki kellene menni az emberek közé, direktben - nem az aktivistákat küldeni az utcára.
Álldogáljatok egy-két órát az utcán, a piacok bejáratánál.
Csizmás Kond
@Eriksson: ..hát én arra nem esküdnék meg ...:)...de még láthatólag van fegyelem...habár ott is erősen remeg az őszinte hozzáállás.
Eriksson
@Csizmás Kond: Az összetartáson van a hangsúly, attól erősebbek mint a többi. Ha elkezdik az egymásra acsarkodást, nekik is végük.
42
Én még emlékszem, amikor a párszázalékos szdsz rángatott dróton titeket.
A megyei kiskirályokra, akik meg a vezetést rángatták dróton.
Meg az adósságból élésre.
Ahogy nem volt egy normális vezetőnek való ember köztetek, ahogy castingoltatok...
Egyszerűen bénák vagytok, és csak a nosztalgikus múltból éltetek.

De a nagyobb baj, hogy még most is ilyenek vagytok - megújulásra képtelenek.
Abban bíztok, hogy nehezen mozdulnak a titeket támogatók, és majd jól kitartanak mellettetek, csak úgy, a semmiért, mert megszoktak már titeket - de tényleg így gondolkodtok?

Az öszödi beszéd a TI lebaszásotok volt, mert nem dolgoztatok. ,csak úgy csináltatok, mintha.
Az emberek teszik a dolgukat, ti meg éltetek az adóikból - de ez igaz az összes politikusra,
Azért nem fejlődik ez az ország, mert nem dolgoznak érte, akiknek az lenne a dolguk.
bencemacska
@Eriksson: ma, 12:47
Nem. Horizontnál a pont!!!
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 12:59
És Mesterházy fiatalítása hova vezetett?
Nézd már meg a jelenlegi parlamenti képviselők névsorát! Aki időset találsz, az mind egyéni jelölt volt!
Csizmás Kond
@bencemacska: nem pont így értettem...ez már kései volt és nem volt elég erélyes a munkájához...
Eriksson
@Horizont: Igazad van, de gondolj bele. Ha nem így lenne, a Fidesznek is tartania kellene a széteséstől.
Eladott Ország
Azzal, hogy leplezik a rendszer jellegét belföldön és az EU előtt is, Orbán cinkosai, bűntársai. Ha megkérdezné valaki Molnár Gyulát, hogy “Gyuszikám légy olyan cuki barát, mondd el, légyszíves, szabatos három mondatban, miben vagytok ti a legjobbak”, akkor Gyula csak nyekegne és makogna. Talán az üres konferenciákban, és a pártelnök választásban.
A baloldal válságáról, mint valami végzetről papolnak, mintha a populizmus ellen nem lehetne tenni semmit, mintha nem lennének a baloldalnak antifasiszta hagyományai. De ennek a pártnak sem emlékezete, sem tehetsége, sem elképzelése nincs. Itt maradtak, mint fürdetés után bolha a kutyán, és azt lesik, hogy a négyévente nekik megrendezett választás alapján hogyan osztozhatnak a Fidesztől a kollaborációért meghagyott pénzen. Ilyen gyenge szellemi kapacitása a baloldalnak fennállása óta nem volt, pedig korábban is volt köztük észkombájn elég. Belemerevedtek egy struktúrába, magatartásformába, de ez lenne az első, amit el kellene felejteni. Közük nincs az emberekhez, azoknak is csak annyi közük van hozzájuk, hogy mivel nem tudják, hogy ezeket csak a pénz érdekli, s boldogok, ha nem kell leváltani Orbánt, mert nem is tudnának vele mit kezdeni, ezért tőlük várják azt, hogy ezt a bűnszervezetet elkergessék és börtönbe juttassák. Hiú ábránd.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 13:08
Ez a Fidesz agyafúrt gondolkodásának a következménye. Ld. a választási törvényt!
Az ellenzék nem bír egymással.
A Fidesz bezzeg felfalta az összes partnerét! Azért fickándozik a Vona, mert ő már érzi, hogy csak egy papagáj a macska szájában!!!
(Ismered a viccet ugye?)
Csizmás Kond
@bencemacska: ...na nem kell rögtön delíriumba esni...
bencemacska
@Csizmás Kond: Nem is ezt mondta a papagáj a macska szájában!!!-:)))
Csizmás Kond
@bencemacska: ...de nem is képzeltelek papagájnak...:)
kereső
@bencemacska: 14:13,ugye tudod,hogy most mit irtál le? Az ellenzék ellenzéke az ellenzéknek,de nem ellenzéke orbánnak.Mindenki kiskakas akar lenni a szemétdombon, az meg ,hogy velünk -az országgal mi lesz,úgy tűnik nem igazán fontos mindenkinek.Csak a pártérdek/meg a személyes érdekek.Vona,meg egye meg amit főzött magának,meg a pártjának.Ha valakinek, akkor neki tudnia kellett volna,amikor letette orbánnak a hűségesküt.
maci0427
... feladat... Biztosan bekerülni a Parlamentbe ! Egy a jelszó...
bencemacska
@Eriksson: ma, 13:03
Szerintem az MSZP az 1998-as választásokkal veszítette el a jövőjét is.
A Bokros csomag végrehajtása után nagyon önteltek lettek! No, nem azok, akik végrehajtották, és akik megszenvedték, hanem a haszonlesők. Nagy öntudatukban elfelejtettek kampányolni is!
A Bokros csomag haszonélvezője és nyertese, eredményének felfalója a Fidesz lett
A vereség után Horn lemondott. Azóta nem volt valódi vezetője az MSZP-nek. (Nem is hagyták az "oligarchák", hogy legyen!)
kereső
@bencemacska:" (Nem is hagyták az oligarchák,hogy legyen)", meg a nagyhatalmú megyei elnökök.
bencemacska
@kereső: ma, 14:03
"Az ellenzék ellenzéke az ellenzéknek,de nem ellenzéke orbánnak."
Ez így keményen hangzik, de lényegében igaz.
Az ellenzék pártjai nem tudnak egymással kulturáltan megegyezni, pedig tudják, hogy valami tisztes eredmény eléréséhez, muszáj együttműködni!
Legyőzni meg nem tudják egymást, mert egyiknek sincs elég támogatottsága.
Vona meg üvölti a macska szájából : nem kell besz...ni!
Ezért győz a Fidesz!
bencemacska
@Csizmás Kond: @Eriksson: Majd, ha ürül a húsos fazék - fogy a még szétosztható közös vagyon - akkor kezd megbomlani az egység!
Pálinkás Pál
Nos...véleményem szerint az MSZP haldoklása Mesterházyval vette kezdetét...Vagy valaki azóta tud olyan nevet mondani a párton belül,akit a hívein kívül bárki más elfogadf??
Csizmás Kond
@bencemacska: ...ez nem olyan fazék ami kiürülne...ha jól intézik akár meddig van amiből szedni.
...és ez már azért is igaz mert ha csak kiürülne senki nem kívánkozna egy üres fazék mellé.
Eriksson
@bencemacska: De addig még...Lefolyik néhány köbméternyi víz a Dunán.
bencemacska
@Csizmás Kond: ma, 15:11
Csak az EU-s mezőgazdasági támogatásnak kell megszűnnie, csökkenni a pénzbeli támogatásoknak.
A "könnyen szerzett" vagyonokat jövedelmezően üzemeltetni is kell. Ahhoz meg gázszerelő továbbképzés is kellene!
ÉS A FELVETT KÖLCSÖNÖKET VALAKINEK VISSZA KELL FIZETNI!
Gondolod, hogy az oroszok és a kínaiak ajándékba töltik a húsos fazekat???
Csizmás Kond
@bencemacska: ..ingyen a kutya sem szarik...
és kölcsön...emlékszel a mindet értünktevő imefére ?---jószándékában még a gatyánkat is elvitte volna.
bencemacska
@Csizmás Kond: Mindennek ára van! A pénznek főleg!
És mindenki ott spórol, akin tud! És a lánc végén mi vagyunk!
Csizmás Kond
@bencemacska: ...ma a pénz az úr...a tegnap is az volt csak mi még akkor nem voltunk és holnap is az lesz de akkor már mi nem leszünk...
bencemacska
@Pálinkás Pál: ma, 15:09
Szerintem Horn Gyula volt az utolsó valódi párt elnök!
wagabund
..."Az MSZP kritikus két hónapot zárt le, ami után azt üzeni, hogy él és tudja, mi a feladata"...

mindezt röhögés nélkül tudta elmondani? ...ez a teljesítmény...

hogy mi a feladata? az utolsó lekapcsolja a villanyt, és átadja az épület kulcsait a végrehajtónak?...mert mi más?
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: No akkor ugorj neki a guglinak...nézd csak meg az IMF hitel kamatait...meg azokét ,amit ez a vadbarom csúti korcs szerzett.. vagy te is olyan hülye vagy hogy a drágább hitel kell??? Persze az ájemef hitelt nem lehetett volna ellopni ilyen könnyen...
adrenalink
Gyula vitéz! Szerinted az MSZP olyan mint Lenin, hogy élt, él, és élni fog?:-))
kereső
@Pálinkás Pál: meg aztán,azok megnézték volna,hogy mit is dugdos állandóan a zsebecskéjébe.
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: imf hitel...nem tudom mennyire vagy pénzügyi dolgokban jártas, de ha valaki kevesebb százalékra ad hitelt de megszabja azt mire költheted olcsóbb-e mintha némileg több kamattal abba fekteted a hitelt amibe te akarod...
...és nem kell elmagyarázd mert tudom...
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: te ugye viccelsz??? ja...hogy az imf pénzt nem lehetett volna ellopni,mert ellenőrzik,és arra kell fordítani,amire adták,nem a haverok meg a saját zsebet kitömni?!de mondok egy példát...felveszek pénzt építkezésre jó drágán,elszórakozom,és te majd visszafizeted helyettem...engem helyettesíts be a fidesszel,magadat meg az adófizetőkkel!!!
ennyit a szakmai hozzáértésedről!!!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: ...ez a te példád...mert te ezt látod, nem többet, viszont nem igy működnak a dolgok mint ahogy betanítanak a propagandák.
Az imefé ad hitelt a paks megépítésére, kiköti, hogy csak uniós tagország építheti, és csak az uniós rendszerben szabad értékesíteni és megszabni az árakat...szerinted olcsóbb lett volna ???
...és nem érzékenykedj, mert a rálátást azzal úgy sem tudod korrigálni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.