Németh György és Antoni Rita levélváltása bántalmazásról és felelősségről. Németh György szociológus Antoni Rita Gender nélkül sehogy sem megy című cikkére reagált, amely a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján jelent meg a Magyar Nemzetben, és amelyben a Nőkért Egyesület elnöke egyebek mellett arról írt, hogy a családon belüli és párkapcsolati erőszakot konzervatív szemmel is elé lehet ítélni.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy megjegyzésként értelmezhető anekdota

egy olyan témához, amihez nem akarnék hozzászólni

Nem, nem kivánnék hozzászólni a „a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja” kapcsán kialakult – nagy igyekezetük ellenére igencsak színvonaltalan – vitához. S nem csak azért mert süketek párbeszéde.
Azonban az mno.hu-n megjelent „pour parler” Németh György szociológus Antoni Rita, a Nőkért Egyesület elnöke között felingerelt. Pontosabban egy gondolatmenet: „Ne értsen félre: nem kell a nem erőszakos férfiaknak hamut hinteniük a fejükre, s szégyellniük magukat és férfi mivoltukat erőszakos társaik viselkedéséért. Viszont az a férfi, aki akár csak megtagadja a rituális kezet rázást (a férfiklubba befogadás szimbolikus jelét) a közismert elkövetővel, és társaságban rászól a partnerét lökdöső, vele megalázóan beszélő vagy erőszak-bagatellizáló történetet, viccet mesélő társára, máris tett valamit a nőkért és a nemek egyenlőségéért.”.
Nos, aki ismerem engem tudja, hogy nem vagyok az a típus, aki ne kelne a gyengébbek védelmére, de magának a békességnek is. Meg kell mondjam nem ritkán kellett azt tapasztalnom, hogy a megvédett fél esett nekem! =))
Sőt, egy anekdotát kell elmeséljek. Baráti/ismerősi körben nyaralás közben bridge-ztünk. A másik vonalon egy házaspár ült. A férj folyamatosan csesztette a feleségét, a játékkal kapcsolatban és úgy egyébként is. Még arra is vetemedett, hogy azzal fikázta, hogy azon mesterkedik, hogy ne legyen asztal, hogy ne tudjon neki hozni egy másik sört!
Nos rászóltam! Nem kellett volna! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.