Tuzson Bence szerint egyre többen mennek vissza a munka világába a közmunkások közül, a munkanélküliség alacsony és egyre többen térnek haza külföldről.

Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon, és nő a foglalkoztatottak száma – mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában.

Az államtitkár szerint huszonhét éve nem dolgoznak annyian Magyarországon, mint jelenleg, 4 millió 445 ezer embernek van munkája, és rekord alacsony, 4 százalékos a munkanélküliség.

Tuzson: egyre többen dolgoznak és egyre többen jönnek haza külföldről

Fotó: pixabay.com CCO

Az államtitkár beszélt arról, hogy a kormány csökkentette a személyi jövedelemadót és a munkához kapcsolódó adót, ezek az intézkedések hozzájárultak a foglalkoztatottság növeléséhez. Felidézte, hogy kormány a szociális hozzájárulási adót először 22 százalékra csökkentette, és újabb lépésként jövőre 19,5 százalékra mérséklődik ez a teher.

Az államtitkár közlése szerint a tavaly kötött bérmegállapodás jelentős mértékben emelte a minimálbért és a szakmunkások bérminimumát, ennek hatására a többi bérkategóriában is nőttek a bérek.

Tuzson Bence elmondta, a hatéves bérmegállapodás alapján, ha a munkáltatók tovább emelik a béreket, akkor a kormány a munkához kapcsolódó adókat tovább csökkenti.

Kitért arra, hogy a közfoglalkoztatás átmeneti jellegű foglalkoztatási forma, egyre többen mennek a munkaerőpiac világába.

Tuzson Bence kiemelte azt is, hogy a külföldön dolgozó magyar munkavállalók közül sokan jönnek vissza Magyarországra.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Az mikor lesz bedobva, hogy karácsonyra minden magyar hazajött - és maradt is? Genyóföldön akármekkorát javul a bérhelyzet, akkor sem éri utol a nyugatit, ezt már az általnos isiben is tudják a lurkók!
Lézer is megmondta: még legalább 30 év, mire úgy ahogy beérjük nyugatot!
Hazajöveteli mese, hülyegyerekeknek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisrigó
@justhpeter: A hülyesége mellett még aljasan cinikus is! Sajnos sokan csak az ilyen hazug dumának hisznek, nem gondolkoznak, azon a szinten vannak, hogy "hallottam a tévében"- ergo igaz. Megéri nekik hazudni, mert nincs következménye, no meg aki elhiszi, az terjeszti is.
Desischado
Hazug patkány. Mennyiért hazudik a képünkbe vajon? És a gerinccel mi van? Aki egyszer ki tudott menni, majd bolond lenne ebbe az őrültek házába hazajönni, minimum csak látogatóba! bence gyökér, milyen szeren vagy?
papa.49
@Desischado: Gerincet keresel egy PONDRÓBAN ???
wagabund
..." egyre többen térnek haza külföldről."...

ja, ezt a magvas mondást mintha nem igazolta volna az Írországban dolgozó magyar nő...

(Hír tv, Magyar exodus, Tóásó Előd a kérdező.)

Megdöbbentő amit bemutat.(most is)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.