Rendszeresen bántalmazta és megalázta a gyerekeket egy tanár Nyíregyházán – állítják a sértettek és szüleik. 

Az ügyészség szerint egy nyíregyházi iskolában a tornatanár rendszeresen kritizálta azokat a diákokat, akiknek nehezebben ment egy-egy gyakorlat végrehajtása – számolt be az esetről az ATV.

Akiknek a testalkatával elégedetlen volt, azokat lekövérezte, volt, akit hülyegyereknek nevezett, és mellé káromkodott is a gyerekek előtt.

Hülyének, bénának, bambának, gyogyisnak nevezte a gyerekeket, ha valakinek nem megfelelő volt a technikája, a tanár a lábánál fogva visszarántotta, vagy a fejére ütött

- idézte a vád szövegét az ügyész.

A vád szerint olyan is előfordult, hogy úszásórán a tanár a diák úszószemüvegét kihúzta, majd elengedte, hogy a gyerek arcába csapódjon.

A kisdiákokban mindez szorongást és feszültséget okozott, már előző este szorongtak, és nem tudtak aludni.

A tanár tagadja a vádakat.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A mi időnkben is előfordult nagy ritkán. Túléltük. Otthon nem szóltunk, mert kaptunk volna egy maflást. Pszichológushoz sem kellett mennünk, feldolgoztunk mindent magunkban. Emiatt nem lettem agresszív a gyermekeimmel szemben és a kolléganőimet se zaklattam szexuálisan. Lehet bennem van a hiba?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
Már majdnem helyeselni akartam, de hirtelen rájöttem, hogy általános iskolás gyerekekről van szó...
:D
cikicakk55
@simmering73: Nagyon igazad van. Én 1961-1969-ig voltam általános iskolás. A torna tanárunk,mondjuk az Igazgatóhelyettes volt és nő,így Ő nem tett célzást senkire.Ám rajta kívül jó pár tanártól kaptunk a vonalzóval.Hol fejre,hogy tenyérre,hoé körömre.Az volt a legfájdalmasabb.Az,hogy "Hülye vagy fiam" napi szinten hallottuk.Volt akik inkább tettleg,volt aki szóban,de szinte nem is tudok olyan tanárról aki valakit ne macerált volna a 44 fős osztályból.Középiskolában már sokkal durvábbakat is kaptunk.Volt,hogy a tanárnő azt mondta,hogy (lányoknak) " kurvának talán jó leszel" Ez a ruházattal tudtuk kiváltani. A fiúkat (nem sok volt egészségügyi szakközépként) lestricizte,hullamesteri fokozatra jelölte őket,gyakorlaton a hentes,mészáros már kifejezetten dicséretnek számított.Még is felnőttem,otthon nem is tudtak róla,bár nem is rettegtem iskolába menni,bár nem is szerettem. A szakmámba sem zavart bele a tanár lebecsülésem jelentő szava,mert a vizsgáknál már nem is emlékeztem rájuk,ráadásul nem volt olyan kirívó,mint mostanában,ha egy tanár elengedi magát.Persze nem a pedofil tanárokat támogatom,sőt az agresszív,gyerekeket sértegető tanárokat sem szeretem,de ezt a túlzott mimózaságot,hogy a gyerek retteg már előző este,ezt a szülők ültetik a gyerekbe.Velem sem rohantak egy körmös után a pszichomókushoz. A gyerekek nem porcelánból vannak. Ha van időtök álljatok le egy iskolaudvar mellett és hallgassátok,hogy beszélnek már az alsó tagozatos gyerekek is.Elképesztő! A b,meg náluk már kötőszó.
Veleda
Egy atyai elcsattant pofon nem okoz a gyereknek kárt. Azt úgyis tudja, hogy ő vétett, apjánál elszakadt a cérna, de azért az apja őt szereti. Viszont, a lelki terrort sem gyerek, sem felnőtt nem tudja feldolgozni. Ettől lelki sérült lesz, jön az ágyba vizelés, és az éjszakai rémálmok. Nem azért jár iskolába, hogy terrorizálják-megszégyenítsék. Ha otthon őszintén elmondja az apjának, akkor egy igazi apa igenis tud neki segíteni. Az ilyen tornatanárbácsi gestapónak képzeli magát, nincs helye a gyerekek között. Igenis van olyan pedagógus, aki alkalmatlan a pályára. El kell zavarni a francba, menjen el a Tescóba biztonsági őrnek. Ott kiélheti a hajlamait. A gyerek nem eszköz, hanem partner. És nem hülye. Tréfásan is meg lehet neki mondani hogy viselkedjen.Aki nem érti a nevelés eszközeit, nem való nevelésre.
vadsanca
Valaki "nagytudású" árulja el, hogy hogyan lehet csak szép szóval hatni a gyerekre, ill. a kamaszokra? A baj ott van, hogy a gyereknek csak joga van, kötelessége nincs. Ez a törvénykezésnek köszönhető. Csodálkoznak, hogy pedagógus hiány van?
Arra az esetre miként kell reagálni, ha egy tanárnőt lekurváz a gyerek. A szülővel való közlés nem enyhít a seben. Utána miként néznek egymás szemébe?
Tekintélyvesztés. Annak idején minket is fegyelmeztek, ill. megróttak. (pl. koki, és körmös de még a kulcscsomó is repült.)
Két lehetőséget látok ennek orvoslására.
- Több jogot a pedagógusoknak,
- Vissza kell hozni a 4 elemis korszakot, utána ne legyen kötelező iskolába járni.
De a szülői jogokat is eléggé megreformálták. Manapság a gyerek parancsol a szüleindek és még talán fegyelmezi is. Csak az a baj, nem a gyerek szüli a szüleit és nem ő tartja el őket.
wagabund
a mentőszolgálat statisztikája szerint vasárnap este az átlagosnál több szívrohamhoz vonulnak...
hogy miért? mert a felnőttek is szoronganak a hétfő reggeli számonkérés, eligazítás, és egyéb munkahelyi probléma miatt...

pedig a felnőtteket nem veri az osztályvezető, sem a művezető, csak alázza...
kukac50
El kell tiltani,akinek nincs türelme nem képes szeretettel tanítani annak nincs helye gyerekek közelében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.