Czibere Károly államtitkár szerint 10-ről 5 százalékra esett a munkanélküliség, és csökkent a szegénység 2012 óta.

Mérséklődött a szegénység, és mintegy tíz százalékról ötre csökkent a munkanélküliség 2012 óta – mondta az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár szerint mérséklődött a szegénység és csökkent a munkanélküliség

Fotó: pixabay.com CCO

Czibere Károly közölte: a deprivációs index, vagyis a javakhoz való általános hozzáférés jelentősen javult, és mérséklődött a szegénység Magyarországon. Az utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy a szegények számát a 2008-as válság előtti szint alá sikerült szorítani.

Ennek okai között megemlítette a munkaerőpiac folyamatos bővülését, a reáljövedelem kiáramlásának növekedését, a rezsicsökkentést és a devizaadósok megmentését.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
- ez biztos csak az 'elit negyedben' forgolódik, mert akkor látná, hogy mennyi a szegény nélkülöző ember. - az ételosztást is azért tiltják, mert csipi a szemüket...
---------------------------
Bocsánat de ezt nem tudtam kihagyni...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18446635_1430889580264512_4365929268603933130_n.jpg?oh=88327eb6d776c811bff7bd1d9f5a062e&oe=5ACA1C03
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@cikicakk55: Ejnye, ejnye! Te is a pénztárcádnak hiszel, nem a kormány propagandának?
Ez a rizsacsökkentés egy kis háztartás esetében a kóbor apácák megtévesztése!
Kisfogyasztó lévén, 1200 m3 / év kedvezményes volt, 100-150 m3 esett a magasabb sávba. Kevesebbet fizettem, mint ma, egy egységre vonatkoztatva! Ja, és nem volt 27 % ÁFA! Csökkenteni meg nem a teljes költséget csökkentették csak kb, a harmadát. A különböző kiegészítők az ÁFA növekedése miatt nőttek! Ennyi!
solidedge
A szövegből lemaradt az a szó, hogy Tanzániában.
cikicakk55
@Nessy: Nekünk azt mondták a gázműveknél,hogy azért ilyen magas a gázszámla,mert Mj-ban ( Mega Joule) -ban számolják,ami a fűtőértéket növeli.300 m3-el többet fogyasztottunk mint tavaly.Igaz,még az sem lenne ennyi,mert 1 m3 ára 180 ft.Azt viszont a hölgy sem tuddja és szerinte senki nem tudja,hogy számolják át a Mj-t M3-re Nem tudja,hogy mennyi a szorzója,vagy osztója,vagy mije a m3-nek. Lényeg,hogy hiába volt a gázkonvektorunk ugyan annyit,ugyan arra a hőfokra beállítva,mint egy éve, azt a hőfokot a fűtőérték miatt 2x annyi idő alatt éri el a szoba hőmérséklete. Nálunk 18 fokra van beállítva,( kivéve,ha itt vannak az unokák.) a meleg vizet is gáz fűti. Azt én is észre vettem,hogy ugyan abban a fazékban,ugyan annyi levesnek való víz,lassan 3x tovább kell,hogy elérje a forrásfokot.Ma már reggel 7-kor el kell kezdenem főzni( már amikor van mit),hogy délre kész legyen. Lényeg,hogy a rezsicsökkentés nálunk nem vált be és még nagyon sok embernek szintén nem.Csak Hódmezővásárhelyen a biztonsági őr szerint a végelszámolási csekkek kipoztázása óta,tömeg van végig a nyitvatartási idő alatt. A hölgy aki az íróasztalnál ül,már nyitás előtt retteg,mert mindenki Ő rá akarja borítani az asztalt,mert horribilis számlák mentek ki. Pedig nem Ő tehet róla,hogy szar minőségű gázt kapunk az Ukránoktól. Putyin szerint legalább is az Ukránok heccelik meg a gáz minőségét. Nem hiszem el,hogy Orbán ne tudna róla,de neki karácsony előtt sem okoz 38.700 ft kifizetése fekete karácsonyt. Mi is megszoktuk,hogy se ajándék,se fa,de a két karácsonyi napra volt (eddig) főtt étel.Idén nem lesz,de az is lehet,hogy gáz sem lesz,ha nem sikerül a maradék pénzt előteremteni. paplan és dunna alatt töltjük a telet.A gyereket sajnálom,mert a szünetben nincs kollégium,úgy velünk együtt fagyoskodik lehet.
papa.49
Hájfejű cibereleves ezt a képet nézegesd a kivégzésed előtt is te tetű !!!
teuton
A munkanelküliseg csökkent... Na vajon miert??? Az utobbi nehany hetben (!) egyedül a cegünknel ( DHL) a duplajara emelkedett a magyar "migransok" szama, a kisvarosunkban pedig mostmar üzletben, utcan, lepten-nyomon magyar szot hallok. Tehat termeszetes, hogy a munkanelküliseg MO-on csökken, ha ezrevel mennek az emberek külföldre, föleg hozzank Nemetorszagba... Ez valoban a kormany "erdeme"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.