Eurónk lenne, és más pénzét használhatnánk modernizációra. Nagy ár -e a forint azért, hogy a kormány rengeteg EU-s ingyenpénzt kapjon a halogatott szerkezeti reformokra? Majd kiderül. A Portfolio cikke szerint ez lehetséges lesz a jövőben, ha elköteleződünk az euró bevezetése mellett. Eddig csak a magyar adófizetők pénzéből lehetett szerkezeti reformokat végrehajtani, 2018-tól azonban várhatóan ingyenes EU-pénzt is felkínál erre az Európai Bizottság. A 2020-ig tartó időszak még csak kísérleti fázis lenne, bár nem kis összegekkel, de a még nagyobb pénzekhez 2021-től férhetnénk hozzá és erős védőhálót is kapnánk. EU-pénzből modernizálhatnánk tehát a magyar államot és a gazdaságot, de ennek fontos feltétele lenne: kötelezzük el magunkat az euróbevezetés mellett. Amit még lehet tudni: az ajánlat még távolról sem végleges és vissza is lehet utasítani. A jövő heti EU-csúcson szondázzák először a tagállami vezetőket, aztán jövő nyárra kitisztulhat (valamennyire) a kép. A cikk szerint...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
ÁÁÁÁ! Amit nem lehet ruszki ócskavasra váltani az nekünk nem is kell. Mire ezeket el eszi innen a fene addig itt sivatag lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Az eurora valo atallas egyszeri veszteseget jelent csupan, es annyit, hogy a nemzeti vagyont ujra fel kell ertekelni.
Mindjart kidolne a szarosbili, mert azonnal latszana,hogy rabszolgaberert dolgoztatja orban a nepet...
A kozmunkasok, a minimalnyugdijasoknak vegre kinyilna a szemuk, rajonnenek, hogy a 88 euros HAVI jarandosagukert egy masik unios orszagban 3-4 ORAT dolgozik egy atlagmunkas. Csak addig tudja kuszaszem is bedontogetni a forintot, amig jatszadozhat az atvaltassal, - mert utana mar csak a bortonben tologathatna a kis jatekpenzeit a Monopolyban,...Ha meguszna elve az euro bevezeteset, es az ehezo emberek nem vernek agyon...
verőce21
@gulyasgyula: (20:37) Érzem én az élcet a válaszodban, de ha rám bíznák az arabok etetését, lennének hozzá megfelelő disznóságos ötleteim. Kizárólag csak abból a célból, hogy hamarabb beilleszkedjenek, ha már idejöttek. (De ez nem ennek a cikknek a témája.)
Sámannus
@anka: kicsit más volt, de sportoló ő is. Sokáig húzta de elszabadult a pokol körülötte, azóta már a látszatra sem adnak.
hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_forint_p%C3%A9nzjegyei#/media/File:HUF_20_1947_reverse.jpg
CsipkeRózsa
Az alaptörvény rögzíti, hogy a magyar fizetőeszköz a Ft, lehet módosítani azt is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.