Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen az MSZP friss miniszterelnökjelöltje nyíltan megmondja, hogy jobb lett volna, ha egyáltalán nem indul a kormányfői posztért. Egész pontosan azt mondja, hogy "A faszért hagytam magam rábeszélni erre".

Karácsony Gergely őszinte volt: "A f***rt hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre"

Fotó: Illyés Tibor/MTI

Persze túlzás lenne őszödi beszéd szintű felvételnek minősíteni egy rejtélyes blogon megjelent dokumentumot, hiszen aki egy picit is ismeri a baloldali politikai szubkultúrát, eddig is tudta, hogy Karácsonynak nem sok kedve van a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltségéhez. Ugyanakkor ezt más megvilágításba helyezi, hogy most már az MSZP jelöltségét is vállalja.

Egész pontosan ez hangzik el a kiszivárgott hangfelvételen

Alapvetően az az érzésem, hogy a f****** hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0%ról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy fő állásom, ami önmagában egy kib****** politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok."

Forrás: Index.hu

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Csak azokra számíthatsz akikkel körbe veszed magad, különben csak egy hulla vagy evvan.
Eladott Ország
Ha belátjuk, hogy egy ilyen választási rendszerben, a hozzá tartozó egyoldalú tájékoztatási mezőben, a kormánypárt félelmetes anyagi és médiafölénye közepette nem lehet a választókat választási pozícióba juttatni, így nem lehet igazi, demokratikus választásokat tartani, akkor miért nem érthető, hogy csak a választások bojkottja lehet az egyetlen tisztességes és hosszabb távon eredményre vezető út? A bojkott egyébként nem azt célozza, hogy a választók ne menjenek szavazni, hanem a lényege az, hogy az ellenzéki pártok az antidemokratikus választási törvény és a választás körülményei miatt ne indulnak. Aki akar, az mehet választani és választhat a maradék, magukat riszáló pártok között. Nyilván sokan önszántukból távol maradnának, mivel nem találnának a szavazataikra méltó alakulatot. Ha elismerjük, hogy a demokrácia egyik fontos megnyilvánulási formája periodikus választások tartása és az így képviseleti joggal felruházott politikusok kijelölése a hatalom gyakorlására, akkor egy olyan helyzet, amelyben a választók nagy tömegei és a pártok jelentős része nem vesz részt a voksoláson, az a demokrácia nem létével egyenlő. Azt bizonyítja, hogy az így létrejövő parlament és a rá épülő kormányzat legitimitása gyenge, végső esetben – a bojkott nagyságától függően – egyenlő a nullával. Az orbáni hatalom legitimitása egyébként így is egyenlő a nullával, mivel parlamenti többségük most is csak antidemokratikus, nem igazságos, az indulóknak nem azonos feltételeket és esélyeket biztosító körülmények között jön létre. Ezt a képet erősítené fel szabad szemmel a holdról is látható nagyságúra egy alacsony ellenzéki részvétellel és választói aktivitással megtartott parlamenti választás.
F_Viktor
@Eladott Ország: Írod:
"...amelyben a választók nagy tömegei és a pártok jelentős része nem vesz részt a voksoláson, az a demokrácia nem létével egyenlő."

És? Külföldi médiákban 3 napig téma lenne, a 100 százalékban fityeszesekből álló Parlamentben sem ejtenének könnyeket a demokrácia haláláért.
picike1
Gyünyörü köszöntő mondat a cim köszönöm !
nevemnick
Mükszik a Rákosi-Kádár szintű besúgó rendszer - nesze neked Magyarország.
Köszi fitymasz, még szerencse, hogy a Gorkij Autógyár megszűnt, ezáltal nem cirkálnak éjszakánként a fekete Pobedák... de majd lesznek Audik.
kereső
@F_Viktor:" a parlament működik ellenzék nélkül is".A mostani ciklusban mit tudott elérni az ellenzék?,vagy az előzőben?
F_Viktor
@kereső: Aki szavazóként vette a fáradtságot és tájékozódott ciklus közben a parlamentben történtekről, az érdekes információkhoz jutott az ellenzéki frakciók, képviselőik hozzászólásaiból, kérdéseikből, esetleges megnyilvánulásaikból.
Tehát szükségesnek tartom őket.
lampa laz
Az mszp nem számolta fel a besúgóit, az "öszödi tégla" még mindig köztük van.
Alávaló, szemét gazember az ilyen.
kereső
@F_Viktor: az idézőjelben lévő mondat a valamelyik fidesz pontentántól származik,még az első kormányzása idejéből/1998-2002/.Mivel érdekel, követtem,követem a parlament munkáját?,amit én tapasztaltam, az szerintem lesujtó, a parlament degradálása törvénygyárrá, a tényleges parlamneti munka ellehetetlenitése az által, hogy a törvények benyujtása képviselők által történt,történik, nincs egyeztetés,az ellenzéki módositó inditványokat tárgysorozatba se veszik,ez az ellenzék semmibe vétele-igy ezzel együtt az én semmibe vételem is./mellesleg igaz ez azokra is akik rájuk szavaztak/.Az ellenzék meg szélmalomharcot viv ,aminek az ország szempontjából semmi eredménye nem lett az elmult hét évben.Szóval most is "látszat" parlamentünk van/népképviseletünk/van.Annak meg mi értelme?
cs.n.
Azt se tudom, minek ilyen miniszterelnök-jelöltséggel görcsölni. Semmi értelme, az csak egy matrica, nem egy titulus. Nem szükséges, nincs ilyen jogszabály, ami előírná, hogy kell valami frontember. Annyi frontember lehet, ahányat akarnak, többet nehezebb letámadni fikakampánnyal.
vörösbombázó
Nincs ebben semmi különös. A Szolidaritás szobordöntésénél is ott volt másnap pedig elhatárolódott az eseménytől. Minek is nevezik az ilyen embert?
F_Viktor
@kereső: Értelek, igazat is adok neked, csak abban tér el véleményünk, hogy még így is szükségesnek tartom az ellenzék részéről a választásokon való indulást.
human
Sajnálom Gergőt. Az mszp menetrendszerint kicsinálja őt is. Ebből a pár mondatból legalább annyi kiderült, hogy ő lelkiismeretesen szeret dolgozni és nem csak úgy tenni.
tudode
Véletlenül az M1-re kattintottam akkor, amikor Karácsony felment az MSZP pódiumára ahelyett, hogy kisfiával lenne, a tárgyilagosság kedvéért!!!
.
-----Ismerd meg, mit ajánlunk Magyarországnak! Karácsony Gergely beszéde
www.youtube.com/watch?v=Eb5lu7t5ijM
.
----- MSZP Programbemutató 2017.12.09. Karácsony Gergely
www.youtube.com/watch?v=X5YYWCiOj-0
.
Ha nem tudná milyen a POLITIKAI ÉLET, akkor jogos lenne az ágálása!!!
,
Ugyanúgy kitette magát az "ócsárolásnak", mint anno a VOLT RENDSZERVÁLTÁS REMÉNYSÉGE akkor, amikor a SZÉKHÁZLÓVÉ ÁTHASONULT a durva papájának BÁNYÁVÁ!Nemet, és IGENT mondani tudni kell! Aki á-t mond, mondjon b-t "is"!!!
karma1
@Eladott Ország: Nem jo! Ez az a valasztas lesz, amikor MUSZAJ elmenni szavazni, akkor is, ha csak athuzod az egesz ivet, es ervenytelen szavazatot adsz le, DE A VEGSO SZAMLALASNAL TEGED MEGJELENT SZAVAZONAK MINOSITENEK!
Kepzeld el, ha az ellenzek bojkottalja a szavazast, akkor azert az a majdnem 2 millio kocsog fide$$-es azert elmegy szavazni... Mi lesz akkor az eredmeny? A szavazason megjelent 2,8 millio ember, abbol 2,1 millio a fide$$re szavazott, 300 ezer az mszp-re - mert addigra kiverezteti a Jobbikot, el sem indulhatnak majd a valasztason, - 150 ezer a dk-ra, 100 ezer 30 ezer volt ervenytelen, a maradek a kispartokra szavazott...
Igy aztan a fide$$ tobb mint 2/3-os , egyfordulos valasztasi rendszerben mindent vinne... De ha 8 millio ember menne el, es abbol szavazna 1.9 millio a fideszre, es barmekkora aranyban a tobbi part, meg persze lennenek ervenytelen szavazatok is, akkor a futyisz meg a 25 %-ot sem erne el... Es ez lenne a lenyeg: NEM LENNE MEG AZ AZ ELSOPRO TOBBSEGUK, AMI A KORMANYALKOTASHOZ ELENGEDHETETLEN LENNE!!!

Ne javasold senkinek sem a bojkottot, ha felelos vagy az orszag jovojeert!
karma1
@kereső: 17.51-re: Ezt az ominozus mondatot orban viktor mondta - Hofi szerint...:o))
karma1
@human: Olvasd el Szilvasy Gyorgy interjujat tegnaprol - abban minden le van irva, hogy hogy mukodik most az ellehetetlenites, mire jatszik a fidesz,... Fantasztikusan nagy riport... Es akkor mar mindjart erthetove valik Karacsony legyilkolasa is...:o(((( Sajnos...

propeller.hu/itthon/3320932-szilvasy-gyorgy-orban-paks-ert-tomott-borondoket-kapott?all#c2026802
Jozefina
Karácsonyt orbán nem tudja a földbe döngölni. (maximum utasitja poltot, hogy koholt vád alapján lehetetlenítsék el) Nagyon jól tud együtt dolgozni zuglóban a fideszesekkel is.
Ha elvállalta a miniszterelnökséget, akkor vigye is végig. Szimpatikus és fedhetetlen politikus!!!
Hajrá!!! Gyurcsánynak is el kellene fogadnia és közös listát indítani!!! Nekem egyébként Kunhalmi azért lenne meggyőzőbb és szimpatikusabb, mert nő!!!
karma1
@Jozefina: Asszem, Agikan sem talalna fogast a fidesz, ha karaktergyilkossagrol lenne szo.
Béla333
Karácsony Zuglóban is azzal tűnt ki, hogy milyen jól ellavírozgat a Fidesz és az MSZP-s közgyűlésben.
Egy kis korrupciót enged ide is és oda is, így minden éhes száj be van fogva!
Aki ilyen miniszterelnököt akar, az csak az ország további fertőjére, a lecsúszásra szavazna.
Nem olyan jelölt kell, aki jól meg tud alkudni mindenkivel, a közpénz rovására, hanem olyan aki alapvetően alakítaná át az elmúlt évtizedek korrupt, posványszagú közéletét!
Szél Bernadett és az LMP ilyen!
JAJMÁR
Gondoltam. A pàrtja miatt vàllalta a jelöltsèget. Tènyleg rossz lèpès volt, ha nem akar m.elnök lenni, mert a valódi ellenzèki jelöltsèg teljes embert ès teljes elköteleződèst kívàn.
Karàcsony jó polgi, ès jò fej.
Ellenzèki m.jelölt, komoly, elkötelezett pedig egy van, ès az elèg is:
Hajrà Szèl Betti!.
Tavryni őrnagy
@JAJMÁR: @Béla333: Align vàrom hogy Orbàn lemossa a pàlyàról.
JAJMÁR
@Tavryni őrnagy: gratulàlok. Hatalmas "èsz" vagy, és bátor is, mazochista katona. Mint a vak lô.
justhpeter
Amennyiben valamennyi normális ellenzéki pártocska együttesen tenné le a garast, akkor lehetne támogatni a bojkottot, hiszen több dolog mellette szól:
- a fideSS-kdnp EGYPÁRTI "tákolmányt" erőltetett az országra, tehát ez nem demokrácia.
- a fideSS-kdnp EGYPÁRTI "választási törvényt" erőltetett az országra, tehát ez sem demokrácia.
- a fideSS-kdnp EGYPÁRTI választási bizottságot erőltetett az országra, tehát ez sem demokrácia.
-a fideSS-kdnp EGYPÁRTI ellenőrző hatóságokat erőltetett az országra, tehát ez sem demokrácia.

Néhány szó az ellenzékről:
- Az ellenzéki mögött pártok képtelenek voltak megújulni, ezért nincs mögöttük nincs számottevő támogatói bázis
- Az új pártkezdeményeknek nem volt elegendő idő semmire sem
- Az ellenzéki pártok kizárólag csak a kompromisszumképtelenségben egységesek.
- Azt ellenzéki pártok egyike sem tiltakozott komolyan vehetően a fideSS-kdnp fent említett antidemokratikus lépéseivel szemben, hanem igazi "megélhetési" módon a parlamentben szunyókálva legitimálta azt.

Mindenki döntse el, mire van itt esély.
karma1
@justhpeter: Lajkoltalak, mert elmeletben Neked van igazad: HA mindenki megegyezne a bojkottban, es egyszerre nem mennenek el szavazni - akkor lenne ertelme az egesznek, hiszen akkor olyan alacsony lenne a valasztasi reszvetel, hogy a szavazas ervenytelen lenne, - bar nem tudom, hogy erre az esetre mit mond a torveny (felek, ha nem olyat, ami tetszene a futyisznek, akkor ket nap alatt kreal egy olyan valasztasi torvenyt, ami automatikusan es VISSZAMENOLEGESEN ervenyesse teszi a valasztast).

Szerintem az ellenzek mar annyira elvesztette a valosagalapot, hogy masrol sem fog tudni megegyezni, nemcsak a bojkottrol...
Most kepzeld el, ha az lmp es a momentum - a ket hos kiskakas a szemetdombon - annyira meg akarja mutatni, hogy marpedig ok bemutatjak , mennyit ernek, hogy ok milyen ertekesek, hogy mar csak azert is megtorik a kozos bojkottot.
Akkor mar pedig az egesz egy rakas szamocat sem er...Mert ha ennek a ket kis mikropartnak a szavazoival eppen elerik a torvenyesnek szamito mennyiseget, akkor ez a ket kis part megnyerte a valasztast orbannak, es jutalombol a Parlament kuszoben majd elfogyaszthatjak a nekik jaro jutalomcsontocskat...
Az igazi hatalomba orban eleteben soha nem fognak bekerulni - mert oda meg a verfideszesk kozul sem mindenki.
Eladott Ország
@F_Viktor: tegnap, 17:12, Valóban, amíg a kleptokrata kormány biztosítja a multiknak az összeszerelő üzemhez az olcsó munkaerőt, addig szarnak a magyar demokráciára. De ez az ellenzék egy rakás szar. Majd kialakul magától 50-60 év múlva.@karma1:
adrenalink
Karácsony Gergely számomra csak egy cuki-muki, nem több! Nem tudom min. elnökként elképzelt, pedig elég élénk a fantáziám...
Eladott Ország
@kereső: Tefgnap, 17:51 "A parlament működik ellenzék nélkül is." Erre már Rákosi elvtárs is rájött. A fidesz folytatja.
magyarbakancs
Te idióta értelmiségi barom.Szart nem értek.
Politikai gazemberek vagytok.
magyarbakancs
Az MSZP jelenlegi elnöke semmit nem ér.Ennek a pártnak elkel takarodni a színről ,és egy új baloldal kell.
Ezek meg mutatták 27 év alatt ,hogy semmihez nem értenek.
coni
Karácsony az egyetlen aki nyíltan bevallja, hogy csak akkor lehet kormánytváltani ha az összes ellenzéki párt összefog. A többi párt csak arra hajt, hogy minnél több széke legyen -ellenzékben- a parlamentben melegedni. Jelenleg az MSZP olyan rossz helyzetben van, hogy ha önállóan indulnának a képviselők többségének már nem jutna melegedő...
Karácsony, Bajnai nem politikus alkat, de legalább a lelkiismeretük tiszta, mert ők megpróbálták a nyilvánvalóan lehetetlent is.
TASzSz
2019-ben már nem kell indulni a polgi címért!
JAJMÁR
@justhpeter: A bojkott jó, mert a demokràcia làtszata fontos a kormànynak, ès az dőlne meg. Nem kellene vàrni a vàlasztàsig, most be kellene jelenteni ès követelni a vàlasztäsi tv. Vàltoztatàsàt.
De a megegyezèst èn is nehezen kèpzelem el, mint Karma.
Mert a bojkottban mèg talàn.. de hogy milyen legyen a kovetelèsük? Egyetèrtèsre nem szàmítok.
justhpeter
@JAJMÁR: A választási törvény megváltoztatása.
JAJMÁR
@justhpeter: persze, de milyenre? ēs amt mēg a fityisz is hajlandô
Akàr a kormànyvàltàs igēnye. Mind akarja, de hogyan ēs főleg kik...csak a szöveg. blablabla !
Nehēz, amìg a sajàt pecsenyējēvel van mind elfoglalva.
Eladott Ország
@magyarbakancs: tegnap, 10:14, Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más.
Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örök érvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
bence
Nagyon szimpatikus ! Gondolkodás nélkül rámerném bízni az ország vezetését ! Drukkolok neki !
Veleda
Kendőzetlenül őszinte beszéd. A többiek is követhetnék a példáját.
csipetke
Ne legyünk álszentek!Szerintem nagyon kevés ember van,aki időnként,bizonyos helyzetekben nem mond valami cifrát.Na és?Nekem épp ettől emberi.Afféle "mi kutyánk kölyke".Ez a többségnek bejön.Szebeni Istvánt egy ilyen elszólásért rúgták ki a nemtommelyik csatornától,úgy sajnáltam,hogy pár keresetlen szó miatt munkanélküli lett.Asszem most a tv2-n van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.