Bár a Fidesz keményen támadja  Jobbikot az utóbbi időben, a párt most mégis támogatta a parlamentben a Soros-terv végrehajtása elleni kormánypárti határozatot.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint a "Soros-terv" végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozat 95 százalékával egyet lehet érteni, arra azonban nem látnak írásos utalást, hogy az Európai Parlament valóban azt hajtaná végre.

Van, amiben még egyetért a Fidesz és a Jobbik – és ez a Soros-terv

Fotó: YouTube/Jobbik Info

Staudt Gábor keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: noha a Fidesz és KDNP azt próbálta elhitetni, hogy az egész ellenzék "megrögzötten bevándorláspárti", pártja támogatta a kedden elfogadott határozati javaslatot.

Azt is hozzátette: a Jobbik mindig is bevándorlásellenes volt.

Mint elmondta, a határozat nagy részével egyetértenek, ugyanakkor szerintük a "Soros-tervre" utalást semmi nem támasztja alá. Abból, hogy A személy ugyanazt gondolja, mint B személy, nem következik, hogy az egyik a másik utasításait hajtaná végre – fogalmazta meg.

Nem beszélnek a Juncker-tervről

Staudt Gábor jelezte, hogy mindkét módosító javaslatukat elutasították, ezek egyike a letelepedési kötvény elutasítására vonatkozott, a másik pedig, hogy vegyék ki a "Soros-tervre" hivatkozást, mert szerintük mindegy, kinek a terve alapján akarnak betelepíteni. A kormánypárti előterjesztők egy véleményt kiemelnek, miközben nem beszélnek például Juncker-tervről – tette szóvá.

Staudt: az Állami Számvevőszék megrendelést teljesített

A Jobbik politikusa az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tiltott pártfinanszírozással összefüggő jelentéstervezetére utalva megjegyezte: a külső mellett belső támadások is veszélyeztetik a demokráciát és a jogállamiságot. Szerinte az ÁSZ megrendelést teljesített, ezért arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy engedje el a Jobbik ellehetetlenítésének tervét.

A frakcióvezető-helyettest kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a Momentum is részt venne a Jobbik által péntekre szervezett demonstráción. Azt felelte: mindenkit szeretettel várnak, mert szerinte itt nem a pártról, hanem a magyar demokrácia és jogállamiság melletti kiállásról van szó.

(MTI)

(Címlapi kép: YouTube/Jobbik Info)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.