Habony Árpád kormánytanácsadónak Hongkongban van bejegyzett cége, amely kötődik a letelepedési kötvényekből hasznot húzó kínai érdekkörökhöz.

A Direkt 36 oknyomozó csoport 444-en megjelent cikke szerint Habony Árpád kormánytanácsadónak Hongkongban van bejegyzett cége, az Asia Frontiers Limited cégbe 2015-ben szállt be, jelenleg ő az egyetlen részvényes és az igazgató is. Habony a cégalapítás után másfél hónappal lett főnök a vállalatnál, az egyetlen törzsrészvény is az ő tulajdonában áll.

Habonynak Hongkongban van egy cége

Az elhíresült gif

Forrás: giphy.com

"Habony cége egyáltalán nem reklámozza magát. Nincsen weboldala, az éves beszámolóiból nem derülnek ki pénzügyi adatok, és az interneten más nyoma sincs annak, hogy az elmúlt két és fél évben bármilyen tevékenységet végzett volna" – olvasható a cikkben.

A Direkt 36 cikke szerint a cégnél Habony egy püspökmajori lakcímet adott meg, ám ott neki nincs is lakása, ellenben a Halkó Gabriella résztulajdonában álló Press&Belt Produkciós Iroda ide van bejegyezve, amitől három éven keresztül évi bruttó 3,5 milliót kapott a kormánytanácsadó. Halkó neve szerepel annak a budapesti, Szerb utcai lakásnak a csengőjén is, ahová Habony sokat járt, és ahova a Szépművészetiből kölcsönöztek ki képeket.

Az oknyomozó csoport cikke szerint az Asia Frontiers Limited kötődik a magyar letelepedési kötvényekből hasznot húzó kínai érdekkörökhöz is, "Habony cége ugyanazt a C&B Wise Consultants Company Limited nevű társaságot bízta meg a titkári feladatok ellátásával, amely a kínai kötvényárusító üzleti kör több cégének is dolgozik, és kettő közülük ugyanúgy a titkárcég irodájába van bejegyezve, mint Habony vállalkozása."

A Direkt 36 megkereste Habonyt, hogy miképp lehet a cége egy helyre bejegyezve a kötvénybizniszben utazó cégekkel, ám a kormánytanácsadó sem erre, sem más kérdésre nem válaszolt. 

(Címlapi kép: giphy.com)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.