Az Állami Számvevőszéki vizsgálat miatt írt kemény hangú nyílt levelet Vona Gábor Jobbik elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ebben a témában teljesen egyetértek Vonával!!! És ez a tüntetés nem a jobbikról szól! Ez orbán gazemberségéről, hatalomvágyáról, diktatúrájáról szól. És ez ellen kell tiltakozni. És igenis minden ellenzéki pártnak és józan gondolkodásó magyarnak ott a helye a tüntetésen. A meteorológia által jelzett vihat nem a tüntetést fogja elfújni, hanem annak okozóját!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Aki Orbánt valóban elakarja távolítani az nem is tehet mást, mint a Jobbikra szavaz. Bár véleményem szerint sokkal célszerűbb lenne ha a nép példát statuálna végre, mert egy diktátort úgy sem lehet leváltani csak a néperejével.
sokanvagyunk
A "kemény hangú" levél első szavával azért már gondjaim akadtak...
Jozefina
Ebben a témában teljesen egyetértek Vonával!!! És ez a tüntetés nem a jobbikról szól! Ez orbán gazemberségéről, hatalomvágyáról, diktatúrájáról szól. És ez ellen kell tiltakozni. És igenis minden ellenzéki pártnak és józan gondolkodásó magyarnak ott a helye a tüntetésen. A meteorológia által jelzett vihat nem a tüntetést fogja elfújni, hanem annak okozóját!!!??
Aki Én
@Shikari: És amikor a fidesz tette ugyan ezt évekkel ezelőtt? Akkor hol voltál?
Nessy
A fidesz áron aluli plakátjai anno nem zavarták az ÁSZ-t!
És "kormány info" égisze alatti kampányolás, glória szidolozás, nem a fidesz rejtett? nyílt! párt finanszírozása közpénzből?
CsipkeRózsa
@Shikari: Te honnan tudod, hogy a Jobbik a piaci ár alatt vásárolt plakáthelyeket? Sőt, az ÁSZ honnan tudja?
Ha a tojás ára 60 Ft, aki megkapja 56-ért, az neki a piaci ár volt.
Aki Én
@Shikari: Te egy ócska és tájékozatlan propagandista vagy. Se több, se kevesebb.
Csizmás Kond
...mindent valamilyen formában megért az ember, de azt hogy a szarakodás kedvéért törvénytelenséget pártoljon valaki az már kimagyarázhatatlan.
Sámannus
@Jozefina: Én teljesen egyetértek a büntivel. Ez a fizetség ugyanis az emútnyócév kokettálásának a fütyisszel. Várható volt, hogy a maffiaharc ilyen véget ér. Nem politikai ellenfelek ugyanis, hanem kizárólag a zsarnoki hatalomért harcolnak. A blöki és a cicus úgyis csak a sintértelepen fogja végezni.
Edmond Dantes
@Shikari: Mókuci,magának nem véleménye van,hanem szajkózza a Fidesz (más néven ÁSZ) szövegét.Az ÁSZ azzal az elképesztő ostobasággal indokolva nem hajlandó vizsgálni a Fidesz korábbi teljesen hasonló akcióját,mondván,nincsenek számlák,amelyeket vizsgálhatnának.Hát pontosan ez a probléma,az akkori Hír tv vállalkozó cége nem adott számlát a Fidesznek,vagyis
Orbánék nem fizettek!!! Ezt a marhaságot,ahogy az Ász érvel,csak magával lehet megetetni.Ha a Jobbik nem megengedett pártfinanszírozást élvezett,akkor szigorúan meg kell büntetni.De akkor a Fideszt is!!!Az egyéb kis aljas akciókra most nem is térnék ki,amivel az ÁSZ kiizzadta ezt a büntetést.Nem várom,hogy ezt megértse,a magához hasonlók nem nagyon szoktak a vezér fenekénél tovább látni.Ez a lakájstílus zülleszti az országot,ha maga valóban normális fideszes lenne,akkor pont a pártját félve felháborodna.
CsipkeRózsa
@Shikari: Azt válaszoltad @Aki Én-nek, hogy neked véleményed van. Ha vakon hiszel a mostani jogállamban, akkor nem neked van önálló véleményed, hanem a te véleményeddel nem egyezőknek.
Aki Én
@Shikari: A vélemény egy szuverén és jó dolog. Az sem baj, ha bármi köze van a valósághoz.
Aki Én
@Shikari: Ok. Nem mintha egy pillanatig is bíznék abban ,hogy le tudsz szakadni a propaganda terjesztéséről. De akkor felejtsük el a kettősmércét és a demokrácia sárba tiprását. Nézzük az általad elég egyoldalúan értelmezett törvényi oldalt. Az elmúlt napok hírei, amit propagandistaként szerettek figyelmen kívül hagyni. Meg azt is, hogy az ellenzék is (sőt) törvényesen választott. Ráadásul lényegesen több szavazattal!!!

,,Alaptörvény-ellenes, hogy nincsen jogorvoslati lehetőség egy eljárás alá vont párt számára ilyen helyzetben."

,,A kormánypárt tavasszal benyújtotta a T/15329. sz. törvényjavaslatot, amely egyebek között a Ptv.-t is módosítani akarta. Ez volt az úgynevezett plakáttörvény.
A javaslatnak ez a része azonban kétharmad hiányában elbukott. A Ptv.-t egy olyan 2./A §-al kívánták kiegészíteni, amely előírná, hogy kampányidőszakon kívül plakát csak a szokásos piaci áron helyezhető ki. Előírná - de nem írta elő, mert nem volt meg hozzá a szükséges többség.
Az ÁSZ viszont úgy csinált, mintha a T/15329. sz. javaslat Ptv.-t érintő részei megkapták volna a többséget. Itt tartunk "

,,A pártörvény 10 paragrafusának 4. pontja szerint ha " az Állami Számvevőszék azt észleli, hogy a párt gazdálkodása körében jogellenesen járt el, felhívja a törvényes állapot helyreállítására. Súlyosabb törvénysértés esetén, vagy ha a párt nem tesz eleget a felhívásnak, az Állami Számvevőszék elnöke az ügyész Ectv. 11. § (3) bekezdésének megfelelő eljárását indítványozza."
A párttörvény tehát az egyesülési törvényre (Ectv) hivatkozik, amely korábban súlyos esetben valóban lehetővé tette egy párt megszüntetésének kezdeményezését az ügyészség felé. Csakhogy az Ectv. 11 paragrafusának 3. bekezdését a parlament egy éve hatályon kívül helyezte. A párttörvényben azért maradhatott benne a hivatkozás, mert annak módosításához kétharmad kell, így azt nem akarta bolygatni a Fidesz-KDNP frakció."
Aki Én
@Shikari: ,,A Transparency International évekig kérte az Állami Számvevőszéktől, hogy a pártok önbevallásos kampányköltéseit vesse össze a "valósággal", ne csak a számlákat ellenőrizze. A szervezet eddig folyamatosan azt kommunikálta, hogy meg van kötve a keze, nem tehet ilyet. Aztán négy hónappal a választások előtt hirtelen megtáltosodtak, valószínűleg nem függetlenül a Fidesz–Jobbik-háborútól. Vona Gábor pártjának nincs jogorvoslati lehetősége, és azt sem tudják, az ÁSZ miből számolta ki a 330 milliós büntetést, de mindenképpen fizetni fognak, különben még nagyobb bajba kerülnek. Korábban egy párt sem kapott ilyen büntetést, pedig 2014-ben a Fidesz 2 milliárd forinttal túlléphette a kampányköltés törvényi kereteit.
Az Állami Számvevőszék évtizedekig azt tettette, hogy maximum annyi hatalma van, mint Anglia királynőjének, most pedig hirtelen rájött, hogy valójában akkora hatalma van, mint az Egyesült Államok elnökének."
Aki Én
@Shikari: És egy másik téma, a törvények betartásáról. De ilyenek százával vannak, csak ti propagandisták ehhez vakok vagytok. Nem veszitek észre, hogy minden amit utáltok a fideszen kívül, a fideszben sokszorosan jelen van. Ez az ostoba és vak hit.

mno.hu/belfold/ujabb-vegrehajtasi-eljarast-indit-a-jobbik-a-magyar-idok-ellen-2433447
Pálinkás Pál
@Shikari: megint osztod az észt román???magával az ördöggel is szövetkeznék ha a csuti korcs bukása a következménye!!
Eriksson
Nekem erről az a véleményem, hogy Vona megint elvetette a sulykot.
Ha valakitől valamit kérek, akkor a levelem nem az illető sértegetésével írom tele, hanem a lényegre szorítkozom. Így bizony elvész a lényeg, hogy ő mit szeretne kérni. (Vagy a sértegetés a lényeg)?
Ideje volna beiratkoznia Havas tanár úrhoz egy kis jó modort tanulni.
hetöndöe
@Shikari: Rákosi idejében is minden törvényes volt...szerintük.
Pálinkás Pál
@Shikari: Hát barátocskám ,te vagy oda a duceért...azért meg csak a románok,meg a hülyék lelkesednek!!Választhatsz melyik vagy!!!
Edmond Dantes
@Eriksson: Magának komoly szövegértési problémái vannak.Vona nem kérte,hanem felszólította Orbánt!Sértegetni pedig gazán nem szavakkal lehet,hanem törvénytelen, trükkös cselekedetekkel, döntésekkel.Most nem a hóhért akasztják,hanem a hóhér akar akasztani,mert ez a mestersége.Vonával mindketten ugyanannak a simlis Simicskának a buliját élvezték,illetve élvezi most a Jobbik.Csak Orbán ezzel az ÁSZ mögé bújtatott aljas büntetéssel az olyan-gondolkodással nem sokat bajlódó- feledékeny csápolóira számít,mint maga.Biztosra megy,megteheti,ide süllyesztette morálisan az ország.Amikor ő csalt ugyanígy sok-sok száz milliót,akkor Orbán még nem volt ondó állapotban Simicska szerint.Igen meg kell büntetni a Jobbikot súlyosan,de csak másodikként, a Fidesz után.Aztán Simicskát is.Igaz, ez Vona levelében nem szerepel,nemhiába volt Orbán tanítványa a budai polgári körben.
Eriksson
@Edmond Dantes: Ez nem a szövegértés, hanem elemi intelligencia kérdése. Úgy szólítson meg mindenki másokat, ahogy azt magára nézve is elfogadhatónak tartaná.
Nem hiszem, hogy Vonának tetszene, ha ilyen hangnemű, tartalmú "felszólítást" kapna bárkitől.
Itt nagyon is figyelmébe ajánlom a választ: "A kormány azt javasolja, hogy a Jobbik tisztázza zavaros pénzügyeit és tartsa be a törvényeket."

A lényeget tekintve viszont azt mondom, hogy Vonának nincs igaza, mert ezzel a törvénytelen módszerrel, hogy ingyen, vagy fillérekért vett igénybe reklámfelületeket, elsősorban azokat a pártokat hozza hátrányba, akiknek módjukba sincs ilyen előnyökhöz jutni.
Eladott Ország
A demokrácia nem most omlik össze attól, hogy a Jobbikra 660 millió forintos büntetést rótt ki az Állami Számvevőszék, hanem nyolcadik éve minden egyes nap omlik ez a rohadt kóceráj. Igen, ez már akkor sem volt demokrácia, amikor néhány tízezer ember alól kihúzták a szőnyeget, hogy a pereputty kezébe adják a trafikokat (a csokijukat jó étvággyal megzabálták a parlamentben), amikor Vajnára írták a kaszinópiacot, amikor beszántották Kishantost, amikor
elkezdték bedarálni a médiát, amikor Mészáros nevére íratták az első milliárdokat. Nem sorolom. Nincs már demokrácia, amit meg lehetne védeni. Azt meg a fene tudja már, hogy az a lánglelkű fiatal demokrata volt-e egyáltalán valaha is lánglelkű és demokrata, a méltóságát meg tényleg hagyjuk a picsába. Arról már nem is beszélve, hogy Orbán csahosait és talpnyalóit ne hasonlítsuk már kutyákhoz.
Edmond Dantes
@Eriksson: Tehát a Fidesz 2014 évi bulija az akkor még harcostárs Simicskával rendben volt,azon nincs kiakadva.Csupán ez a probléma. Magának nem.Értem.
Edmond Dantes
@Shikari: Gyenge ez, mókuci! Tapintatból nem akartam hülyeséget írni,bár így most pongyolán fogalmaztam.
Eriksson
@Edmond Dantes: Engem ez az oldala nem érdekel. Egyetlen dolgot jegyeztem meg, hogy egy pártelnök nem lehet ekkora tahó.
A másik amit meg akartam említeni, hogy Vona ezzel a húzásával jogtalan előnyt húzott be, a többi párt hátrányára. És még neki áll feljebb ezzel az ordenáré szöveggel.
Ennyire nehéz ezt felfogni?
Edmond Dantes
@Eriksson: Pedig pont amiatt áll a bál,a dolog azon oldala miatt,ami magát nem érdekli.Ezt valóban nem tudja,vagy nem akarja felfogni? Amikor pedig tahó pártelnökről beszél,akkor feltételezem,hogy arra is gondol,aki egy tárgyszerű,de kényes kérdésre azt válaszolja a magyar parlamentben cinikusan,hogy :Boldog karácsonyt !,majd a frakciója röhögése kíséretében elégedetten leül.
Eriksson
@Edmond Dantes: Elismerem, hogy egy egyszerű észrevételbe ennyi mindent bele lehet magyarázni. Kizárólag hozzáállás kérdése.
Aki Én
@Shikari: ...te elkeserítően ostoba vagy :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.