nem csak azt üzeni, hogy elvárás a megalázkodás, hanem azt is, hogy ebben a helyi véleménynevelők partnerek is. Miközben persze rövid internetes keresgélés alapján is tudhatja bárki: Luca napkor nem csak a térdelés szerepel a népszokások között. Ha már ragaszkodnak ehhez a naphoz. Mondván: Luca napkor kell ucát avatni, akárki meglássa. Elvégre, ha harminc éve húzódik valami, akkor egy napot sem várhatott volna. Luca-napkor kellett átadni. Csak nem azért, mert így volt valami halovány fedősztori a polgármester előtt alázkodás-gyakorláshoz? Hmmm...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...szerinted csak a térdelési népszokásért halasztották vagy tették Luca napra az átadást ?
GeoCravker
@Csizmás Kond: Szerintem? Nem tartom kizártnak. Az az út dec 14-én sem lett volna elavultabb. Ahogy valószínűleg 1 napal korábban is ott volt.
Csizmás Kond
@GeoCravker: ...:)...szóval ami megtörtént az megtörtént , és abból mindenki azt von le amit akar, de attól még a feltételezés csak feltételezés marad.
...mondtam az elején is kisszékre kellett volna állítsák a gyerekeket...akkor legalább meglássák ki a boszorka :)
Nessy
Érdekes, nem kevés rezsimet és kormányt éltem meg, de térdelni soha sem kellett. Sem Luca napkor, sem egyéb napokon. Csak a templomban, Isten előtt!
GeoCravker
@Nessy: Csizmás szerint pedig kisszékre állni. Amit a templomban szoktak megejteni...
Nessy
@GeoCravker: A Luca naptól dec. 24-ig, 13 darabból készített "Luca székére" kellett felállni az éjféli misén, és meg lehetett látni ki boszorkány. :-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.