Kormányinfót tartott Lázár János miniszter, aki szerint a Martin Schulz német politikus által elképzelt Európai Egyesült Államok terve és kijelentése olyan ultimátum, amit utoljára Hitlertől kapott Magyarország. Pócs jános Soros-disznós képe is előkerült, aminek Lázár nem annyira örült.

Ismét Kormányinfót tartott Lázár János miniszter, a sajtótájékoztatón több témát is érintett – olvasható az Index cikkében.

Az egyik ilyen téma Martin Schulz német szociáldemokrata pártelnök kijelentése (aki az uniót Európai Egyesült Államokká fejlesztené és úgy van vele, hogy aki ezt nem fogadja el, annak nincs helye az unióban). Lázár szerint

ilyen ultimátumot, mint amilyet Martin Schulz mondott be néhány nappal ezelőtt, Magyarország legutóbb Adolf Hitlertől kapott.

Lázár Martin Schulz ultimátumát Hitleréhez hasonlította

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az unió kapcsán arról is beszélt, hogy a kormány egyetért Donald Tusk, az Európai Tanács elnökének felvetésével, miszerint a kvóták helyett először inkább egy féléves tanácskozást kellene tartani az EU-s országoknak a dublini szerződésrendszer felülvizsgálatáról.

Hazai vizekre evezve a miniszter beszámolt arról, hogy törvény készül az ország településfejlesztéséről, ahol Budapest és a Balaton is kiemelt figyelmet kap. Budapesten például 65 méternél magasabb toronyház nem épülhet, ha megszavazzák majd a javaslatot (a Garancsi István-féle, Kopaszi-gáthoz tervezett 120 méteres toronyház nem esik a javaslat hatálya alá), a Balaton-parthoz való szabad hozzáférést pedig mindenkinek biztosítani kell, a kempingekből pedig nem lehet lakópark.

Lázár arról is beszámolt, hogy a kormány felülvizsgálta korábbi álláspontját, és a jövőben támogatni fogja az 1,2 hektáros naperőművek létesítését az országban. 

Nem volt ízléses Pócstól a Soros-disznós kép

Lázár jános újságírói kérdésre kitért a Pócs János fideszes országgyűlési képviselő által múlt héten posztolt disznós képre (aminek a megpörzsölt hátára "Ő volt a Soros" feliratot kapartak): szerinte ez nem volt méltó lépés egy fideszes képviselőhöz, nem vall jó ízlésre – olvasható a 444 cikkében.

Szigorúbb törvények = többen ülnek börtönben = csökkent a bűnözés

Lázár János az Index cikke szerint kitért a börtönépítési tervekre, amik 2018-ban indulhatnak. Szerinte mivel szigorodtak a törvények, ezért többen ülnek börtönökben, amivel csökkent a bűnözés – viszont új börtönökre van szükség, hogy a férőhelyeket növelni tudják.

Arról is beszélt, hogy a jövő tavaszi választási hátralévő időben már nem várható, hogy a kormány ratifikálja az Isztambuli Szerződést, amely a nők elleni és családon belüli erőszakot szorítaná vissza.

Üzleti kérdésekkel nem foglalkozik

Lázárt kérdezték az Orbán Viktorhoz köthető üzletemberek gazdagodásáról is, amire a miniszter úgy felelt, ő üzleti ügyekkel nem foglalkozik. 

Lázár egy másik kérdésre válaszul megvédte az Állami Számvevőszék elnökét, mondván, a jobbikra kirótt bírság nem elfogultság miatt született, hiszen Domonkos László elnök, volt fideszes politikus fideszes önkormányzatokat is büntetett már korábban.

Lázár kitért a Pécsen csütörtökön közgyűlésen a fideszes többség által megszavazott kiáltványra. Szerinte az csak a pécsiek dolga, ha nem akarnak helyet adni egy Soroshoz kötött szervezetnek (az Emberség erejével Alapítvány amúgy 2006 óta működik Pécsen, a hátrányos helyzetű gyerekeket és embereket segítenek – a szerk.).

(Címlapi kép: MTI/Koszticsák Szilárd)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
De Szent István óta ilyen hazug, nemzetellenes, tetűláda kormánya még nem volt ennek a szerencsétlen, összeérő talpából halszagot árasztó országnak. Nemzeti összetartozás, az van. A Fidesz összetartozik azokkal, akik szolgálják a kormányt, a nemzet pedig tartozik. A bankoknak, a letelepedési-kötvényeket megvásárló migránsoknak, az állampapírt vásárlóknak, a Paks 2 hitelezőinek, ha megvalósul a kínai vasútfejlesztés, akkor a kínaiaknak is.
uploads.disquscdn.com/images/cfdbe50eb8db845b20f936b894752eb8931fd7ac5f5bce2ffaab17796111c393.gif?w=600&h=400
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Mondja a "Hitlert" egy keresztény-nemzetiszocialista párt önkéntes megélhetési szekértolója. Annak a kormánynak "menő minisztere", aki kirabolta a dolgozók nyugdíj megtakarításait, kirabolta a rokkantakat, nyomorban tartja a közmunkásokat és magát hívő kormányként feltüntetve aljasabb mint a legaljasabb ateista.
Mondja úgy, hogy közben nem pereg a képéről a szaru.
42
Ezeknek csak egy bajuk van Európával, hogy el kéne számolniuk a lopásaikkal, és nem lophatnak annyit, mint belterjesen csak magukban.
A magasabb erkölcsi mérce szerinti kontrollt nem bírják a tulkok.
Ezen a világon semmi sem tökéletes, de meg sem próbálni a tökéleteshez igazodni, az baj... ott már baj van, ha meg sem próbálják.
Mi a baj az olaszokkal, a franciákkal, a németekkel, a spanyolokkal, stb?
Szívesen mész Amerikába? Sőt, kérkedsz vele, hogy Amerikából jöttem, és nemzetségem címere...
51 állam közössége, nemzeti akarata egyesíti őket, de még is tudnak az államaikon belül külön törvényeket hozni.
Rengeteg külföldi barátod van a nyelvtanulás útján, mi a baj velük?
A re károdra mást akarnak?
Előbb öl meg, használ ki, károsít meg a magyar barátod téged, mint egy bárhol máshol élő európai barátod.
Igenis, hatalmas vívmány lenne a közös Európa!

Most is gondolhatsz egyet és nem a Balatonra, hanem a Riviérákra autózol, buszozol, vonatozol el.
De, úgy hogy a része vagy egy nagyobbnak, a szabadságérzeted is nagyobb lenne.

Mit akarsz megvédeni Magyarországon?
A matyóhímzést, a Zsolnait, a CBA.t?
orbán és az infantilis kormánya már mindent szétcseszett, akkor mit féltesz - a burkodon kívül?

Lehet, hogy a lelki társad nem is magyar.
A legjobb barátod sem magyar.
A legjobb üzlettársad sem magyar.
Mit féltesz a nagyobb szabadságtól?

Én elbírom képzelni azt a nagyobb szabadságot Európában, ami Amerikában már megvalósult (még ha így is, úgy is vége lesz a világnak, de addig is ne legyél kerékkötő).
Jozefina
Schulznak teljesen igaza van. Képes előre gondolkodni! A Hitler itt nem Schulz, hanem pontosan tu vagytok orbánnal az élen!!! Ti háborúztok, hadakoztok és minden elképzelhetőt az EU-ellen próbáltok felhasználni!!! Gyalázatosak vagytok!!! A zsozsó persze jól jön az EU-ból!!! Igaz putyintól is kap orbán, de azt nekünk kell majd visszafizetni évtizedeken keresztül!!!
wagabund
sulcot picsán kellene rúgni! érthetetlen, hogy egy buta fasznak miért tapsol brüsszel..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.