Fiatal lányok meztelen képeit gyűjtötte egy magyar oldal, amiért cserébe fesztiválbelépőt ígértek. A honlap üzemeltetője szerint média-hadjárat folyik ellene.

A Blikk cikke szerint azzal hitegette egy magyar honlap a fiatalokat, hogy minél kevesebb ruha van rajtuk, annál nagyobb esélyük van egy Balaton Sound-belépőre. A lap szerint az oldalon rengeteg meztelen képet lehet látni, több lány pedig eléggé fiatalkorúnak tűnik.

Tinilányok meztelen képét gyűjtötte egy oldal fesztiválbelépőért cserébe

Fotó: pixabay.com CCO

A lapnak az oldal üzemeltetője egy közleményt juttatott el:

A regisztrációs adatokat nem adjuk ki másnak. Akik hozzánk regisztrálnak, azok fotóit csak a mi szervereinken tároljuk.

Amennyiben tudomásunkra jut, hogy valaki nem önmagáról töltött fel képet, azonnal töröljük azt.

A másik legfontosabb szabály, hogy 18 évnél idősebb legyen a regisztráló.

Több levelet is kaptunk ami szerint valakik média hadjáratot indítottak az oldalunk ellen. Cáfolunk minden olyan médiában megjelent állítást, hogy egyetemek vagy más iskolák körül reklámoznánk az oldalunkat. Mi abban hiszünk, hogy kemény munkával lehet sikert elérni, ezért a fiatalokat mindig is arra fogjuk buzdítani, hogy tanuljanak,dolgozzanak és ne a "könnyebb" utat válasszák.

A Blikk idézte cikkében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság álláspontját, amely szerint az ilyen, kifejezetten fiatal felnőtteknek szóló, meztelen fényképek feltöltését biztató honlap tevékenysége nem tekinthető tisztességes adatkezelésnek. Mint ahogy az sem, ha szórólapokon hívják fel erre a fiatalokat.

A hatóság szerint mindazonáltal a rendőrség és ügyészség feladata annak megítélése, hogy ez bűncselekménynek minősül-e.

A Blikk szerint a szóban forgó honlap közben megváltozott, már társkereső oldalként hirdetik magukat. A cikk szerint az egész mögött akár szimpla hírverés is állhat, ugyanis a meztelen fotók eltűntek az oldalról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.