Budapesten lesz a LEN, az európai úszóliga éves kongresszusa 2018. június 2-án, így döntött a nemzetközi szervezet pénteki, koppenhágai ülésén.

Az eseményt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) a 2017-es magyarországi vizes világbajnokságot szervező BP2017 Nkft. csapatával közösen készíti elő.

A LEN Büro pénteki, koppenhágai ülésén – a Magyar Úszó Szövetség Wladár Sándor elnök vezette delegációjának prezentációja után – Budapestet választotta a jövő évi kongresszusa helyszínéül.

Budapest rendezi a LEN 2018-as kongresszusát

Fotó: Waterpolo.hu

"Mindenkit szeretettel várunk Budapesten" – mondta Wladár Sándor az ülésen, akit Paolo Barelli a 200 méter hát moszkvai olimpiai bajnokaként mutatott be a LEN-vezérkar tagjainak, hozzátéve, hogy "a magyar úszósport jó kezekben van, hiszen olyanok vezetik, akiknek az úszás a génjeikben van".

Az eseményre az InterContinental szállodában tartják majd. 

Gyárfás Tamás, a LEN gazdasági vezetője az ülést követően kijelentette:

Túlságosan megszerették Budapestet az úszósport irányítói, annyira profi volt a szervezése a világbajnokságnak, de előtte az Európa-bajnokságoknak is. Kis túlzással azt is mondhatom, mára eljutottunk oda, hogy ha egy eseménynek házigazdát keresnek, a nemzetközi szövetség, a FINA és a LEN vezérkari ülésein először megkérdeznek, Budapest akarja a rendezést? Ha nem, akkor nyitják meg a pályázatot... Ez elismerés mindenkinek, aki szerepet vállalt az elmúlt évek eseményeinek előkészítésében és lebonyolításában.

Ennek megfelelően a vizes sportágakhoz köthető nemzetközi versenyek sora szinte végeláthatatlanná vált. 2018-ban, júniusban ismét nyíltvízi világkupa esedékes Balatonfüreden (16-án), és a nyár végén vagy az ősz elején következhet az úszó világkupa egyik állomása. Emellett a szinkronúszó világszéria (Word Series) egyik versenye nyitja újra a Duna Arénát májusban, majd nyáron következik a szinkronúszók junior-világbajnoksága, augusztusban pedig – Szombathelyen – a férfi junior vízilabda-világbajnokság.

A következő években a nyíltvízi világkupa és az úszó vk visszatérő eseménynek ígérkezik, 2020-ban Budapesten lesz az összes Európa-bajnokság (januárban vízilabdában, májusban úszásban, műugrásban és szinkronúszásban, júniusban nyíltvízi úszásban), míg 2024-ben a rövidpályás világbajnokság helyszíne lesz a Duna Aréna.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
megmenekült a magyar... LEN ! Hurrá... és pont itt lesz Budapesten, de jó...
Mijafaszom az a LEN
Lepényleső
Jézus Mária,ez ugyan hány ezer milliárdba fog kerülni,alsó hangon? Nem lehet ezen módosítani
a választáson?
simmering73
Az úszósport irányítói túlságosan megszerették Budapestet. Még a végén itt telepednek le. De tényleg miaf@szom már megint ez az ujabb pénzbaszó úri huncutság?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.