Nógrádi György szerint a nyugati országoknak el kell dönteniük, hogy az információkért cserébe életben hagyják az iszlamista terroristákat, vagy megszabadulnak tőlük.

A nyugati politikának el kell döntenie, hogy milyen filozófiát követ, az információkért életben hagyja, felhasználja az iszlamistákat, vagy megszabadul tőlük – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: az eddigi adatok szerint a 630 nyilvántartott belga származású dzsihadista harcos közül legalább 121 tért vissza Belgiumba az Iszlám Állam kötelékében harcolók közül, közülük már 44-en börtönben vannak. Európának el kell döntenie, mi a célja: meg akar szabadulni ezektől a harcosoktól, vagy fel akarja használni őket. Szerinte ugyanakkor jelentős részük hazudni fog, ahogy az a férfi is, aki együttműködést ajánlott fel a belga titkosszolgálatoknak. Irakban nyilvánvalóan kivégzik, Belgiumban "megússza" néhány év börtönnel – mondta.

Arra a felvetésre, hogy az iraki börtönben fogva tartott férfit Irak kiadja-e Belgiumnak, a szakértő azt válaszolta: ha ezt a férfit kiadják, akkor az precedenst teremt az Irakban lévő német, francia, brit vagy egyéb állampolgárok kiadására.

A szakértő szerint ha életben maradnak, számolni kell azzal, hogy pár év múlva komoly terrorcselekményt követhetnek el, mert jelentős részük nem tud visszailleszkedni a nyugati társadalomba.

A nyugati politikának ezért el kell döntenie, hogy milyen filozófiát követ ebben a kérdésben, ettől a precedenstől kezdve rengeteg ember lesz, aki felkínálja a szolgálatait. Ezeknek az embereknek a több évig tartó követése horribilis összeget, és jelentős apparátust igényel – tette hozzá.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Meg Orbán apádnak is, aki ezidáig 20 000 migránst szabadított az Unióra köztük bűnözőket és terrorizmust támogató személyeket.
mackoka46
A magyar gecit is lámpavasra, akarom mondani napirendre tűzhetnék.
wagabund
sok seggfej...ezekre nem érvényes az a keresztényi bölcsesség(Jézus után szabadon), hogy jobb egy megtért bűnös, mint száz ártatlan.
staro2
Ezt elolvasva a nyugati hatalmak a fejükhöz kapnak, azonnal csúcstalálkozót hirdetnek, és meghívják rá nógrádit, hogy mondja már meg a frankót nekik, mert ők ezt nem értik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.