A Hír TV szerint a takarítók és a karbantartók bére nem éri el a hivatalos minimálbér szintjét sem.

Míg a teakonyhára négyzetméterenként másfél millió forint jutott a felcsúti fociakadémián, addig a dolgozók egy részének még a hivatalos minimálbér szintéjét sem éri el a fizetése – olvasható a Hír TV honlapján megjelent cikkben.

Hír TV: minimálbér alatt keresnek a felcsúti akadémia dolgozói

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári

"A felcsúti focialapítvány 2017–2018-as sportfejlesztési programja szerint a takarítók havi bruttó bére 88 ezer forint, a karbantartóké 111-112 ezer az idei 127 500 forintos minimálbér helyett. De a szakács sem kapja meg a szakmunkás-bérminimumot, havi bruttó keresete 147 ezer forint az elvárt 160 ezer helyett" – olvasható a cikkben.

Egy okleveles adószakértő szerint a bruttó havi juttatások nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak, mivel a minimálbért mindenkinek meg kell adni. A szakértő szerint a 111 ezres bruttó fizetésekből arra lehet következtetni, hogy még a 2016-os minimálbért kapják egyes alkalmazottak.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, vállalkozó, fociklub-tulajdonos vezeti.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Solymári)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Felcsút egy minta falu. Mintája annak, mi lesz Magyarországból 2018 után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
Tehetik, mert ott biztos nem fog vizsgálódni a munkaügyi felügyelőség.
cs.n.
Közmunkásbért fizetnek? Mert ez kb. az a szint. Persze az se mindegy, mennyi időre. 4 órás munkáért jár a takarítóknak 88 ezer bruttó, vagy 8 órás munkáért? Mert ha utóbbi, akkor (idézve a fideszes sorospropagandát) EZ FELHÁBORÍTÓ!
karma1
@lusta: Azert lattam en otthon 2012-ben egy riportfilmet, amit Felcsuton forgattak, es mehszarosrol kerdezgettek az embereket,... Volt egy idosebb bacsika, - olyan igazi falusi bacsi, aki hetkoznap-vasarnap melosruhaban van, meg gumicsizmaban, es amikor kerdezte a riporter, hogy mi a velemenye a polgirol, akkor ez a bacsi belenezett a kameraba, es azt mondta, hogy nehogy azt higgye am (a riporter), hogy itt mindenki lelkesedik a fideszert, es hogy nincsenek bajok. Talan ezt meg mondhatta 2012-ben - ma mar felsegsertesnek szamitana, es nem sokaig elhetne bekeben a faluban...
Hellcat
Hát ehhez ért a fidesz...a kizsákmányoláshoz.
szep napot
Lehet, hogy ev vegen kapnak 20 millat a hallgatasert.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.