Elkészült a vizsgálatot lezáró jelentés a 2-es metró Pillangó utcai megállójában egy éve történt balesetről. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) megállapítása szerint a sínek csúszóssága és az Alstom szerelvények műszaki hiányosságai is hozzájárultak.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Mirabilis: A Pillangó utcánál... nem az Őrsnél, de mindegy is. Ez szerintem érdekesebb: "A szerelvények nem rendelkeznek a tapadást javító berendezésekkel, csúszásvédelmi berendezéseik pedig már nem voltak képesek kompenzálni az ilyen mértékű tapadáscsökkenést, ezért a vonat kerekei megcsúsztak."

Vajon már rendelkeznek ilyenekkel? Még mindig lassabban megy a metró arrafelé... :)
JAJMÁR
@Mirabilis: Tudom. Járok arra :) ettől még a sínek csúszósak lehettek, és lehetnek.
De, ha lenne v. lett volna csúszásvédelmi berendezés... nyilván kellene a metróra is, ha a föld színe fölött jár.
JAJMÁR
@Mirabilis: De, biztos - bár kicsit magasabban vannak -, és neki volt csúszásvédelmi berendezése.
Nálam az veri ki a biztosítékot, hogy félig az időjárásra fogják, pedig egyértelműen emberi mulasztás.
Igaz, nem tegnaptól jár ezen a rövid távon fönt a metró, de nyilván más biztonsági előírás vonatkozik rá, mint amelyik a föld alatt jár, még ha eddig nem is volt szerencsére baleset.
JAJMÁR
@Mirabilis: Persze, hogy nincs köze az időjáráshoz! (Illetve van, de azért, mert nem biztosították a szerelvényt erre nézve.) Ez egyértelmű. Egyformán látjuk a történetet, ha nem is egy nézőpontból :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.