Orbán Viktor szerint újabb támadás előtt áll Magyarország a kötelező betelepítési kvóta miatt. Az unió pedig csak jól jár azzal, ha pénzt ad az országnak.

Újabb brüsszeli támadás jöhet Orbán szerint

Újabb támadás előtt áll Magyarország, mert akik kötelező betelepítési kvótát akarnak Európában, jövőre újra próbálkozni fognak, miután a decemberi uniós csúcstalálkozón erről nem született döntés – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban az MTI híre szerint.

Orbán: Magyarország megáll a saját lábán, nincs szüksége más pénzére

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A kormányfő elmondta: Magyarország álláspontjának súlyt adott a nemzeti konzultációban részt vevő több mint 2,3 millió ember véleménye. A miniszterelnök köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek.

Orbán Viktor hozzátette, mások meggyőzésében egyelőre nem járt sikerrel Európában, a kvótát szorgalmazók száma változatlan, akik a márciusban esedékes következő csúcson ismét érvelni fognak álláspontjuk mellett.

Csupán időt nyertünk, de "aki időt nyer, életet nyer". Európában az elmúlt időszak választásain rendre a bevándorlást korlátozni kívánók erősödtek - mondta el a kormányfő, hozzátéve: arra számít, hogy ez folytatódni fog.

Az uniónak csak jó, ha ad pénzt ad

A hvg.hu cikke szerint Orbán beszélt arról is, hogy mi a helyzet az ország eurózónához való csatlakozásával. A miniszterelnök szerint nincs változás, nincsenek kecsegtető ajánlatok a csatlakozás előremozdítására, csak porhintés.

Orbán: Magyarország megáll a saját lábán, nincs szüksége más pénzére

FotóMTI/Máthé Zoltán

Mint az interjúban elmondta, Magyarország biztonságban van, és ő "sosem tekintette csodának az uniós forrásokat, bár a közbeszédben ez kering.

Az EU jól jár azzal, hogy pénzt ad nekünk, mert a nyugati országok valójában keresnek rajtunk, semmi olyasmi nem történik, amiért hálásnak kellene lennünk, az egész uniós pénzügyi rendszere kölcsönösségi alapon nyugszik – vélte.

A miniszterelnök azt is mondta: Magyarországnak nem kell megijednie, nincs rászorulva senkinek a pénzére, megáll a saját lábán, ha nem áramolnának ezek az összegek, akkor is sikeresek lennénk" – olvasható a hvg.hu cikkében.

Polak, Wegier, dva bratanki

Ha valaki megtámadja Lengyelországot, az megtámadja egész Közép-Európát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak nyilatkozva.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar nemzet érdeke is, hogy szolidáris legyen a lengyelekkel, és világossá tegye, semmilyen uniós büntetés nem valósulhat meg velük szemben.

A kormányfő méltánytalannak és igazságtalannak nevezte az Európai Unió eljárását, és leszögezte: Lengyelország nélkül nincs erős Közép-Európa – olvasható az MTI hírében.

A lengyelek elsöprő többsége a bevándorlásról ugyanúgy gondolkodik, mint a magyarok – tette hozzá.

Orbán elmondta, Lengyelországba tízezer szám érkeztek migránsok a volt szovjet területekről, és több mint egymillió ukrán is, ezt azonban az unió, "amely mindent egy kaptafára akar ráhúzni", nem veszi figyelembe.

Csak azt tartja problémának, amely a nyugati országok számára probléma – mondta Orbán Viktor.

(MTI, hvg.hu)

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Pofátlan hazug g^ci! Úgycsinál mintha nem most adósitaná el az országot óriási összegekkel az oroszország és kína felé, amit majd még az unokáink is fizethetnek. Az ingyen pénz adásának viszont örüljön az unió, hogy adhat. Nem köszöni, csak lenyúlja. A keletről jövő munkások a tőlünk nyugatra távozottakat sem pótolják!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
Azt a mindenit ennek a zunijónak, amibe a megvezetett magyar állampolgárok önként, népszavazás úttyán léptek bele! Hát persze hogy nincs az országnak szüksége az unijós pénzre, hiszen Magyarország már nyócéve maga a fődi paradicsom. Ezért gondoskodsz te arról, hogy az unijó pénzét a saját zsebedbe tedd, mert a népnek (ó, pardon, nemzetnek) arra semmi szüksége nincs! Így többek között ennek a piszkos antimagyar unijónak a pénzibű is fizetheted a lengyel bértapsolóidat.Dva brátki? Csak két testvír gyün az (agy)menetre? Bozse moj!
csipetke
Ez az ember tuti,hogy nem normális.Aszongya:-Az unió csak jóljár,ha pénzt ad.Én ugyan cserébe egyáltalán nem vagyok hajlandó tenni semmit,de azért a pénzt elfogadjuk.És hogy Magyarország megáll a saját lábán?Ha kibaszarintanak minket az unióból,elapad a forrás,sajnos mi ezt az óriásira nőtt parlamenti vízfejet nem tudjuk eltartani.A rablóbanda holdudvara pedig már akkora,hogy azoknak már Dárius kincse is kevés lenne..
simmering73
Ha Magyarországot a saját lábára állítja az EU, félek arra se lesz időd, hogy te válasszad ki, melyik lámpavasra lógassanak fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.