Orbán Viktor szerint újabb támadás előtt áll Magyarország a kötelező betelepítési kvóta miatt. Az unió pedig csak jól jár azzal, ha pénzt ad az országnak.

Újabb brüsszeli támadás jöhet Orbán szerint

Újabb támadás előtt áll Magyarország, mert akik kötelező betelepítési kvótát akarnak Európában, jövőre újra próbálkozni fognak, miután a decemberi uniós csúcstalálkozón erről nem született döntés – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban az MTI híre szerint.

Orbán: Magyarország megáll a saját lábán, nincs szüksége más pénzére

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A kormányfő elmondta: Magyarország álláspontjának súlyt adott a nemzeti konzultációban részt vevő több mint 2,3 millió ember véleménye. A miniszterelnök köszönetet mondott a konzultációban résztvevőknek.

Orbán Viktor hozzátette, mások meggyőzésében egyelőre nem járt sikerrel Európában, a kvótát szorgalmazók száma változatlan, akik a márciusban esedékes következő csúcson ismét érvelni fognak álláspontjuk mellett.

Csupán időt nyertünk, de "aki időt nyer, életet nyer". Európában az elmúlt időszak választásain rendre a bevándorlást korlátozni kívánók erősödtek - mondta el a kormányfő, hozzátéve: arra számít, hogy ez folytatódni fog.

Az uniónak csak jó, ha ad pénzt ad

A hvg.hu cikke szerint Orbán beszélt arról is, hogy mi a helyzet az ország eurózónához való csatlakozásával. A miniszterelnök szerint nincs változás, nincsenek kecsegtető ajánlatok a csatlakozás előremozdítására, csak porhintés.

Orbán: Magyarország megáll a saját lábán, nincs szüksége más pénzére

FotóMTI/Máthé Zoltán

Mint az interjúban elmondta, Magyarország biztonságban van, és ő "sosem tekintette csodának az uniós forrásokat, bár a közbeszédben ez kering.

Az EU jól jár azzal, hogy pénzt ad nekünk, mert a nyugati országok valójában keresnek rajtunk, semmi olyasmi nem történik, amiért hálásnak kellene lennünk, az egész uniós pénzügyi rendszere kölcsönösségi alapon nyugszik – vélte.

A miniszterelnök azt is mondta: Magyarországnak nem kell megijednie, nincs rászorulva senkinek a pénzére, megáll a saját lábán, ha nem áramolnának ezek az összegek, akkor is sikeresek lennénk" – olvasható a hvg.hu cikkében.

Polak, Wegier, dva bratanki

Ha valaki megtámadja Lengyelországot, az megtámadja egész Közép-Európát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak nyilatkozva.

A miniszterelnök hangsúlyozta: a magyar nemzet érdeke is, hogy szolidáris legyen a lengyelekkel, és világossá tegye, semmilyen uniós büntetés nem valósulhat meg velük szemben.

A kormányfő méltánytalannak és igazságtalannak nevezte az Európai Unió eljárását, és leszögezte: Lengyelország nélkül nincs erős Közép-Európa – olvasható az MTI hírében.

A lengyelek elsöprő többsége a bevándorlásról ugyanúgy gondolkodik, mint a magyarok – tette hozzá.

Orbán elmondta, Lengyelországba tízezer szám érkeztek migránsok a volt szovjet területekről, és több mint egymillió ukrán is, ezt azonban az unió, "amely mindent egy kaptafára akar ráhúzni", nem veszi figyelembe.

Csak azt tartja problémának, amely a nyugati országok számára probléma – mondta Orbán Viktor.

(MTI, hvg.hu)

(Címlapi kép: MTI/Máthé Zoltán)

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Pofátlan hazug g^ci! Úgycsinál mintha nem most adósitaná el az országot óriási összegekkel az oroszország és kína felé, amit majd még az unokáink is fizethetnek. Az ingyen pénz adásának viszont örüljön az unió, hogy adhat. Nem köszöni, csak lenyúlja. A keletről jövő munkások a tőlünk nyugatra távozottakat sem pótolják!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Madácsi Pali
Pofátlan hazug g^ci! Úgycsinál mintha nem most adósitaná el az országot óriási összegekkel az oroszország és kína felé, amit majd még az unokáink is fizethetnek. Az ingyen pénz adásának viszont örüljön az unió, hogy adhat. Nem köszöni, csak lenyúlja. A keletről jövő munkások a tőlünk nyugatra távozottakat sem pótolják!
magyarbakancs
"Orbán: Magyarország megáll a saját lábán, nincs szüksége más pénzére."
Drága miniszterelnök úr akkor miért küzdenek a pénzért ennyire az EU-ban?
Tudom mert ebből stafírungozza ki a haverjait,rokonait,feleségeket,képviselő társakat.
Nem volna az EU-s pénzek maguk a bányász béka segge alatt lennének.
Valamit tud ezért ágál folyton az EU ellen?
Talán tudja ,hogy nem adnak több pénzt az EU tagállam polgárok által befűzetett adókból?
Ezért kell a Déli-Keleti nyitás.?
staro2
Hogy is szokta mondani a kormányszóvivő?
Egybeteg ember,egy elborult elme kétségbeesett kapkodó szerencsétlen mondandójával nem foglalkozunk.
Hellcat
Mondja ezt úgy, hogy ömlik a pénz az EUból, most kezdték el lehívni a ruszki hitelt meg elintéztek egy kinai hitelt.
Sámannus
A nyolcvanas évek pangása is sikernek számít
Nessy
Ha nincs szükségünk pénzre, ja "megállunk a saját lábunkon" ( ők meg a mienken), akkor mi az ördög fülitől nőtt az államadósság a trükközések ellenére is? Az Unió meg legyen hálás, hogy adhat pénzt az értelmetlen urizálásra, lenyúlásra!
Azt hittem, legalább karácsony előtt lesz benne annyi tisztesség, hogy az ünnepről, a szeretetről, a békességről beszél, és kellemes ünnepeket kiván!
Tényleg nem normális! Harcoljon ha akar a démonaival, engem részemről hagyjon békésen, családi körben ünnepelni!
T. miniszterelnök úr! Leljen békét legalább a szeretet ünnepén, és próbáljon lazítani, ahogy anno Hofi Géza tanította!
F_Viktor
Gőzerővel elkezdték kampányolni az unióból való kilépést, az elkövetkező hónapokban dől el Magyarország hosszú távú sorsa.
A saját lábon állást nem kommentálnám, Magyarország a történelem során soha nem állt meg saját lábán.
Zeta
Erős M.o ! És a V4 ek összterméke nem éri el a bukdácsoló Spanyol öszterméket!
Nessy
@Horizont: Emberség tekintetében kiütéssel győz a csörgő kígyó Orbán ellen!
cs.n.
:A lengyelek elsöprő többsége a bevándorlásról ugyanúgy gondolkodik, mint a magyarok"
Az lehet, de ez irreleváns, még mindig nem arról van szó. Hanem olyan intézkedésekről, amik ellen több tízezres tüntetések is voltak. Az meg nem pont azt mutatja, hogy mindenki olyan maradéktalanul egyetért a kormánnyal.
nezelodo
Hej de ismerős ez a nyugati veszély, meg azok ármánykodása, migráncs áradattal megfejelve! Alighanem Orbán igen jó színész, két változatban tudja a szerepét. Péntekenként a nyájnak szóló dörgedelmek jönnek a gonosz Eu-val, akik báncsák a magyar "focistákat", Brüsszelben meg a bólogatós jópofizó szerep előadásán kuncognak magukban...
F_Viktor
@Zeta: A V4-eket nem keverném bele az unióból való kilépés storyjába, csak Magyarország fogja elhagyni az EU-t, a csehek, a szlovákok és a lengyelek is maradnak a közösségben.
kokopelli
@Zeta: (9:11)
..megírtam anno,hogy az olympiai népszavazásoknál (Hamburg nyári olympia és
München.ill..Garmisch-P. a téli elutasítva) mindkét város magasabb GDP-vel ren-
delkezett mint M.o,és mégis leß@rták az olimpiát! Az évtizedes tartós visszalátogató
túristáik miatt,akiket a jövőben is szeretnének évente köszönteni! ;-) Ennyit a GDP-ről!
nyanya001
Magyarország megáll a lábán az Uniós adófizetők pénzén
amit ti aljas módon lenyúltok !
Ezért a legszegényebbek közé soroltak bennünket a régióban.
tudode
Röhej, v szomorú, hogy egy olyan, az EU 0,2%-át kitevő tagállam a fékje az 500 milliós EU-nak, aki EGYEDURALKODÓKÉNT kiherélte a fogyatkozó, általa, a baromságaival leigázott ORSZÁGÁBAN "sunyi módon" a fékeket, és egyensúlyokat!
.
Elénekelhetné azt is, hogy ÉN VAGYOK NAPÓLEON!!!
.
www.youtube.com/watch?v=12Iu02ckLIk
,
Mentségére szolgáljon, hogy belátási képessége ONE ÁSZ
.
www.youtube.com/watch?v=n_8zagXh148
.
egon1
Már megint Magyarországgal takaródzik Orbán !!! Viktor, Az Uniós támogatás 70-80%-a hozzád,és a bűnszövetkezet többi tagjához,pár ezer tolvajhoz "vándoroltatott",és mi a 9,5 millió Magyar,egy nagy faxt kaptunk belőle,úgy hogy ne hazudj !!!
kissé felnőttem
na egy próbát megérne
3 hónapig egy peták se ki orditana ? ma bezárna a be-- ki tartó piac
holnap már uj ember ülne a trónon ez 100 %. mert ez hogy megállunk a saját... egy fellengzős hozzá nem értő maszlag. Puskásnak tulajdonitott szólás Kis pénz kis foci...
Itt meg nagy pénz semmi foci Fejreállt világ
Yoda69
Magyarorszag laban meg jol elaldogall az orban-familia.
justhpeter
Kedves Orbán-hívek !
Ti közel álltok a mi Viktorunkhoz. Miért nem kérdezitek meg egyszer tőle, hogy ha mi saját lábunkon állunk és nem szorulunk senki pénzére, akkor miért kell folyamatosan az Unió pénze, miért kell az orosz és a kínai hitel ? És ha már amúgy is ki vagyunk tömve pénzzel, miért nem mi adunk Oroszországnak és Kínának hitelt ? Utolsó kérdésként esetleg azt is megkérdezhetitek a Vezéretektől, hogy mikor akar visszavonulni, hogy békés körülmények között kezeltethesse az ideg-és elmebaját, a kleptomániáját és a permanens hazudozását ?
kiscsillag66
Ezt a saját lábon álldogálást eltanulta a lányától.
Macskanő
Anikó asszony megint összekeverte a pirulákat? A fenéért nem lehet megbízni egy felvigyázót Grazból, hogy ügyeljen az ilyesmire!
Eladott Ország
Ahogy fogy majd a pénz, úgy telnek meg az utcák szeméttel. Az oligarchákat továbbra is etetni kell, a saját strómanokat is tömni kell. Elkezdik kidobálni a felesleges súlyokat. Először a propagandistákat, mert már nem lesz szükség a hazug cikkekre. A milliárdokat felemésztő pártmédia feleslegessé válik, hiszen nem kell már meggyőzni senkit semmiről. A hatalom peremén csimpaszkodó megélhetésieket is lerugdossák, mert nincs forrás a táplálásukra, feleslegesek. Akik már eleve lecsúsztak, azokkal nincs gond. Segítség, szociális ellátás nélkül
hamar kipusztulnak. Aki még időben megtehette, az elment az országból. Akik maradtak, azok nem képesek kitermelni a mohó hatalom igényeit, de még az egészségügy, vagy a
nyugdíjrendszer fenntartásához szükséges forrásokat sem. Az Unió már távoli emlék. A valóság Putyin, de az ő számára is értéktelenné vált az ország. Az uniós tagság nélkül csak egy falusi birtok lett Magyarország. Nem szövetséges. Soha nem is volt az. Mindezek ellenére a paksi hitelt törleszteni kell. A kínai hitelt törleszteni kell. A letelepedési kötvények árát vissza kell fizetni. Az államkötvényeket vissza kell vásárolni.
nevemnick
Valaki észhez téríthetné azt az ,,ökör kört", amelyik nyalja ennek az izének a seggét. A végén ők is ugyanazt fogják kapni, de lehet, hogy még többet mint ez az...
nyanya001
Csődöt mondott Orbán magyar modellje, menekülnek a magyarok az országból!
Orbán Viktor nemrég azt mondta Brüsszelben, hogy van nekünk egy saját magyar modellünk, ami bevált. A MÚOSZ elnöke teljesen másképp látja!
Hargitai Miklós szerint az Orbán és Fidesz féle magyar modell csődöt mondott.

“Eddig nagyjából 8-900 ezer munkavállaló hagyta el az országot, a magyar gyerekek hatoda immár külföldön születik, és a 20-30 éveseknek lassan a fele valahol Nyugat-Európában fizet adót és nyugdíjjárulékot."
olkt.hu/content/csodot-mondott-orban-magyar-modellje-menekulnek-a-magyarok-az-orszagbol
Remélem nem sokáig rontod a levegőt miniszterelnökként te féreg !
Villon
Saját erőből építjük meg Paksot, a Belgrád-Budapest vonalat is. Lehet, hogy rosszul emlékszek, de mintha pár éve, még azzal állt volna ki, hogy "Nekünk jár az uniós többletforrás", mintha büszkén jött volna haza (az azóta már megállított Brüsszelből) hogy a legnagyobb támogatást sikerült kiharcolnia.
Eladott Ország
@nyanya001: ma, 12:11 ; És egyre több fiatal képzeli el a jövőjét Nyugat-Európában.
karma1
Vazze, megint a "sajat lab"... Mik ezek? Szazlabuak?
szép új világ
Ha nem lenne ez a geci és bandája, akkor meg is állna az ország a lábán, de így belerokkanunk.
Macskanő
@F_Viktor: A "V3" nem szuverenitást akarnak , meg harcot Brüsszellel , Sorossal meg a többi agyatlan baromságot, hanem haladni, jól élni,fejlődni. Már most is elhúztak tőlünk elég jól, de 4-5 év múlva össze sem lehet hasonlítani a magyart az EURO övezetes országokkal. Ha ez megy továbbra is, kiürül az ország és csak a teljesen elhülyült Fidesz birkák maradnak itthon, akik ugyan nyelveket nem beszélnek, a szakmájukban gyengék, viszont feltétlen párthűséggel állva tapsolnak Orbán bármelyik új törvényéhez, intézkedéséhez.
Európa csupa számára undorító dologtól hemzseg.
Szabad sajtó. Tolerancia. Tolvajoknak börtön. Politikusoknak apró-cseprő vétkekért is süllyesztő. Piacgazdaság. Tisztességes verseny. Szociális érzékenység. Jog.Demokrácia.
Csoda, hogy nem tetszik neki Európa?
rohács1926
Magyarország tényleg meg tudna állni a saját lábán; hiszen loptatok raboltatok annyit, amelyből az ország vagy 10 évig finanszírozható lenne.
Ludmilla
ez az elmebeteg lejáratja az országot,hogy ... nem írom le
simmering73
Ezt a hazug, skizofrén gecit. Nyolc éve herdálja az EU pénzét és még ugat.
Equus
ehhez már pofa kell... és ennek az infantilis idiótának van. Erdélyi cigányvér. Vagy csak egy félig veszett rühes kutya. Kerítésen belülről ugat, mint egy fékeveszett kaukázusi, Brüsszelben meg nyalja a kezét mindenkinek, mint egy éhes tacskó...
Szégyene egy országnak... vagy maga az ország szégyenleni való, ha tűri?
Sámannus
Úgy megyünk a KGST-be ahogy kiléptünk legatyásodva eladósítva.
lampa laz
Mindig tudtam, h egy ócska elmeroggyant idióta, egy jellemtelen senki, akinek még arra sincs esze, h legalább titkolja, sőt büszke rá mert a bunkó környezete és hívei magasztalják mint egy megváltót. Nem látják a barmai, h ezt az országot teljesen szétverte erkölcsileg, lenullázta, korrupt nemzetté tette. Fulladj bele az ellopott milliárdjaiba, meg a többi tolvaj is.
relatív
Ez annyira hülye, hogy az már ép ésszel fel sem fogható, hiszen - egyébként - egy politikusnak kötelessége a szavazóinak a legjobb körülményt ' kiharcolnia ' !

ME esetében ez az egész országra vonatkozik, akár rá szavaztak, akár nem !!!
quadrocopter
Hányszor mondjam el neked Geci, hogy a támadás nem Magyarországnak szól, hanem a tetves rezsimednek? Mert megérdemlitek - Geci!
Sámannus
Az hallucinál saját lábon állást, aki életében mindig a más lábán állt életében mindig a más kenyerét zabálta.
Mire ide jön putyin addig is kell néki néhány büdöset szellenteni.
bakegya
Már megint magáról beszél a mi nevünkben.Ócska tolvaj a dakota!
Borsodi
Igen ők megélnek a saját lábukon, csak elherdálják az összes vagyonunkat el lehetetlenítenek mindenkit aki nem bólogat nekik.Mi akkor állhatnánk a saját lábunkon ha el tűnne végleg a fidesz Jobb életünk lenne és a Magyar embert újra becsülnék külföldön is.
volvós
Csodálkozol. ha 6 millió MAGYAR anyázni fog életed végéig ??? G.ci !!!
quadrocopter
A lengyeleknél már elindult a saját lábon állás próbája! Felkészül Genyóland!
tudode
Még a KARÁCSONYI felkészülést sem TISZTELI ez a megélhetési "falusi gyerek!
.
Nem elég, hogy EGÉSZ ÉVBEN zaklatja a társadalmat a BAROMSÁGAIVAL ez az ország csecsét szopó!
peterkelemen
Ezt már hallottuk az idióta lányodtól Ráhelkétől, aki a saját lábán is megtud állni.
Desischado
Ha annyira nem kell az EU pénze ennek a rühes parazitának, akkor minek siet annyira mindent lehívni? Komolyan elgondolkodom, ami L kérdezett Yagami Light-től,
"hogy volt akárcsak egy pillanat az életedben, amikor igazat mondtál?"
rosalinda57
Magyarország megáll a saját lábán, de te rajta taposol !
kukac50
Üzenjük Brüsszelnek,hogy nem kérünk pénzt egy eurót sem!
Loptak már annyit,hogy még élnek elég lesz!
A vidék meg úgysem érdekli a Fideszt! Tanfolyamokat szerveznek amit meg sem tartanak ,vagy semmi értelme 100 milliókból a Fideszhez közeli barátok.
Vidéken meg ennek ellenére kicsi nyugdíjak vannak fűtéstámogatás nincs, persze ennek az is az oka,hogy vidéken sokkal kevesebbet ér ugyanazon munkáért a bér mint a fővárosban!
quadrocopter
A skizofrén hozza a formáját:

- Orbán: Az EU-s pénz már nem elég 24.hu
24.hu/belfold/2017/11/27/orban-az-eu-s-penz-mar-nem-eleg/
2017. nov. 27. - A miniszterelnök Kínától is anyagi forrásokat remél.

- Kivennék az EU-s pénzt Orbán kezéből 24.hu
24.hu/kozelet/2017/08/11/kivennek-az-eu-s-penzt-orban-kezebol/
2017. aug. 11. - Ironikusnak nevezi a Financial Times gazdasági szaklap közgazdász professzor szerzője azt, amikor a 4-es metrót elárasztották áprilisban az „Állítsuk meg Brüsszelt” EU-ellenes plakátok, ugyanis temérdek uniós pénzből valósult meg a projekt, igaz, azóta az OLAF, az unió csalás elleni hivatala vizsgálódik ...

- Mérce - Orbán Viktor azt mondta, elvagyunk mi az EU pénze ...
www.facebook.com/magyarinfo/posts/10155824794218467
Orbán Viktor azt mondta, elvagyunk mi az EU pénze nélkül is. A számok valamiért megint ellentmondanak neki!

- Orbán: Az EU pénze nem ajándék - Origo
www.origo.hu/itthon/20120419-orban-viktor-interju-a-debreceni-televizioban.html
2012. ápr. 19. - A pénzügyi spekulációkat szorítaná vissza a kormány a jövő évtől bevezetendő tranzakciós adóval - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Debreceni Televíziónak adott interjúban. A gazdasági kilátásokról a kormányfő ismét megerősítette, hogy idén a recessziót kell elkerülni, a növekedés csak jövőre ...
Eladott Ország
Mi megállunk, csak a te lábadra nincs szükség.
quadrocopter
@bakcsubakka: Oktasd csak a román nyelvzsonglőrt - rá fér rendesen!
Mézike
@bakcsubakka: hihihi...:-) esetleg lókukit karikára vágva? :-)
herczeg0210
"...nincs szüksége más pénzére", mondja ezt aki mindíg más pénzét lopta!
nezelodo
Emlékszem gyerekkoromban aki ennek a töredéke hülyeséget beszélt, csak legyintettek rá, hogy már megint van új falu bolondja.
kokopelli
@quadrocopter:(21:04) haggyátokk a pitsába,he? Ha a ßoptatólya he, a cigus purdé,
nem tud jobbat beszervezni he,akkor az is annyi!He?! Igen!hát!
Eladott Ország
@karma1: december 22, 12:34 ; Matolcsy :" hívő emberek vagyunk, 7,5 milliárd rokonunk van a földön, hiszen az úr, a teremtő mindenkit rokonként megteremtett." Erre szokták mondani, inkább anyádba szorult volna a fejed, kuszaszem.
Commenter
Azt a mindenit ennek a zunijónak, amibe a megvezetett magyar állampolgárok önként, népszavazás úttyán léptek bele! Hát persze hogy nincs az országnak szüksége az unijós pénzre, hiszen Magyarország már nyócéve maga a fődi paradicsom. Ezért gondoskodsz te arról, hogy az unijó pénzét a saját zsebedbe tedd, mert a népnek (ó, pardon, nemzetnek) arra semmi szüksége nincs! Így többek között ennek a piszkos antimagyar unijónak a pénzibű is fizetheted a lengyel bértapsolóidat.Dva brátki? Csak két testvír gyün az (agy)menetre? Bozse moj!
csipetke
Ez az ember tuti,hogy nem normális.Aszongya:-Az unió csak jóljár,ha pénzt ad.Én ugyan cserébe egyáltalán nem vagyok hajlandó tenni semmit,de azért a pénzt elfogadjuk.És hogy Magyarország megáll a saját lábán?Ha kibaszarintanak minket az unióból,elapad a forrás,sajnos mi ezt az óriásira nőtt parlamenti vízfejet nem tudjuk eltartani.A rablóbanda holdudvara pedig már akkora,hogy azoknak már Dárius kincse is kevés lenne..
simmering73
Ha Magyarországot a saját lábára állítja az EU, félek arra se lesz időd, hogy te válasszad ki, melyik lámpavasra lógassanak fel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.