Leginkább nem hajléktalanok, hanem nagyon szegény családok vártak ételre ma a Blaha Lujza téren. A Magyarországi Krisna-tudatú hívők Közösségéhez tartozó Ételt az Életért Alapítvány idén is ételosztást szervezett a karácsonyi ünnepekre. Az alapítvány ünnepi ételosztásain a sorban álló emberekről készülő képek minden évben bejárják a közösségi médiát, sokaknak ezek a fotók jelenítik meg a legérzékletesebben a magyarországi elszegényedést, a leszakadó társadalmi rétegek problémáit. Az alapítvány idén is, ahogy már sok éve, 1600 adag ételt osztott szét, és ezzel együtt 1500, alapvető élelmiszerekből, lisztből, cukorból, kenyérből, konzervekből álló, és a karácsony alkalmából némi édességgel kiegészített élelmiszer-csomagot osztott ki a Blaha Lujza téren. Az ételosztáson éppen ezért főként szegény, de nem hajléktalan emberek jelentek meg, hiszen ezeket az élelmiszercsomagokat azok tudják hasznosítani, akik tudnak valahol főzni.

Forrás: index.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Magyarországon 450 000 ember él havi 25 000 forintnál kevesebb jövedelemből. A kevesebb lehet nulla és lehet 24 999 forint, meg ami a kettő között van. Ezt nem Hegedűs Zsuzsa mondta, aki fél kézzel és külföldről idehurcolt csirkével számolta fel a gyermekéhezést.
Havi 25 000 forint (alatt van) sok munkaképtelen, rokkant, tartósan beteg ember jövedelme, miután a hálapénzből egészen jól éldegélő doktorbácsik és doktornénik beülnek a felülvizsgáló bizottságokba és meghozzák a halálos ítéleteket. Lelkifurdalás és gond nélkül. Úgy, hogy többnyire a beteget nem is látják, elég nekik a papír. A papír, amin az vagyon írva, hogy csökkenteni kell a rokkantak számát, mert azok csak élősködnek a nemzet testén, mint a
kullancsok. És ezek a lelkiismeretes doktorbácsik és doktornénik – akiknek a diplomáját nagy valószínűséggel a mostani betegek finanszírozták – döntenek szépen. Egy ilyen orvosi bizottság előtt újra jár a béna, a vak látni kezd, végtagok nőnek ki és megroppant, idegszakadt gerincek egyenesednek daliássá. Ezek a csodát megélt betegek máris az újabb csoda küszöbére jutottak: meg kell élniük 22 800 forintból. Vagy 25 000-ből. Mert munkát továbbra sem kapnak, ugyanis mankóval a kézben nehéz járdát seperni, három negyedrészt-vakon varrni, vagy bármi egyebet csinálni. Egy kerekesszékbe került egykori kamionsofőr nem
fogja tudni magát átképezni informatikusnak, ahogy a megnyomorodott kezű varrónő sem szinkrontolmácsnak. Ilyen és hasonló sorsú emberből van az országban majdnem félmillió. Ők nem a szegénységi, hanem az éhenhalási küszöb alatt élnek. Vagyis nem élnek, hanem
léteznek valahogy. Azon a szinten, ahol nem telik sem napi egy almára, sem egy levél lázcsillapítóra. Egy nagyvárosnyi embernek. És tegyük hozzá, hogy azoknak sem sokkal jobb a helyzetük, akik akár 50 000 forint jövedelemhez is hozzájutnak, mert az talán az életben maradáshoz elég, máshoz nem.
Eriksson
...és azok tudnak sorban állni ételért, akik a környéken laknak. Évről-évre ők járnak jól, mert a messzebb lakóknak problémás lehet ide utazni, hacsak nincs kocsijuk.
1magyar
Ezek az emberek nem láthatóak a plázákban, csak ilyenkor jönnek tömegével amikor adomány van. Már aki nem szégyell oda elmenni. Sokan szégyellik a szegénységüket.
@Eladott Ország: Minden rokkantat élősködőnek néznek. De bízom benne,hogy azok is megrokkannak.
Pedig a rokkantak nem az irodai székben robbannak le.
Eladott Ország
@1magyar: Isten nem ver bottal. Van aki a jó Istenben, van aki a karmában, meg sok minden másban, de mindenki legbelül úgy hiszi, hogy ha valaki valami rosszat tesz, azt a sors majd visszaadja neki...
1magyar
@Eladott Ország: Ez így is van. Mindenkit utolér a sorsa, én figyelem már régóta, hogy akik rosszat tesznek így vagy úgy de mindig éri őket valamiféle baj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.