Karácsony első napján is volt ételosztás a Blaha Lujza téren. 1600 adag ebédet osztottak szét a rászorulók között.

Hajnal óta álltak sorban a nélkülözők a Blaha Lujza téren egy adag meleg ételért és némi tartós élelmiszerért – számolt be a Hír TV. Az 1600 adag ebéd mellé ételcsomag is járt, hogy legyen mit enni a két ünnep között is.

Vegetáriánus ételeket osztunk, viszont magyaros ételeket, tehát annak ellenére, hogy mi elsősorban indiai ételeket szoktunk fogyasztani, itt a vendégkör ízléséhez igazítjuk a menüsort, úgyhogy a mai napon szójás paprikás krumplit kínálnunk, savanyúságot adunk mellé, hiszen ez egy nagy kedvenc az ellátottjaink körében

– ismertette Szilaj Péterné, a közösség szóvivője.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hol van a fütyisz az hol oszt ebédet, vagy csak ugatni tudnak ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@Eriksson: Ez ravasz kérdés ugyanis a hiányt póló lehetőség adott méhszaroséknak, is épp a fenn maradó helyeken.
Veleda
Azért abba a paprikás krumpliba tehettek volna egy kis olcsóbb kolbászt is, hiszen nem maguknak főzték, hanem az éhezőknek.
Sámannus
@Veleda: Itt a szója kecsegtetett némi hús gyanánt, de azt hiszem olcsóbb és állítólag a modern étkezést is lehetővé teszi. Lőn ugyanis sok eledelben kiegészítő az emberiség egyik megmentője.
Veleda
@Sámannus: Egyidőben én is használtam szója granulátumot a darált húsos ételekbe.( fasírt, gombócok). De egyszer beletettem a tejfölös gomba paprikásba, de a látvány olyan volt, mintha valaki belehányt volna az ételbe. Na, akkor elment a kedvem tőle. Igazából, ha már magyaros ételről beszélünk, akkor főzzük meg úgy, ahogyan az való. Egy kevés lecsó kolbász szerintem jót tett volna vele. Meg aztán én úgy vagyok vele, ha valaki ad valamit, hát akkor az olyan legyen.
Sámannus
@Veleda: Egyébként kolbászba is teszik.:))
namihami
@Eriksson: És ha még azt az egy tál ételt se kapják, akkor nem estére éheznek meg, hanem már délre.
Ha jól számolom, ez pont egy MEGOLDOTT étkezés, még ha nem is állandó megoldás. De eggyel több kajalehetőség. És a pluszcsomag még valami keveset javít a helyzetükön. Más (állam, többi egyház) úgyse nagyon töri magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.