Minden harmadik esetben a szegénység miatt veszi el a gyermekeket a családtól a gyámhatóság. gyámhatóság – állapította meg egy ombudsmani jelentés. A hivatal szerint uniós összehasonlításban Magyarországon magas az állami gondozásba helyezett gyermekek száma, ezért kormányzati megoldást sürgetnek. „A gyámhatóság azért vitte volna el a gyermekeket, mert hirtelen nem tudták volna hol elhelyezni őket, tehát ha engem nem értek volna el, akkor elviszi a gyámhatóság a gyerekeket” – mondta Lajtai Sándor, aki feleségével öt gyermeket nevel. Tavaly leégett az otthonuk, ezután kevésen múlt, hogy a gyermekek ne váljanak állami gondozottakká.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Az a baj hogy egy gyerek sem tudja megválasztani hova szülessen. Rengeteg felelőtlen szülő van ma az országban akik csak a családiért meg a kedvezményekért vállalják be a több gyereket, felelősségük meg semmi. Persze tudom, könnyebb ezt is másokra fogni, ez itt Magyarország.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.