204 millió adóforintba kerül ez az emlékeztető kampány.

Levelet küld a kormány a határon túli magyaroknak, hogy figyelmeztessék őket, 2018. áprilisában választás lesz, ne feledjék el.

A határon túli magyaroknak ugyanis regisztrálniuk kell, hogy szavazhassanak, erre fogja többek közt felhívni a figyelmet a kormányzati levél, amelynek terjesztése 204 millió forintba fog kerülni. A pénzt a költségvetésből állja a kormány.

Levelet küld a kormány a határon túliaknak, hogy ne felejtsenek el szavazni

Fotó: YouTube

A RTL Klub szerint a levélben olyanokat fog írni Orbán Viktor, mint hogy "a szűkösség évei után most a növekedés, a gyarapodás és a nemzeti büszkeség korszaka következik”, és szerinte „nemcsak Magyarországon, hanem az egész Kárpát-medencében magyar nyelven írják majd a jövőt."

A kormány részéről a TV-csatornának elismerték, hogy a kézbesítés a napokban fog zajlani.

(Címlapi kép: YouTube)

98 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Hihetetlen mit művel ez a dagadt köcsög a magyar jogegyenlőséggel egy személyben.. Majd mi sem felejtjük emlékeztetni a cellaőrt tahókám!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
" A magyar név megint szép lesz..."
Közeledik Or(v)bán a végzetéhez!
SystemError
Hihetetlen mit művel ez a dagadt köcsög a magyar jogegyenlőséggel egy személyben.. Majd mi sem felejtjük emlékeztetni a cellaőrt tahókám!
nevemnick
,,a szűkösség évei után most a növekedés..."
2010-ben nem a hét szűk esztendőre szavazott az aki rátok adta a voksát... b+

,, a gyarapodás és a nemzeti büszkeség korszaka következik...”
azt már át- és eljátszottátok... b+

„nemcsak Magyarországon, hanem az egész Kárpát-medencében magyar nyelven írják majd a jövőt."
Valaki megborult...b+
peterkelemen
Ha nincs Trianon ma Mészáros Lőrinc azaz Orbán kezében van minden és azokat a területeket is lerohasztották volna, szétlopták volna. Ráadásul a határon túliak Orbán szavazók. Azok nem testvérek hanem az anyaországbeli magyarokon élősködő férgek. Ha jogot kapnék, akkor sem szavaznék át például Erdélybe, hogy ki legyen ott a vezérük. Ilyet csak egy gerinctelen ember tesz.

Orbán prostituáltjaivá züllöttek. Őseik forognak a sírjaikban. A magyarság szégyenfoltjai lettek. Egyébként 1989 óta már nyitva vannak a határok ha annyira szar ott nekik, akkor átjöttek volna, de nem is akarnak. Majd hülyék lennének itt adózni és a sokkal borsosabb árakat napi szinten megfizetni. Lassan ingyen jár nekik már minden míg az anyaországbeli magyaroknak meg fizetniük kell. Senki ne szavazhasson külföldről. Aki akar és annyira fontos neki a választás jöjjön haza.
peterkelemen
ROHADJANAK meg a határon túli Orbán szavazók! Szégyelljék magukat. A magyarság szégyenfoltjaivá züllöttek.

11,5 milliárdot adtak határon túli focira Orbánék 1,5 év alatt m.mfor.hu/cikkek/makro/8_milliard_forint_ment_tavaly_a_hataron_tuli_focira.html

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc stadiont épít Horvátországban Eszéken www.blikk.hu/sport/kulfoldi-foci/orban-viktor-es-meszaros-lorinc-stadiont-epit-horvatorszagban/dehjnq7

2018-tól a határon túli magyarok is megkaphatják a magyarországi anyasági támogatást felvidek.ma/2017/04/2018-tol-a-hataron-tuli-magyarok-is-megkaphatjak-a-magyarorszagi-anyasagi-tamogatast/

A határon túl született magyar gyerekeknek is járhat a 42 500 forint www.penzcentrum.hu/megtakaritas/a-hataron-tul-szuletett-magyar-gyerekeknek-is-jarhat-a-42-500-forint.1060721.html

Adófizetői pénzt ad a határon túli gyerekeknek a kormány privatbankar.hu/szemelyes_penzugyek/penzt-ad-a-hataron-tuli-magyaroknak-a-kormany-314841

Határon túli tartalmakra is pénzt ad a Médiatanács 24.hu/media/2017/10/27/hataron-tuli-tartalmakra-is-penzt-ad-a-mediatanacs/

Az anyasági támogatás után a babakötvényt is megkaphatják a határon túli magyarok felvidek.ma/2017/10/az-anyasagi-tamogatas-utan-a-babakotvenyt-is-megkaphatjak-a-hataron-tuli-magyarok/

Felavatták a magyar állam támogatásával felújított református templomot Küküllőváron Erdélyben magyaridok.hu/kulfold/felavattak-magyar-allam-tamogatasaval-felujitott-reformatus-templomot-kukullovaron-2473879/
peterkelemen
Egyelőre 1:0 Románia javára, mert sajnos a magyarok jelenleg a világ leggyávább népe. Ezt a szégyent és gyalázatot csak, akkor moshatják le magukról ha végre összefognak és ők is eltakarítják a diktátorukat. Egy diktatúrában soha nem lehet választások útján egy diktátort eltakarítani csak úgy ahogy a románok is végrehajtották.
Peller Anikó
Micsoda arcátlan szembeköpése ez a magyar népnek. Bele a pofámba röhögve, majd megválasztanak engem a románok, de megérdemli a magyar, ha neki cigány vajda kell a feje fölé.

Keressétek a választási szövetséget gazfickók, minden körzetben csak egy versenyző lehet.
bencemacska
Mit lehet ez ellen a szemét ellen tenni?
Ez már semmitől sem riad vissza!!!
peterkelemen
@bencemacska: Mit lehet tenni?
1. Likvidálni a fejet és akkor úgy omlanak össze, mint a kártyavár
2. A néperejével lividálni
3. Semmit, ami viszont a kemény diktatúrába vezet és a teljes összeomláshoz, amiben további milliók fognak totálisan leszakadni.
division
@peterkelemen: Akkor miért nem vezeted már a seregedet? Nem itt a propin kell keménykedni, mert itt mást sem csináltok, ti fotelforradalmárok.
Sámannus
Ez a köcsög a határon túliakkal akarja magát pelenkáztatni.
Maxipocak
Na ez a netto hazaárulás és uszítás! A saját nemzettársait használja fel ellenünk! Szakadjon rád az ég te g.ci!!!
Equus
remélem, az Ouagadougouban és a Dar es Salaamban élő magyarok és maszájok is megkapják...
rohács1926
Orbán még legalább két vagy talán három ciklusban irányítja majd az országot. Ehhez megteremtett minden feltételt. Van saját rendőrség, ügyészség, hadsereg (TEK) és végtelen sok (egykor köz)pénz. Van néhány 10 ezer anyagilag függő mamelukja és néhány 100 ezer gazdag, kik az egykulcsos adóban érdekeltek. Van még nagyjából 1,5 millió elbutított hívő. Mindez elég a biztos győzelemhez. Úgy gondolom a külföldi szavazók a BIZTOS KÉTHARMADOS győzelemhez kellenek, amely könnyebbé teszi a kézi vezérlést.
csipetke
Ami nagyon szomorú,hogy már megint a közpénzt b@ssza el a saját céljaira,egyrészt.Másrészt miért szavaznak az olyanok,akik nem itt élnek/szívnak velünk együtt,mint a torkosborz.
Nessy
Minden tiszteletem a határon túli levelezőtagozatos, pénzen vásárolt szavazóké!
Azért nem tudom, mennyire tartják tisztességesnek, hogy olyan dologról döntenek, melynek az ódiumát aztán mások viselik!
Mit szólnának, ha holnaptól náluk is 27 % lenne az ÁFA, ha bevezetnék a közmunkát, ha a GDP adatuk a bánya béka alá tendálna, ha a befizetett adójukból másokat támogatnának?
Mit szólnának, ha mi is beleszólnánk az ottani életükbe, természetesen az ő pénzükön? Szavaznak itt is, ott is, tartják a markukat itt is, ott is.
Ja, tudom a politikai és egyéb korrektségnek nincs helye a fidesz államban!
Nessy
@csipetke: Ha betegek, és komolyabb műtétről, drágább ellátásról van szó, akkor itt vannak!
Borsodi
Minden szavazatra szükség van! Adományoknak stadionoknak meg kell térülni.Külföldön jótékonykodik itthon meg éheznek családok.
human
A józanabb külhoni magyarok nagy része eddig nem ment el szavazni a mi sorsunkról. Orbán próbálja még többet rábeszélni, hogy mégis menjenek hisz az eddigi eredmények szerint akik elmennek azok 95%-a a fideszre szavaz.
kisrigó
Megint újabb alkalom a lopásra! Ez már a kisebb baj, hanem a szavazásra való biztatás a probléma. Hordják az anyaországiak pénzét, nemzeti mázzal leöntve a határontúliaknak, erre nincs törvény? Ez nem netto szavazatvásárlás? Ja, ezt a hatalom csinálja, nekik szabad! Megint az emberek egymásnak ugratása! Viszik a Júdás pénzt, nem zavar benneteket "igaz magyarok" ott a határon túl?!
Desischado
Mindegyik határon túli forduljon fel, amelyik szavazni mer a mi bőrünkre! Jöjjenek ide, viseljék minden következményét a szavazatuknak, és akkor oké. De persze eszük ágában sincs idejönni, élősködnek a MI pénzünkön! Rohadékok!
Yoda69
Es a kulfodon dolgozok? Azok leszarva?

"a levélben olyanokat fog írni Orbán Viktor, mint hogy "a szűkösség évei után most a növekedés, a gyarapodás és a nemzeti büszkeség korszaka következik”, és szerinte „nemcsak Magyarországon, hanem az egész Kárpát-medencében magyar nyelven írják majd a jövőt."

Romania GDP novekedese 7,8% Akkor lehet hogy a jovot romanul fogjak irni a Karpat-medenceben?
Mézike
@Yoda69: Nincsenek leszarva, csak nekik egy országon kell átutazni az egy két nap , attól függ hol dolgoznak, hogy szavazhassanak.
Pálinkás Pál
@division: A próféta szóljon belőled román csicska!
justhpeter
Tök mindegy kire szavazunk 2018-ban. Csak ne legyen benne fideSS, meg kdnp. És meg van oldva. A tábora amúgy is oda áll majd, ahol több a szavazat, mert a többségtől várja majd a lét.
Ludmilla
ez a rohadék már nem bízik a határon belül élőkben...ennek semmi sxzégyenérzete nincs?féreg,gazember,bűnöző
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/09/07/olvasoi-level-hazamegyek-szavazni/
Olvasói levél: Hazamegyek szavazni.Hazamegyek. A jövő évi választásra. Egyrészt, mert megtehetem, innen, Angliából, hisz tulajdonképpen mindegy, mikor megyek haza meglátogatni a rokonaimat és a még otthon élő barátaimat. Másrészt, mert sajnos bizalmatlan vagyok az itteni magyar követséggel szemben és tudni akarom, hogy a szavazatom érvényes és időben leadott lesz. Tudom, hogy az csak 1 szavazat lesz, de akkor is. Szóval hazamegyek. Azt, hogy kire fogom leadni a voksomat, még nem tudom. Annyit azonban 100%-ig biztosan tudok, hogy kire nem: a fideszre.
Eladott Ország
Lényegében a magyar adófizetők pénzéből más – szintén homogén nemzetállamok – gazdaságát támogatja a kormány. Mert ez történik. És nyilván ezért tűrik el azok az országok, annak vezetői azt a folyamatos beleugatást és uszítást, amit szeretett kormányunk véghezvisz.
Roppantul érdekelne, hogy mi történne, ha mondjuk a német kormány Magyarországra járna kampányolni a svábok körében. És – teszem azt – az Orbán kormány ellen kampányolnának.
Ugyanez a disszonancia köszön vissza Potápi óhajában: minél több magyar gyermek szülessen a vegyes házasságokban és ezek a gyermekek magyar óvodába és iskolába járjanak. A vegyes házasság arról ismerszik meg – ebben az értelemben – hogy az egyik
szülő ilyen, a másik olyan nemzetiségű. Ha mondjuk az anyuka magyar, az apa román, akkor miért is lenne magyarabb az a gyermek, mint amennyire román? Az a gyermek éppen annyira lesz magyar, mint román és ez így van jól. Vagy a magyar kormány a nem magyar szülőtől el óhajtja vitatni azt a jogot, hogy az ő nyelvét, az ő kultúráját is megismerje és használja a saját gyermeke?Az külön csodálatos, hogy az a magyar kormány, amely semmiféle kritikát nem
tűr el sem belföldről, sem külföldről (belföldről azért nem, mert azokat senki nem választotta meg, külföldről meg azért, mert onnan senki nem ugathat bele az önállóságunkba) szemrebbenés nélkül minősíti más országok működését. Egyszóval tartottak egy szép kis konferenciát arról, hogy hogyan talicskázzák ki a közpénzt Magyarországról, miközben még folyamatosan provokálják is a szomszédos országokat, de legalább már házasságon belül is igyekeznek feszültséget kelteni, mindezt úgy tudják megtenni, hogy a hívek szeme sem
rebben az ordító ellentmondásokon. Sőt. Boldogan elhiszik, hogy itt nemzeti érdekekről van szó. Ez a valami, nem az űrhajó.
papa.49
A csutigeci nem bízik az embereiben, ezért bevet mindent a szavazásnál, hogy mindegyiket aki a határon túlról ideszavaz egyen meg a fene !!!
magyarbakancs
Tényleg ezek be vannak tojva,hogy nem ők lesznek 2018-ban.
Mert ennyire kell a határon túli szavazatok?
papa.49
@magyarbakancs: Nincs nehéz dolga mert az rmdsz . is a kezéből eszik a kelemen hunor a beépített embere !!!
magyarbakancs
@papa.49: Nem szeretnék rosszat írni az Erdélyi Magyarokról de én személy szerint egy rakás kupac na annak tartom őket.
Oda nyalnak ahol kapnak valamit.
dr. prédikátor
Rohadj meg a kurva anyádat te mocsok geci viktor szopkin!!!
Eladott Ország
Undorító egy cinikus pofád van, te utolsó mocsokláda csúti cigány! Börtönben rohadsz meg!
kakaósbögre
ennél távolabb nem is kerülhetnének a külhoniak,tőlünk határon belüliektől.lassan embernek is csak fenntartásokkal nevezzhetőek,nemhogy magyarnak.
wpym
Ott szavazzon, ahol adot fizet es eletvitelszeruen lakik!!!
Lepényleső
Az Európában élő magyarok mindegyike kapott ilyen levelet,vagy csak azok akik itt ingyenes oktatásban,orvosi ellátásban,az utazásukat 81% támogatásban,esetlegesen olyan átlag nyugdíjellátásban részesülnek amiért 1 fillért be nem fizettek?
kokopelli
@Horizont: már 2010 előtt is meg volt a lakósság véleménye (akár családon belűl is),
hogy az országban élők (ha kettős áll.pógárok) szavazzanak,és ne a határon kívűl élő
lejmosok!Én Pesten éltem és dolgoztam négy évig kiküldetésben bejelentve,"önkormi-
szavazócédulával",de nem mentem el,mert az az állandó lakósság ügye!Minden adót
fizettem,de nem az én "söröm volt a dolog"! Az egész csak a lelkiismeret dolga!Ilyen
mezítelenscheggű kosztümös,és schegbedugott fizetett kommentelők miért szégyeljék
magukat!? Nincs bőr a pofájukon,de könnyebben élnek akár a ß@rban is!
Peller Anikó
Hé te idióta ellenzék !

Kössetek választási szövetséget mindenkivel, MINDENKIVEL. A jóbikkal is kell eszeveszett gazfickók, legfeljebb a hülyebélákkal nem lehet rohaggyanak meg ha nem lehet velük.

Ez legyen a zászlón: összefogunk mindenkivel a választások érdekében !

Felfogtátok ?
Eladott Ország
@two steps from hell: tegnap, 21:40 www.youtube.com/watch?v=fLcoNYmmycY
Two Steps From Hell: Compass (Magyar fordítással)
division
@Pálinkás Pál: Ezzel mire céloztál te köcsög?
tudode
Ez a "BACILUS", v HERNYÓ kiirthatatlan addig, amíg az utolsó spórájától "sikerülne" megszabadulni azzal, hogy "kormányon" még elviselhetőbbek, mert legalább EDDIG MÉG NEM ROBBANTGATTAK még a MEGJÓSOLT LÁZADÁS ÉVE ellenére sem, csak karakter gyilkolták MINDAZOKAT, akik nem az ő REFRÉNJÉT ismételgetik orrba, szájba!
vadnarancs
@division: Arra, hogy egy söpredék patkány vagy és a fajtád is! Arra célzott!
division
@vadnarancs: Na és te mi vagy? Gondolom az ország esze:-)
vadnarancs
@division: Mi közöd hozzá te román fattyú?
division
@vadnarancs: A stílusod alapján gondoltam:-)
Nessy
@anka: Sőt a híveket grátisz adjuk!
dr. prédikátor
Dicsőséges nagyurak, hát
Hogy vagytok?
Viszket-e ugy egy kicsit a
Nyakatok?
Uj divatu nyakravaló
Készül most
Számotokra... nem cifra, de
Jó szoros.

Tudjátok-e, mennyit kértünk
Titeket,
Hogy irántunk emberiek
Legyetek,
Vegyetek be az emberek
Sorába...
Rimánkodott a szegény nép,
S hiába.

Állatoknak tartottátok
A népet;
Hát ha most mint állat fizet
Tinéktek?
Ha megrohan mint vadállat
Bennetek,
S körmét, fogát véretekkel
Festi meg?

Ki a síkra a kunyhókból
Miljomok!
Kaszát, ásót, vasvillákat
Fogjatok!
Az alkalom maga magát
Kinálja,
Ütött a nagy bosszuállás
Órája!

Ezer évig híztak rajtunk
Az urak,
Most rajtok a mi kutyáink
Hízzanak!
Vasvillára velök, aztán
Szemétre,
Ott egyék a kutyák őket
Ebédre!...

Hanem még se!... atyafiak,
Megálljunk!
Legyünk jobbak, nemesebbek
Őnáluk;
Isten után legszentebb a
Nép neve:
Feleljünk meg becsülettel
Nékie.

Legyünk nagyok, amint illik
Mihozzánk,
Hogy az isten gyönyörködve
Nézzen ránk,
S örömében mindenható
Kezével
Fejeinkre örök áldást
Tetézzen.

Felejtsük az ezer éves
Kínokat,
Ha az úr most testvérének
Befogad;
Ha elveti kevélységét,
Címerit,
S teljes egyenlőségünk el-
Ismeri.

Nemes urak, ha akartok
Jőjetek,
Itt a kezünk, nyujtsátok ki
Kezetek.
Legyünk szemei mindnyájan
Egy láncnak,
Szüksége van mindnyájunkr’ aHazának.

Nem érünk rá várakozni,
Szaporán,
Ma jókor van, holnap késő
Lesz talán.
Ha bennünket még mostan is
Megvettek,
Az uristen kegyelmezzen
Tinektek!
papa.49
@magyarbakancs: Az egyes emberekkel nincs is gond de a pártokba tömörültekkel igen nagy gond van ...
CsipkeRózsa
Hány külföldi szavazónk van, mennyibe kerül egy levél feladása? Ezt megint túlméretezték.
CsipkeRózsa
@Eladott Ország: Én ezt a viccet eredetileg a rabbi válaszával hallottam.
Pálinkás Pál
@division: " Akkor miért nem vezeted már a seregedet? Nem itt a propin kell keménykedni, mert itt mást sem csináltok, ti fotelforradalmárok."
Ezt te firkáltad narancsbunkó...erre reagáltam...ami késik az jön..szülőhazád diktátora is csúnyán végezte,pedig ő is azt hitte halhatatlan,igaz román?
division
@Pálinkás Pál: Román az a szőröstalpú nénikéd te hülye köcsög!
Pálinkás Pál
@division: Pedig csak háromfajta fideszszavazó van...a román,az agyhalott,meg a cigó...érted!!!
division
@Pálinkás Pál: A te nem létező agyad szerint biztosan.
division
@Pálinkás Pál: Akiket viszont biztosan kihagytál a felsorolásból azok az "annyitisér" emberek. Te közéjük tartozol?
Aki Én
@division szandokan : @Pálinkás Pál: Pedig Orosháza nincs messze, igaz Szandi?
division
@Aki Én: Tőled meg gondolom anyád nincs messze.
division
@Pálinkás Pál: @Aki Én: Hány névvel vagy itt egyszerre? Tízzel vagy százzal? Én annak idején csak egy nevet használtam, a változtatás oka a fajtád miatti kitiltások voltak, amíg létezett moderáció nem lehetett több nickkel itt senki egy időben. De ez már nem az a propi, itt lehet büntetlenül személyeskedni, de eljön még az az idő rövidesen amikor végleg eltűnik a magadfajta a süllyesztőben (talán csak pár hónap már).
division
@Aki Én: A másik meg ez az Orosházi mánia meg románozás. Nem akartam durva lenni de a személyeskedés már ezt hozza ki újabban belőlem, holott sosem volt rám jellemző. Mindenesetre sorry, én tudok elnézést is kérni ha hirtelen felindultságból írok valamit.
hetöndöe
A büdös román fattyak meg szavazni is fognak a magyar nép ellen a mi pénzünkből.Miért nem viszitek a vállatokon a felcsúti büdös lbábút Erdélybe,csak a pénzünk kell koszos tetvek?
Aki Én
@division: Szandikám! Anyám nincs messze, kb 130 km-re. Amikor még Orosháza 4. körzetében indultál SZDSZ színekben, akkor nem voltál így kiakadva rá. Mi változott?
A kezdetektől ezzel az egy névvel vagyok itt jelen, mert mindig volt annyi intelligenciám és önuralmam, hogy ne tiltsanak ki, illetve sosem akartam másnak látszani.
Neked konkrétan vagy 4 nevedet ismerjük, de a stílusod mindig elárul.
A magamfajta sosem tűnik el a süllyesztőbe, mert a gondolkodó nagy többséghez tartozom.
Megvilágosodásban gazdag, boldog újévet kívánok!
division
@hetöndöe: Na megjött egy újabb intelligens kommentelő...
@Aki Én: Lehet nem tűntök el, de hogy nem is veritek meg a Fideszt jövőre az is biztos. Onnantól továbbra sem marad egyéb mint a gyűlölködő kommentek minimum 4 évig.
division
@Aki Én: Csak most látom, bővült a listám, már szdsz induló is voltam. Azért orvossal nézesd meg magad holnap:-)
hetöndöe
@division: Szar dolog olvasni az igazságot,nem baj,csak egészség legyen...szokták volt mondani a szellemi fogyatékosoknak.:-)
Neked több neved volt,mint Ságvári Bandinak anno,pedig a 32 sem kevés.:-)
division
@hetöndöe: Akkor te ezt sűrűn hallod gondolom:-)
Aki Én
@division: 21:18 ...hát igen. Neked párszor neki kell futni egy pársorosnak, hogy megértsd.
Senki nem tűnik el. Mi, 8 millióan, akik látjuk mi megy itt, nem vagyunk egyenlőek a lúzer és hazug ellenzéki pártokkal.
Ha egyszer véletlenül, úgy 20 év múlva megérted mi megy ma itt, nagyon fogod szégyellni magad.
Annyira gyerekes és ostoba a felfogásod és látásod, hogy nem vagy alkalmas a vitára.
Aki ma nem hajlandó felfogni mi történik és ez hány embernek jó, és mennyi van ellene, az egész egyszerűen ostoba.
division
@Aki Én: Biztosan azért értem el oda ahol most vagyok mert ostoba volnék. Egyébiránt én nem tervezek 20 évre előre, az még nagyon messze van, lehet meg sem érem (ahogyan még sokan itt közülünk). Addig egy üstökös is becsapódhat, de a klímaváltozás is megölhet bennünket, és ez csak két dolog:-)
Aki Én
@division: Te tudod a legjobban, hogy ahova elértél, az csak a szerencsének köszönhető.
De megint dicsekedni próbálsz ott, ahol senkit nem ismersz.
Nem elég neked, ha a közvetlen környezeted utál ezért a szar tulajdonságodért? Ráadásul ők ismernek is.
Befejeztem veled. A cölöp teknősök sosem IQ bajnokok.
division
@Aki Én: A szerencsének?? Na ebből is látszik hogy nem ismersz, ahogy a közvetlen környezetemet sem.
Jobb is ha befejezted, majd a választások után folytathatjuk, talán az még nem olyan hosszú távlat hogy az ember ne merjen tervezni:-)
Nessy
@division: Glória szidolozás? Vagy csak mesedélután? Senki nem tesz vagyon nyilatkozatot, senkinek nem kell diplomát bemutatni. Itt csak a minket érdeklő témákról leírjuk a véleményünket, ami szerencsére nem egyforma, mert akkor nem lenne miről eszmét cserélni.
Készségesen elhiszem, hogy gazdag vagy, okos vagy, szép vagy, de azért nem kell naponta háromszor hivatkozni rá.
division
@Nessy: Eszembe sem jutna ha nem kötnének belém folyton valamilyen ürüggyel.
karma1
@Tavryni őrnagy: Vicces vagy... Gyurcsany az egyetlen a hazai palyan, aki tiltakozik a hataron tuliak szavazatai jogai ellen... O"ra biztosan nem fognak odaatrol szavazni,... De a potrohosra egesz biztosan, ha egyaltalan...
karma1
@Aki Én: 21.47-re: Azt en nem neveznem szerencsenek, hanem egeszen masnak..:o))) De lehet a dolgot igy utolag szepsegtapaszozni...:o))))
wpym
@Yoda69: Ok a kormany szemeben hazaarulok, hiszen megleptek az orszagbol. lol
Yoda69
@wpym: De a tomentelen penz amit hazautalnak azert jol jon a koltsegvetesnek.
kokopelli
@Aki Én: (20:20) ...csak nem megint egy soknevű? Meglepődtem! ;-)
Hányan vannak? Jujj..,csak nem!?
Perwool
@division: Én arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményed erről:"204 millió adóforintba kerül ez az emlékeztető kampány."Illetve magáról a kettős a kettős állampolgárok szavazásáról.
Mindannak fényében kérdezem, hogy anno volt ebben a témában egy NÉPSZAVAZÁS ami ugye érvénytelen volt! Orbán úton-útfélen azt hangoztatja kíváncsi népe véleményére. Na mármost érvénytelen volt a népszavazás, mit csinált (annak ellenére, hogy a nép mit mondott) nem, hogy törvénybe iktatta a kettős állampolgárságot, hanem még szavazati jogot is adott azoknak akik nem itt élnek adóznak.Valóban érdekli a nép véleménye? Nem!!!Nem!!! Az saját érdeke érdekli! Ugyan ez volt a kvóta buziság is, ill a Soros levelezés. Értelme semmi viszont rengeteg pénz elment rá. A hülyébje még egyet is ért a propagandaszöveggel. Persze jobb is ez, mintha a NAV-on, Orbán vagyonán, Simicskán, vagy épp a Jobbik pénzügyi hátterén csemegézne az istenadta nép.
Ha itthon él és viseli a döntése következményeit, az ő pénzéből is üzengetnek Brüsszelnek, fizeti Európa legmagasabb adóterheit, eltart vagy 120 államtitkárt és kiveszi a részét minden egyéb szopásból is, akkor szavazzon! Ha nem, akkor ne döntsön az én sorsomról! Szerintem.
kukac50
Az állami számvevőszék vizsgálhatná már azt is,hogy plakátokra levelezésekre maguk fényezésére mennyit fizetnek ki Orbánék az adófizetők pénzéből!
Orbán levelezzen saját pénzén ne az adófizetőkén!
division
@karma1: Ha velem van bajod nekem írj és ne másnak a hátam mögött, rendben? Nem elég hogy itt hagyod az országod és szidod egyfolytában még mások háta mögött is kavarsz. Mondjuk nő vagy, általában ez a jellemző rátok.
division
@Perwool: Én nem írtam olyat hogy egyetértek ezzel a költekezéssel, aki Orbánra akar szavazni az úgyis tudja mikor lesz a választás.
Perwool
@division: Nekem 2018-al kapcsolatban nincsenek várakozásaim.
Nem hiszem, hogy Orbán demokratikus módon valaha is kiadja a kezéből a hatalmat.
Nem lesz kire szavazni rajtuk kívül.
Csak figyelj, hogy milyen alapossággal nyírnak ki mindenkit, akire szavazni lehetne!
A parlament a demokraták háza. Senki nem ad el semmit senkinek.
Csak az a lényeg, hogy egyenlő versenyfeltételekkel lehessen bekerülni egy képviselőnek ebbe a házba és ne Fideszes feltételekkel.Nálunk a német típusú parlamentáris demokrácia volt 2010-ig, ami azokat a pártokat jutalmazta, akik koalícióképesek. Ez hiányzik a magyar rendszerből: az együttműködésre való hajlam. Enélkül marad a centrális erőtér.Egy érett régi demokráciában működik a demokratikus fékek és ellensúlyok rendszere, plusz a nép maga a legnagyobb ellensúly.Orbánék mit kezdtek a kétharmaddal? Tönkretették a demokratikus ellensúlyokat, az alkotmánybíróságot kiherélték majd feltöltötték embereikkel, a főügyészüket bebetonozták 100 évre, a választási törvényt magukra szabták olyan formán, hogy 2014-ben kevesebb szavazóval nyertek kétharmadot, mint amennyivel 2006-ban vesztettek. És nem sorolom. Úgy tűnik, a kormány végképp letett arról, hogy tisztességes és becsületes választással próbálja megnyerni 2018-at.
Így marad a nemzeti érzelmek minden józan határt átlépő felkorbácsolása. Aminek során még ilyen nyelvi szörnyszülötteket is képesek megalkotni, mint "elbrüsszelesítés".Sorosozás, migránsok, kvóta...
division
@Perwool: Azért ez a töketlen ellenzék sem kicsit hibás ebben az egészben. Az összefogás messze nem az erősségük.
Perwool
@division: A kormányoldalról a korlátlan pénz, a majdnem 100%-os sajtóellenőrzés, a "helyesre" formált választási törvény és minden egyéb segíti a választásokat. Tök esélytelen itt bármilyen ellenzék is. Még ha létezne normális, az is. De nem létezik. Szerintem már jó ideje kiépült az a rendszer, amit törvényes úton lényegében lehetetlen megbuktatni. Csírájában taposnak el bármilyen potenciális veszélyforrást. Akit lehet megvesznek, akit nem, azt meg kicsinálják.Kialakult az egy párt rendszer!Tetszik, nem tetszik pártállam lett ismét. "Pártállam az, amikor egyetlen párt befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, de még a statisztikai hivatal, az adóhivatal és a labdarúgó szövetség is."
glorianna
Nézzétek: 168ora.hu/kulfold/a-szavazati-joggal-elni-kell-kelemen-hunor-romaniaban-nehez-jogallamrol-beszelni-14392
(ha volt már, akkor bocs :))
Azon (is) kesereg Kelemen (aki egyébként volt államtitkár és volt miniszter az rmdsz színeiben a román kormányban), hogy az utóbbi két évben bekeményítettek a román nacionalisták. És nem lát összefüggést (vagy legalábbis nem beszél arról, hogy ilyet látna) a román nacionalizmus és a hivatalos magyar állami politika irányvonala között...
division
@Perwool: Igen, hallottam már olyan elszólásokat is hogy amennyiben a választások előtt a Fidesz veszélyben érezné magát lesz egy-két robbantás és kihirdetik a szükségállapotot. Hát nem tudom, elég meredeknek tűnik azért. Ez abban az esetben fordulhat elő bármely országban ha a kormány vezetői biztosan tudnák hogy a bukásuk egyenlő lenne a börtönnel. Majd meglátjuk.
Perwool
@division: Demokrácia a köbön.
Nincs az a szánalmas, töketlen ellenzék, amitől ne lennének bexarva és ne igyekeznének minden módon kinyírni.
Gondolom van miért aggódni...
Ha nem akarnak sittre kerülni, soha nem adhatják fel a hatalmat. Kényszerpálya a diktatúra felé...
A fél ország tapsolása mellett.
Az utolsó választás, aminek tétje volt, 2010-ben lezajlott.
kokopelli
@Perwool: a Kárpátok Géniusza,vagy a E.Honecker,...is az utolsó pillanatig
meg volt győződve,hogy ők csak a demokráciát védték,a sok "hazaárulóval" szem-
ben! Az Erich-nek malaca volt,mert saarlandi (west)születésének ellenére eltávozha-
tott! ..Az Orbán is Dél-Amerikától foschik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.