Egyre kevesebb a szabálytalanság, de azért nem árt, ha van némi kontroll.

Az édességekre és a húskészítményekre megy rá a Nébih
Fotó: Pixabay

A téli szezonális ellenőrzések időszakában, december 1. és 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei főként a nyers húsokat, a virsliket és más húskészítményeket, az alkoholos italokat, valamint édességeket, például az üreges csokoládékat és a szaloncukrokat ellenőrzik – mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató hozzátette: az előállítók és a kereskedők is felkészülnek a szezonális ellenőrzésekre, így a Nébih tapasztalatai szerint a szabálytalanságok aránya lassan javuló tendenciát mutat és a jogszabályok ismerete is folyamatosan nő a vállalkozók körében.

Pleva György azt tanácsolat a fogyasztóknak, hogy húst csak azokban a boltokban vásároljanak, amelyek takarítottak, rendezettek, az áru jó állapotban van és az igazgató szerint azt is érdemes megnézni, hogy a kiszolgáló személyzet ruhája tiszta-e.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
magyar ember magyarCBA-ban, Coopban cásárol, ha rohadt is a termék, de rajta a magyar nemzeti szín, az akkor is jó. A hollandus zöldség, a marokkói paradicsom, datolya, görög vagy izraeli narancs az mind tréfli a dominikai banánnal együtt. Ezekre a NÉBIH nevű vérszopóknak ügyelni kell.
Nem árt, ha nem csak a TEK-től rettegnek a "polgárok", pontosabban alattvalók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.