A magyar társadalom feudalizálódását jelzi, hogy egyre több vidéki térség hűbérbirtokká válik: fideszes politikusok szinte a magukénak tekintik. Kivételezett helyzetük a kormányzásának 13. évére készülő Orbán Viktor kegyétől függ, így alattvalói áhítattal tekintenek rá, közben a helyieknek bizonygatják, hogy ennek az udvari kapcsolatnak a révén tudnak sok mindent kijárni. A HVG összeállításának második része. Sorozatunk első részét, "Tállaitól Mészárosig" itt olvashatja. Ebben olyan nevek bukkannak fel, mint Tállai András, Mészáros Lőrinc, Papcsák Ferenc, Seszták Miklós, Demeter Ervin, netán Wáberer György. A második rész ráfordul két erős várra, Karcagra és Kecskemétre. Karcag fajsúly tekintetében nem panaszkodhat: két minisztere is van. Közülük Fazekas Sándor kötődik most jobban a városhoz. A jelenlegi földművelésügyi tárcavezető 1990-től húsz éven át volt polgármester, majd miniszter lett. Már negyedik ciklusos parlamenti képviselő, bár Karcagé csak most, 2014-ig mindig...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Amikor szobrot állít magának a fertő, a genny, a harácsolás, a sunyiság - a köz terhére!
nezelodo
Hahaha! Még megérhetjük, hogy visszatér a deres a templom előtt, és az első éjszaka joga! Bár ahogy elnézem ezt a sok mammonimádó impotens fidesznyiket, erre talán csak a Tompika, meg a Jakab gazda jöhet számításba. Bár már valamelyik nagykutyának órát adhatott a B. Évike, ha egyszer kétmillát is megért a a korrepetálás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.