Az Országos Meteorológiai Szolgálat több járásra is riasztást adott ki ónos eső miatt, de van, ahol havas eső esik. Estére északon még sűrű köd is előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki több megyére is az ónos eső veszélyei miatt. 

Az érintett megyék a következők: északon Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye, délen pedig Békés és Csongrád megyék.

Ónos eső miatt adtak ki riasztást több helyen is

Fotó: met.hu

Ezeken a területeken gyenge ónos esőre lehet számítani. A várt csapadékmennyiség általában kevesebb min 0,1 mm ónos eső lehet. 

A meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt vasárnap reggel 7 óra előtt már citromsárga fokozatú riasztást is kiadott több járásra: makói, mezőkovácsházi, gyulai járások délen, északon Nógrád megye összes járása, Heves megye több járása (egri, bélapátfalvi, pétervásárai, gyöngyösi) valamint Borsodból a mezőkövesdi, miskolci, szikszói, kazincbarcikai, putnoki, ózdi, edelényi és encsi járásokra.

Ónos eső miatt adtak ki riasztást több helyen is

Fotó: met.hu

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az Északi-középhegységben és a Viharsarokban a kis mennyiségű ónos eső mellett a vegyes formájú csapadék (eső, havas eső, fagyott eső, hó) is előfordulhat. A délelőtt folyamán várhatóan mindenhol fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

Estétől az Északi-középhegység tágabb környezetében kiterjedtebb, sűrű köd képződhet.

Az Útinform vasárnap reggeli útállapot-összesítése szerint  a "délnyugati országrészt leszámítva sokfelé esik az eső, északkeleten változó halmazállapotú csapadék a jellemző. Szikszó környékén ónos eső, Vásárosnamény, Ófehértó, Hajdúnánás, és Hajdúböszörmény térségében havas eső, Hajdúszoboszló, Debrecen és Mátészalka tájékán hó esik.

A gyorsforgalmi utak, valamint a fő- és mellékutak burkolata jellemzően vizes, nedves.

A látási viszonyok jók, köd sehol sem zavarja a közlekedést.

A jellemzően mérsékelt szél helyenként megélénkülhet, a levegő hőmérséklete -1 és +6 fok között változik" – olvasható az összesítésben.

(Címlapi kép: met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
amúgy remélem, hogy a románmagyar faszkalapoknál mínusz 90 fok lesz, aztán darabjaikra törnek a kis cigányszopó maffiózó görény állatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.