Januártól 12-ről 20 évre nő a 12 éven aluli gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények büntetési tétele.

Január 1-jétől a 12 év alatti gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények büntetési tétele 10-ről 20 évre emelkedik.

Januártól növelik a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények büntetési tételét

Fotó: pixabay.com CCO

Selmeczi Gabriella, a Fidesz országgyűlési képviselője ezzel kapcsolatban korábban elmondta: kiemelten fontos a büntető törvénykönyvön keresztül is fokozottabban védeni a gyermekeket.

Az ilyen esetekben nincs helye annak, hogy egy jó védőügyvéd arra hivatkozva kérjen enyhítést, hogy a gyermek beleegyezett, hiszen a gyermek sok esetben nem is képes felfogni, hogy bűncselekmény történt – magyarázta a kormánypárti politikus.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
jajj annak, amit a szenátorasszony védelmébe vesz!
Lepényleső
Na és mi van a 18 életévüket betöltöttekkel szemben elkövetett kormányzati erőszakkal,
az továbbra is marad büntetlenül?
1magyar
Na már ettől boldogabb lesz az újév!
Szegény gyerekek akik azt hiszik bízhatnak a felnőttekben -a legkiszolgáltatottabbak - na meg a kutyák, azok is bíznak az emberben.
Eladott Ország
Attól meg különösen tömény hányingerem van, hogy a mindenkori piócapárt, amelyik külön Semjén Zsolt hangján keresztül azzal riogatta a választókat, hogy aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re, most egy félszájjal elítélő, elsikáló közleménnyel elintézte ezt az esetet. Ja, Szabó Ferenc Körmend KDNP-s alpolgármestere nem szakállas. A tizenéves meg nem fiú, hanem lány. Tehát megoldjuk okosba’, elsunnyogjuk, hátha mindenki elfelejti. Egyik főkeresztény sem állt ki sajtót tájékoztatni, esetleg bocsánatot kérni, félreérthetetlenül elhatárolódni és elítélni. Nem, ha nem az elmúlt nyolc évet kell szidni, akkor nekik nincs dolguk.
azt nyilatkozták, hogy a városban hónapok óta mindenki tudott arról, hogy Szabó Ferenc egy 16 éves lánnyal folytat viszonyt. Én nem tudom, hogy hányan tudták, mi történt, és ha tudták, hogyan bírtak azzal a tudattal élni, fejet elfordítani, de egy ilyen ügyet kvázi a szokásos
impertinenciával elintézni, hogy miért nem tett feljelentést, aki tudott róla, az tényleg kommentálhatatlan. Választások előtt ,Selmeczi Gabriellával a Teréz anyák gyülekezete jut eszembe, miután kitöröltem a szememből a könnyeket. Az álkeresztény, álnemzeti, áldemokrata társadalmi rombolást a Fidesznél jobban csak a KDNP testesíti meg. És azért, hogy ne az legyen, hogy egy szegény, ártatlan ember kálváriájából általánosítok és elhamarkodottan ítélkezem, ide teszek egy videót a végére. Több, mint tanulságos. Miféle moralitást képviselnek ezek az emberek? Számomra értelmezhetetlen. www.facebook.com/TordaiBencePM/videos/10155027177673156/
simmering73
A politikus bűnözők büntetési tételét is revideálni kellene. Közeleg az idő.
Pálinkás Pál
@simmering73: Az ő büntetési tételük a kenderkötél!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.