A magyar társadalom feudalizálódását jelzi, hogy egyre több vidéki térség hűbérbirtokká válik: fideszes politikusok szinte a magukénak tekintik. Kivételezett helyzetük a kormányzásának 13. évére készülő Orbán Viktor kegyétől függ, így alattvalói áhítattal tekintenek rá, közben a helyieknek bizonygatják, hogy ennek az udvari kapcsolatnak a révén tudnak sok mindent kijárni. A HVG összeállításának harmadik része. Sorozatunk első részét, "Tállaitól Mészárosig" itt olvashatja. Ebben olyan nevek bukkannak fel, mint Tállai András, Mészáros Lőrinc, Papcsák Ferenc, Seszták Miklós, Demeter Ervin, netán Wáberer György. A második rész ráfordult két erős várra, Karcagra és Kecskemétre, és itt a harmadik is, olyan nevekkel, mint Hende Csaba, Bánki Erik vagy L. Simon László. Hende Csaba volt honvédelmi miniszter még csak félúton van ahhoz, hogy Vas megye erős embere legyen. „De nagyon szeretne annak látszani” – mondta a HVG-nek a politikus pályáját közelről ismerő egyik szombathelyi közéleti...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Csupa nullajózsi - büntetlenül! Ennek még megvedeled a levét, aljas Polt!
CsipkeRózsa
És komoly tudású, jóakaratú emberek egy panellakásban élnek!
tudode
Most már csak az a kérdés, hogy az illegitim párt alaptörvényük alapján munka nélkül, "ügyeskedéssel/pofátlansággal" ELSÍBOLT, közösségi CUCCOKAT, ha eljön az ideje, ki tudja milyen ÁRON/ÁLDOZATTAL , és milyen módon KERÜL MAJD VISSZA ODA, ahonnan elcuccolták. (45 után kollektivizálásnak hívták,)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.