Népszavazás lesz február 18-án a VII. kerületben arról, hogy bezárják-e éjszakára a bulinegyed szórakozóhelyeit. Ha az igenek nyernek nem lesz többé bulinegyed, és ezzel Budapest egyik legvonzóbb turisztikai célpontja semmisül meg egyik napról a másikra.

Forrás: beerporn.hu
Feltöltő: Sztomi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sztomi
Nyilván megosztó a téma, de van mellette is érv bőven...
Más nagyvárosokban is a város közepén vannak ezek a negyedek.
Az ottani lakások ára megsokszorozódott, rengetegen élnek abból, hogy a környékre ennyi külföldi jön, és nem a kocsmatulajdonosra vagy a hostelesre gondolok, hanem a csaposra, a takarítóra, stb.
Nem az a megoldás, hogy megszüntetünk, hanem meg kellene oldani az illemhelyek ,stb. problémáit, és takarítani.
Equus
@karma1: kevés dolog van, amiben em értünk egyet. Ez az egyik.
Aki ott vesz lakást, alkalmazkodjon. Ha nem tetszik, vegyen egy tanyát, ahol békesség van, csend és nyugalom. Igaz, a tanyán kicsit keservesebb az élet, messzebb vannak a bevásárló-központok, kávéházak, pizzériák, de lehet kemencében sütni otthon kenyeret és egyedül is meg lehet inni a kávét. Kicsit necces, ha az ember lánya tyúkszarba lép, de lemosható és mindig friss a tojás. Nyilván zavaró a madárzaj, de talán vmivel jobb, mint kocsik, villamosok, buszok zaja. Ízlés dolga.
A kofák azért gyűlnek egy piacra, mert a nyomorú munkájuk termését igyekeznek eladni, a lehető legnagyobb haszonnal. Az dobja rájuk az első követ, aki nem így tenne hasonló helyzetben. Ahogy a tőzsdén a parketten résztvevők, ők is csak arra törekednek, csak mögöttük megermelt új érték áll, miközben a tőzsdei kufárok a lehetséges haszonra vadásznak.
karma1
@Equus: Tudod, hogy nem baj, ha nem ertunk egyet...:o))) Viszont pont abban a reszben, amirol beszelunk, a lakossag nem arrol hires, hogy lakas adasvetellel fluktual egy nagyot: az bizony egy igen eloregedett lakosu kornyek, vagyis sokan nyugalomra vagynak ott - leginkabb a vegsore...
A Bosnyak teri piac pedig a kovetkezokeppen mukodott - jo, ezelott majdnem 40 evvel, csak errol tudok igazan nyilatkozni , ekkor volt alattunk a kocsma is -, hogy feljott az ostermelo akarhonnan, sorban alltak a Nagy Lajos kir. uti templomig a puposra rakott kombi Wartburgok, Barkasok, Zsigulik a pupra rakott utanfutoval, es a faradt ostermelokhoz odamentek a gazdag ciganyok, akik szare-hugye egyben felvasaroltak az arut, majd az asszony beallitottak a standra arulni, ok meg jottek a kocsmaba egesz napra pialni.
Muszak vegeztevel a ciganyasszonyok jottek a kocsmaba, es ott a mar jol feltankolt "aptyuk" hangosan veszekedett az asszonnyal, hogy miert nem hozott haza meg tobb penzt, stb... A reszletek naponta valtoztak a musorban, a szereplok szinte mindig ugyanazok voltak, de a buz, a zaj, a veszekedes, a haz kapualjaban meghuzodo szarkupacok viszont szinte mindig ugyanazok. Rendorok sosem jottek ki - csak ha ver folyt, de a ciganyok meg reszegen is vigyaztak arra, hogy ez ne tortenjek meg, mert holnap is ki kell nyitni - szoval ott lakni nem sajat dontes volt, a kocsma nyitott ra a lakokra.
Lehetne kulturaltan is csinalni, ahogy pl. a Raday utcaban csinaljak: kitelepedett kis kavezok, sorozok, kifozdek egymas utan, nyaron rengeteg turista, de meg ilyenkor telen is nyitva vannak, mert megeri - viszont a mellekhatasok nelkul.
Valami miatt elszabadulhatott a pokol a cikkben berajzolt teruleten: nyugaton ez elkepzelhetetlen lenne, h egy zsinagoga kozeleben ilyen tipusu "latvanyossag" legyen...
Mondom, nem kell mindenben egyeznunk, de fogadjunk, hogy Te sem vennel lakast az adott korzetben, vagy csak rendkivul nyomott aron, aztan kiadnad berbe...:o))
Equus
@karma1: nem fogadok, mert kajakra nyertél. :)
karma1
@Equus: Es sem uriember, sem uriasszony nem fogad biztosra...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.