Márfi Gyula veszprémi érsek az érsekség honlapjára töltötte fel főpásztori üzenetét. Márfi arra vállalkozott, hogy összefoglalja, mi minden tölti el aggodalommal így az újév közeledtével. Ilyen például Európa látványos elkereszténytelenedése, amit elmondása szerint Ferenc pápa is érzékelt már. Az érsek szerint gond az, hogy „Az Európai Unió vezető politikusai és a nyugat-európai országok vezetői közt alig találunk hívő keresztényeket, és igen kevés a normális csalá­di életet élők száma is. Ha valaki nagy nyilvánosság előtt közzéteszi “másságát”, például azt, hogy ő se nem férfi, se nem nő, azt valóságos hősként ünneplik, selejtes produkcióval is megnyerhet bizonyos verse­nyeket …” Az érsek mesél arról is, hogy egy római egyetemen végül visszamondták XVI. Benedek pápa meghívását, arra hivatkozva, hogy az egy világi intézmény, majd sorolja szépen, hogyan jelentéktelenednek el a keresztény ünnepek és események a nyugati országokban. Az érsek például úgy értesült, hogy...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Gondolom, a státusz keresztényeinket dicséri, meg a költségvetésből kapott dotációt! Jó lenne, ha megtanítaná nekik a teljes Tíz parancsolatot! Úgy mellékesen: nincs Alkotmányunk, csak többször módosított Alaptörvény van!
human
@Nessy: Az alaptörvényünk gránit szilárdságú, de szerencsére van egy gyémántfejű vésőnk hozzá.
human
@Horizont: Az egyházra szüksége van a hatalomnak. Az egyház fogja elfogadtatni a hívőkkel a szegények és gazdagok között egyre mélyülő szakadékot. Az egyház fogja elmagyarázni az embereknek, hogy szegényen is lehetsz boldog és a gazdagoknak is meg van a maguk fontos szerepe.
Pálinkás Pál
No most,kedves kommentelő társak...a fidesznyalizást leszámolva...miben nem mondott igazat???
kokopelli
Legalább elmagyarázta volna a "fő csuhábabrunzoló" ultrakeresztény,hogy mi az
az "ultraliberális" akármi! A nyugati államfők többsége igenis vallásos,de nem hasz-
nálják fel argumentként,mert az ott magánügy és senkinek semmi köze hozzá! Az
egyház és az állam az "két pár csizma"!
!
human
@Pálinkás Pál: Az hogy ömlik belőle a konteogyárosok terméke? Ja, azzal semmi baj.
"Angliában a karácsonyt már csak gyermekek napjának hívják. "
Ez az ember nem százas. Átmosta az agyát Orbán és Putyin propagandája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.