Vádat emeltek egy 17 és egy egy 18 éves fiú ellen, akik 2017 áprilisában áramot vezettek közös cellájuk ajtajába. A féltestvéreket különböző, és egymástól független bűncselekmény miatt helyezték el a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában.

A vád szerint 2017. április 11-én, a zárkaellenőrzést követően a vádlottak a zárka bejárati ajtajánál lévő villanykapcsoló foglalatát lefeszítették, a vezetékeket kihúzták, és azokat úgy állították be, hogy az ajtó kinyitása esetén érintkezzenek a befelé nyíló fémajtóval. A két vádlott – tudva, hogy a biztonsági kamerán keresztül figyelik őket – azért, hogy felhívják magukra a figyelmet, és a büntetés-végrehajtási őrök a zárkához menjenek, filctollal firkálni kezdték a zárka falát, illetve arra kitépett könyvlapokat ragasztottak.

Vádat emeltek a tinédzser féltestvérek ellen, akik áramot vezettek zárkaajtóba

Fotó: Pixabay

A körletben szolgálatot ellátó biztonsági tiszt több körletfelügyelő társával – köztük a sértettel – együtt a zárkához ment , hogy a vádlottakkal szemben intézkedjenek.

Az őrök nem tudták felkapcsolni a zárkában a mennyezeti világítást, ugyanis azt a vádlottak szintén szétszerelték. A sértett körletfelügyelő ezt tapasztalva, a zárka fém ajtaját gumitalpú cipőjével tolta be.

A befelé nyíló ajtó ekkor érintkezésbe lépett az útjába helyezett 230 Volt feszültség alatt lévő vezetékkel, ennek következtében a fémajtó villamos feszültség alá került, ami az élet kioltására alkalmas áramütést hozott létre. 

A vádlottak célja az volt, hogy a tiszt áramütést szenvedjen. A tragédia kizárólag azért nem következett be, mert a körletfelügyelő nem kézzel, hanem a lábával érintette meg az ajtót.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, amit a fiatalkorú vádlott bűnsegédként követett el. A vád tárgyává tett bűncselekmény miatt a fiatalkorúval szemben kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama 15 év, a már felnőttkorú társa estében pedig 20 év.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Egy szabványosan felszerelt doboz nincs olxan távolságban, hogy a belőle kihúzott vezeték az ajtóig érjen. Egy 65-ös dobozba, ha még a szerelvény is benne van, eleve nem fér, férhet bele két ilyen hosszúságú vezeték. Mert ugyebár a legegyszerűbb kapcsoláshoz is min. két vezeték igényeltetik.
papa.49
@namihami: Az ,,újságíró,, még nem látott életében börtöncellát belülről, se azt hogy hogyan készül a világítási hálózat !!!
gulyasgyula
Mit keres belül villanykapcsoló , kötő doboz ???..Itt valami megint nem kerek ..Na ezért utálom a médiát ..
Pálinkás Pál
Arról nem is beszélve...hogy mivel gumitalpú volt a cipője,amivel hozzáért,nyugodtan belökhette volna kézzel is semmi baja nem lesz!!!
Csupa hülye dolgozik újságíróként???
quadrocopter
Komoly kemény sittek vannak Genyóföldön!
Fegyvergyártás még nem folyik valamelyik zárkában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.