Nemrég látott napvilágot, hogy egy tanár rendszeresen verte a rábízott gyerekeket a somogyi Hetes iskolájában. Most az is kiderült, hogy a tanárnak falazó igazgatónak is el-eljárt néha a keze.

Mint ismert, nemrég látott napvilágot, hogy a somogyi Hetes általános iskolájának egyik tanára rendszeresen verte a rábízott gyerekeket.

Újabb diákverés történt Somogyban

Fotó: pixabay.com CCO

A tantestületben is téma volt a tanár, ám a bántalmazásokról szóló részek valahogy mindig kimaradtak a jegyzőkönyvekből. Az igazgató a bántalmazó tanár pártját fogta, és nemrég azt a pedagógust akarta a szülők és a tanárok egy része elüldözni a faluból, akiről azt véleményezték, hogy ő jelentette föl a bántalmazó tanárt – olvasható ebben cikkben.

(A bántalmazó tanárt végül jogerősen egy év öt hónapos felfüggesztett börtönre ítélték, valamint 18 hónapra eltiltották hivatása gyakorlásától.)

A Népszava értesülése szerint azonban újabb bántalmazás történt a somogyi település iskolájában, amit maga az igazgató követett el: helyettesítésen az egyik hatodik osztályos gyerek nem fogadott szót, ezért az igazgató egy könyvvel megütött, majd a szekrénynek lökte.

A lap információi szerint "a diákot szülei először át akarták íratni egy másik intézménybe, végül azonban megbeszélték az esetet az igazgatóval, s a feljelentéstől is elálltak. Az újabb ügyet azonban már nem sikerült a szőnyeg alá söpörni, a hír eljutott a Klebelsberg Központ (KK) kaposvári tankerületéhez is, s a fenntartó vizsgálatot indított, ennek eredményéről azonban nincs hivatalos információnk."

A Népszava úgy értesült, az igazgató – akinek év végén lejár a mandátuma - tagadta az esetet, az osztályban tanuló gyerekek viszont megerősítették diáktársuk bántalmazását.

A lap tankerületi intézményvezetői körökből úgy értesült, a KK "most választás elé állította a hetesi igazgatót: vagy saját maga kezdeményezi a felmondását, vagy rendőrségi feljelentést tesznek."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.