A németek akarták befogadni a migránsokat, nem a magyarok, Magyarország azzal teszi a dolgát, hogy védi a schengeni határt – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a német Bild napilapban és a Bild honlapján hétfőn megjelent interjúban.

A nyomtatott újságban rövidebb, a portálon hosszabb változatban jelent meg az interjú. A kormányfő hangsúlyozta: a határvédelem 2015 óta egymilliárd euróba került és Brüsszel egyetlen fillért sem fizet ezért. Szerinte a probléma megoldása nem az, hogy az illegálisan az EU-ban tartózkodó embereket az EU egész területén szétosszák, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van.

Orbán a Bildnek: "Önök akarták a migránsokat, nem mi"

Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a CSU parlamenti képviselőinek második napi tanácskozása előtt a bajorországi Seeon kolostor udvarán 2018. január 5-én. (MTI/EPA/Lukas Barth)

Arra a felvetésre, hogy miközben "pénzt fogad el az EU-tól", megtagadja a menekültek befogadását, Orbán Viktor kijelentette: a Kohéziós Alap nem ajándék, hanem egy "tisztességes kiegyenlítés", mivel a közép-európai országok megnyitották piacukat. "Ennek abszolút semmi köze a menekültkérdéshez" – emelte ki.

Arra a felvetésre, hogy az Európai Törvényszék ítélete ellenére megtagadják csaknem 1300 menekült befogadását, a kormányfő azt mondta: több mint húsz tagállam nem hajtotta végre a kvótát, "mégis csak minket bírálnak, ez a kettős mérce esete". Hozzátette: az ítélet egyébként arra az EU-határozatra vonatkozott, amely gyakorlatilag az ítélettel egyidőben lejárt, és most újra kell tárgyalni.

Kérdésre, hogy különben elfogadta volna az ítéletet, azt válaszolta: "igen, mi a jogállam talaján állunk".

A kormányfő hangsúlyozta: az EU-ba törekvőket nem muzulmán menekülteknek tekinti, hanem "muzulmán inváziós erőnek", gazdasági migránsoknak, akik jobb életet keresnek. Magyarország felé négy biztonságos országon kelnek át, amelyek ugyan nem olyan gazdagok, mint Németország, de stabilak, ahol már "nem az életükért futnak".

Orbán Viktor kiemelte: az érkezők illegálisan törték át a határt, "nem menekülthullám volt, hanem egy invázió". "Soha sem értettem, hogy egy olyan országban, mint Németország – amely számunkra a fegyelem és a jogállamiság legjobb példája – hogyan ünnepelhették valami jó dologként a káoszt, az anarchiát és a határok illegális átlépését" – jelentette ki.

A menekültkérdés politikailag ugyan európai probléma, szociológiailag azonban német – mondta a miniszterelnök, kiemelve, hogy minden menekült Németországba akar menni, "német életet szeretne".

Hangsúlyozta, hogy a magyar nép nem szeretne migrációt. "Az én felfogásom szerint nem lehetséges az, hogy a népnek egy alapvető témával kapcsolatban van egy akarata és a kormány megtagadja azt, hogy ennek az akaratnak megfeleljen. Itt az ország szuverenitásáról és kulturális identitásáról beszélünk. Meg kell őriznünk azt a jogot, hogy eldönthessük, ki élhet magyar területen".

Kifejtette: a muzulmánok nagy száma párhuzamos társadalmakhoz vezet, mivel a keresztény és a muzulmán társadalom soha sem fog összekapcsolódni, a multikulturalizmus csak illúzió. "Mi nem szeretnénk ilyesmit. És nem szeretnénk, hogy bármit ránk erőltessenek" – emelte ki.

Orbán Viktor szerint napjainkban az jelenti a legnagyobb fenyegetést az EU-ra, hogy Brüsszel "trükkösen próbál" nemzeti szuverenitásokat magához vonni. Hangsúlyozta ugyanakkor: még ha kritizálják is a brüsszeli elitet, magatartásuk akkor sem Európa ellenes.

Szerinte az EU egy csodálatos projekt. 

A Bild felvetésére, hogy plakátkampányt folytat "ősellensége", Soros György ellen, a kormányfő úgy reagált, hogy Soros György – "aki a kaszinókapitalizmus révén szerezte vagyonát, állam nélküli államfőnek tekinti magát" – szintén kampányt folytat a magyar kormány ellen, és ebben semmi sem korlátozza. "Ez egy nyílt vita, amely éppen a sajtószabadság bizonyítéka" – mondta, hozzátéve: a milliárdos 60 nem-kormányzati szervezetet (NGO) pénzel, amely támogatja a migrációt. "Itt nem a vélemény szabadságáról, hanem nemzetbiztonságról van szó, és nekem fel kell lépnem".

Szintén kérdésre válaszolva jelezte: nem gondolja, hogy a német sajtó szabadabb lenne, mint a magyar. "A magyar sajtó 80 százalékban magántulajdonban van, és egy jelentős része erősen kritikus a magyar kormánnyal szemben" – emelte ki, hozzátéve, az Európai Bizottság is "írásba adta, hogy médiatörvényünk megfelel az EU-s szabályoknak".

Arra a felvetésre, hogy a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) múlt hét végi, seeoni tanácskozásának díszvendége volt, amit többen kritizáltak, köztük Martin Schulz szociáldemokrata pártelnök, a miniszterelnök kifejtette: mindig tisztelte Martin Schulzot, "mert ő egy jó harcos". Szerinte azonban két különböző dolog harcosként szórakoztatónak lenni és felelősséget vállalni egy ország politikájának alakításában.

(MTI)

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Bajorország Németorszégban csak az egyik tartomány!
(Wikipédia/Németorszáh tartományai)
Ráadásul a CSU csak Bajerországban mérhető önálló pártként, miután a bajorok nagyon vallásosak. És ma már ez is leginkább a vidéki, idősebb korosztályban. Ezért a CSU tafsága is folyamatosan csökken.
A CSU a CDU farvízén jutott kormányzati szerephez, hasonlóan, min nálunk a KDNP. Az ég világon semmi jelentősége nincs a mára már a "szárnyait" is megnyírbált Sehoffer és Orbán találkozónak. Most is csak a CSU kongresszusára volt hivatalos és semmi másra. Csupán protokolláris és mindketten Merkelnek szeretnének alá tenni! Sehoffert mára már a saját pártja megfosztotta a Bajor miniszterelnökségtől és csupán maradt a CSU vezetője. Ameddig még hivatalban van meg próbál megtenni mindent, hogy Merkelnek alá vágjon. Valószínűleg ez sem fog sikerülni neki.
A cikkben szereplő sok marhaságról meg kár is szót ejteni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Bajorország Németorszégban csak az egyik tartomány!
(Wikipédia/Németorszáh tartományai)
Ráadásul a CSU csak Bajerországban mérhető önálló pártként, miután a bajorok nagyon vallásosak. És ma már ez is leginkább a vidéki, idősebb korosztályban. Ezért a CSU tafsága is folyamatosan csökken.
A CSU a CDU farvízén jutott kormányzati szerephez, hasonlóan, min nálunk a KDNP. Az ég világon semmi jelentősége nincs a mára már a "szárnyait" is megnyírbált Sehoffer és Orbán találkozónak. Most is csak a CSU kongresszusára volt hivatalos és semmi másra. Csupán protokolláris és mindketten Merkelnek szeretnének alá tenni! Sehoffert mára már a saját pártja megfosztotta a Bajor miniszterelnökségtől és csupán maradt a CSU vezetője. Ameddig még hivatalban van meg próbál megtenni mindent, hogy Merkelnek alá vágjon. Valószínűleg ez sem fog sikerülni neki.
A cikkben szereplő sok marhaságról meg kár is szót ejteni!!!
Eladott Ország
Csúti cigány: " felelősséget vállalni egy ország politikájának alakításában."
lesTEk, figyelTEK, lopTOK, félTEK
uploads.disquscdn.com/images/6cb18afe2b4b68c95dc4e14b8c8627e2d1e8869a668529a6460cce016af4b3a5.png
justhpeter
Az a német, aki mérvadó politikai szereplőnek tekinti Orbánt meg is érdemli azt az összes zagyvaság kötelező végighallgatását, amit a mi Viktorunk nyilatkozgat nekik.
magyarbakancs
Képre tekintve az egyik férfi igencsak kreolbőrű.
Nem egy menekült?
Jozefina
@magyarbakancs: a másiknak meg a sörtől dagad a feje :)
dodóka
@Shikari: Te nem libsi szemét vagy, hanem egy idióta hülye szemét...
Peller Anikó
Na ebben a gecinek tökéletesen igaza van.

Ők akarták az arab hordákat, akkor most etessék őket.
Hellcat
Ugyan már amint megjelentek a menekültek a határon a fidezs és a jobbik pezsgőt bontott...végre baszki lesz kire mutogatni, lesz kivel fenyegetőzni.
peterkelemen
Mégis a migránsokat befogadó országokba menekülnek ki a magyarok, akik csak tehetik. Elmondásuk szerint még ott is sokkal jobb élni, mint Magyarországon ahol legfeljebb csak Orbán szemétdombján tudnának kapirgálni egész életükben.
Eladott Ország
Háború van, támadják az országot, de a kormány megvédi, ha mindannyian beledöglünk is. Pont. Szerintem meg jó lenne, ha befejeznék a megvédést, mert abba fogunk beledögleni. Ugyanis nem külföldről gyarmatosítják az országot, hanem belföldről. A mi drága politikából élősködőink, a pereputtyuk segédletével.Az a helyzet, hogy nem kell nekünk külső ellenség ahhoz, hogy szétrabolják alólunk még a földet is. Megteszi ezt az a néhány volt kollégista, akik megfogadták a rendszerváltás körül, hogy márpedig az övék lesz ez az ország. Így lett.
Ha lehet, én nem mennék háborúba azért, hogy megvédjem Orbán és cimborái rokonságának vagyonát, bárki nevén is szerepel a hivatalos iratokban. Ha annyira harcolni akarnak, húzzanak pléhbugyit, üljenek fel Mészáros mangalicáinak a hátára és menjenek csatába. Én majd erősen szurkolok. Csak éppen nem nekik.
peterkelemen
A magyaroknak azt kellene észre venni, hogy Orbán hazudik, mint a vízfolyás. Magyarországnak nem elsődleges problémája a bevándorlás hisz innen még a magyarok is kivándorolnak hanem a rablás, fosztogatás amit napi szinten művel Orbán ás bűnbandája. Az állami szintre emelet gyűlöletkeltés, xenofóbia miközben a Habony-Rogán off-shore cégeken keresztül ezidáig 20 000 migránst telepített be Orbán az Unióba.
1magyar
Mindenben egyetértek Orbánnal! Mintha én mondtam volna. A németek amit főztek egyék meg, de ha odakozmált ne akarják velünk megetetni!
lusta
@Jozefina: Majdnem így van, de. A bajoroknál Seehofer a menekülők hátán szeretne javítani a helyzetén, ezért is mutogatja magát a sorosbérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézárral. Ugyanis a II. vh. után először lett Bajorországban 50%-nál kisebb a támogatottságuk. A hazai KDNP pedig egy mínusz 5%-os támogatottságú párt. Igaz, a bajorok 95%-s katolicizmusa csak papíron létezik. Elég pragmatikusan állnak a valláshoz még a vidéki idősebbek is.
Az elég furcsa, hogy egy tartományi vezető rendszeresen meghív egy kormányfőt, akit a központi kormányzatban senki sem fogad, még magánlátogatóként sem.
lusta
A németekhez eddig kb. egymillió menekült érkezett.
1. A gazdaságuk hatalmas töbletet produkált.
2. A menekültek tömegesen állnak munkába, a gazdasági menekültek is, lásd a magyarokat.
1magyar
@lusta: Hallottál már arról, hogy a migránsok minimális százaléka dolgozik No-ban, vagy hogy az uniós állampolgár ott nem menekültnek vagy migránsnak számít?
kiscsillag66
Tegnap néztem az RTL-Klub XXI. század című adását, amely Horthy unokájáról szólt. A végén volt az igazi csattanó, amikor az unoka elmesélte, hogy imádja az iszlámokat, a vallást is felvette és választott magának iszlám nevet is.
peterkelemen
Migránsfóbia = Elterelő téma a valós problémákról. Csak a buta emberek foglalkoznak ezzel napi szinten és rettegnek a nem létező migránsoktól ugyanis Magyarországról még a magyarok is elmenekülnek.
hetöndöe
"Orbán Viktor kijelentette: a Kohéziós Alap nem ajándék, hanem egy "tisztességes kiegyenlítés", mivel a közép-európai országok megnyitották piacukat. "Ennek abszolút semmi köze a menekültkérdéshez" – emelte ki."

Tényleg Viktor?Előttünk meg megnyilt az egész nyugat-európai piac,ami klasszikusokkal nagyobb a Kelet-európainál,csak élni kellet volna vele,nem mindig másokra mutogatni és sivitozni.
kokopelli
@1magyar: ...de igenis migránsnak számít a Wiki és a nemzetközi jog szerint is!
Sajnos az "emigráns" nem az amit a magyarok migrácsnak neveznek! Jó volna
már utánaolvasni egy pár év utáni mocskolódás helyett !!! Ugyanúgy azt is utána-
keresni,hogy mi az a liberalizmus ill. a liberális elv! (Széchenyi,Kossuth stb...stb!)
Németországnak egy liberális pártja van(FDP), két keresztény jobb (CDU,CSU),egy
szoc.dem (SPD),egy baloldali (die Linke) egy "zöld" (die Grüne) és egy náci az (AfD)
Tesség olvasni és ne csak ugatni!
Nessy
Sőt, azok is ott landoltak zömében akiknek mi fogjuk a kötvényeit kamatostól visszafizetni.
kokopelli
@1magyar: ...de igenis migránsnak számít a Wiki és a nemzetközi jog szerint is!
Sajnos az "emigráns" nem az amit a magyarok migrácsnak neveznek! Jó volna
már utánaolvasni!
tudode
Egy szónak is száz a vége!
.
Ha lemondott volna a "falusi gyerek", az országnak MÁR AKKOR IS KÉSŐ LENNE, ha szírénhangja, hazugságait MÉG MINDIG NEM VENNÉK BE azok az állampolgárok, AKIKET hasonlóan ÁTVERT, ÁTVER, mint amit az édesapja sem volt képes belőle kiverni.
.
Íme: (KÖZJOGI MÉLTÓSÁGTÓL egy hazugság is sok)
.
De az ÖVÉBŐL 100 is kevés, csak 2017-ben
.
444.hu/2017/11/03/orban-viktor-100-hazugsaga
.
444.hu/2017/11/03/orban-viktor-100-hazugsaga?page=2
.
Esetében BEIGAZOLÓDOTT, hogy "aki hazudik, az lop is"!
.
A menekültügyben "is" csak a Charlie Hebdó párizsi menetében esett le a tantusza, akkor, amikor a menet utolsó sorából felküzdötte magát az ELSŐ SORBA A "nagyok közé"
.
www.google.hu/search?q=Charlie+Hebdo+p%C3%A1rizsi+menet&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjC2N7wpcjYAhVRZVAKHRVSBQgQsAQILg&biw=1280&bih=592&dpr=1.5
.
Az ország szégyenére még a MENEKÜLTÜGYBŐL is üzletet csinált a letelepedési kötvény bizniszével.
.
Akkor kellett "volna" ELKAPNI A FRAKKJÁT, amikor a székházeladásból a papit megajándékozta kiengesztelésül BÁNYÁVAL, mert most már TÖRVÉNYESÍTETTEN teheti NAGYBAN, áttételesen az oligarháin, v min keresztól azt, amit 2012-ben elkezdett, MERT OLYAN ARANYOSAN TUD gátlástalanul pofagolni, amellyel HA EURÓPA NEM VIGYÁZ, a hazájában bevált KARAKTERGYILKOLÁSÁVAL még ez EU-t is "igájába hajtja"!!!
.
A "falusi gyerek" elvesztette hitelét, tisztességét, "csak" az a kb. 2 millió tatja "demokratikusan" a kormányrúd mellett, akik KÉPTELENEK SAJÁT FEJÜKKEL GONDOLKOZNI!
.

.

.
Pálinkás Pál
@Hellcat: És...akkor ők a hibásak??? Nem ti libsik,akik szerint ez jó dolog??? Magatokat szivattátok meg a migránssimogatással,ez fényesen látszik a népszerűségeteken...Röhöghet a duce,mert ilyen hülye ellenzék nem sok helyen akad!!Beleálltatok egy olyan dologba ,amit zsigerből a legtöbb magyar nem akar!Csupa gyengeelméjű tanácsadó van libsi oldalon???Akinek az IQ-ja húsznál több,az tudta hogy orbán ezt meg fogja lovagolni...és ti marhák,ahelyett hogy kifogtátok volna a szelet,még fújjátok is a vitorláját! Tudomásul kéne vennetek hogy az átlag európai ember nem akar maga köré afrikaiakat,bárhogy is nem tetszik ez a libsi lelketeknek...Megcsináljátok orbánnak az újabb négy évet...mert a migráns hozzáálllásotok miatt inkább nem mennek az emberek szavazni...a fideszcsürhe meg áradni fog az urnákhoz!!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Ejnye, Palika, ismét eldobtad a valóságot magadtól!

"Beleálltatok egy olyan dologba ,amit zsigerből a legtöbb magyar nem akar!"

Nos, mindez százalékban kifejezve hol található? Mert mint tudható, a 3.2 és a 2.3 millió nem éppen a "legtöbb magyar"!
Pálinkás Pál
@peterkelemen: bírom a demagóg dumádat...mi az hogy menekül a magyar??? Él uniós polgár jogával...egyik országból a másikba költözik...Ne keverd őket a füstös barátaiddal!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: És bazári majom,aki nem válaszolt az mind akarja szerinted igaz??baromi okosnak hszed magad,pedig durbincs köröket ver rád!!!
bakegya
TESSÉK MONDANI EZT A BÜDÖS HALAT MEDDIG TAKARGATJA MÉG ITT A PORTÁL???
-de ha az itt véleményt nyilvánítók személyiségjogainak nyirbálásáért fizetik és gyűlöletét akarja a sajtó itt hallatni TEGYE a vebhely-A KÉSŐBBIEKBEN NEM VESZEK RÉSZT EBBEN-NEM ÍROK DE NEM IS OLVASOK!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Aha, azonos szinten vagy a barátoddal és a logikai képességed sem fejlődött, mert ha igazad lenne, akkor jóval többen megtámogatták volna a rezsimóhajt - de nem így történt!
Ismét első bekérdezésre lefagysz, látod, ennyire butuska vagy!
( Ja és a "bazári majmot" is tőlem kölcsönözte, tényleg nem fussa önálló hasonlatra?)
quadrocopter
@durbincs: Mi van csicska, támaszt keresel a szellemi színvonaladhoz?

Még mindig nem igazodsz el a billentyűzeten - csicska?
Nem szégyelled a mocskos pofádat, amikor már egy 4 éves gyerek is ismeri az írásjeleket?

Mi van f@szkalap, unatkozol?
Szeggyé má' össze egy fél-értelmes mondatot vazzeg, különben bekerülsz az elmére szemléltető eszköznek!
quadrocopter
@durbincs: Még mindig nem igazodsz el a billentyűzeten - csicska?
Nem szégyelled a mocskos pofádat, amikor már egy 4 éves gyerek is ismeri az írásjeleket?

Mi van f@szkalap, unatkozol?
Szeggyé má' össze egy fél-értelmes mondatot vazzeg, különben bekerülsz az elmére szemléltető eszköznek!
cikicakk55
@Shikari: Szia! Tudod,mi már egyszer itt egymásnak ugrottunk,de akkor ki is egyeztünk abban,hogy ha emberséggel tudjuk a nézetkülönbségeket közölni,vagy elfogadtatni a többiekkel,akkor azzal nincs gond.Olvastam azóta már jó sok hozzászólásod,de nem reagáltam rá,mert miért,hisz én másképp látom,de meggyőzni nem akarlak. Most viszont ezt a cikket olvasva,kicsit megértem a te álláspontodat is,mert a cikk szerint Orbán jól beszél. A gond csak az,hogy arról bőszen hallgat,hogy pénzért, nem 1300, hanem 20.000 embernek adtak el letelepedési kötvényt,amit majd az én gyerekeimnek, meg gondolom neked is kell majd visszafizetnetek.Ráadásul hazudnak mikor azt mondják,hogy ötszörös szűrőn mennek át a kötvényt kérők. Akkor hogy kerülhetett be az FBI és a CIA és több ország rendőrsége által is körözött Pharaon,aki azóta állítólag meghalt.( Azóta kiderült,hogy pár kínai és Örmény állampolgárt is beengedtek és vehetett kötvényt,akik szintén bűnözők a saját országukban) Örülnék is,hogy ennyire védi a Magyar népet, az indentitásunkat a szabadsághoz való jogunkat,ha nem pont Ő és a pártja venné el tőlünk az élethez való jogunkat,lehetőségünket. Van cca. 4 millió nagyon szegény ember,és van 2 millió aki még megél,de ha hirtelen nagyobb kiadást kéne kifizetniük,akkor az már csak hitelből menne. Hinnék Orbánnak,ha nem az Ő ikunuku szomszédja a 8 éve még csődközelhez álló egyetlen cégnek a vezetője nem vált volna csóróból Magyarország 5. leggazdagabb emberévé.Az ilyen Miniszter Elnök ne dumáljon kettes mércéről,mert pont Ő teszi azt. Van a holdudvar és a " Rohadjanak meg" réteg. Mi ez ha nem kettős mérce.?
cikicakk55
@lusta: Ma 11:59
Azért azt is tedd hozzá,hogy a 2015 óta odamenekülteknek csak nagyon csekély részét tudták eddig még munkára bírni.A pénztárcájuk a rengeteg alulfizetett volt Szocialista országból érkezett vendégmunkás adja. A Magyarok az EU törvények szerint nem gazdasági menekültek,hisz EU-n belül arra mozgunk,ott dolgozunk,ahol akarunk,illetve ahová felvesznek. Az persze igaz,hogy minket leülni sem engednének,ha nincs nyelvtudás,nincs szakma, nincs valami képzettség. Na jó pár száz embert így is beengednek,mert mosogatni és szállodákba takarítani nem kell sem végzettség,sem nyelvtudás. Főleg Ausztriára jellemző,mert ott már sok Osztrák tud is magyarul.Tehát az Arab,muszlim,Erithreai,stb bevándorlók azért nem emelik annyira a Német munkabizniszt.
namihami
""kormányfő úgy reagált, hogy Soros György – "aki a kaszinókapitalizmus révén szerezte ""vagyonát,
Van abban valami aranyos, hogy a kaszinó általi meggazdagodást olyan emlegeti, aki az egyik cselédjét (és persze ennek révén saját magát is) pont ezen az úton gazdagítja folyamatosan.
A gyilkos kiabál bűnöst.
cikicakk55
@Nessy: Azok a magyar Államból irányítják az Európában ténykedő maffia családokat. Orbán teljesen tisztában van vele,de miért is aggasztaná ez Őt? Majd ha már fizetni kell,akkor a Holdudvar szépen el megy a pénzecskéje után Dubaiba, vagy valamelyik szigetvilágba és a gyerekeink és unokáink meg majd fizetik Orbán és csatlósainak hülyesége és szemétsége miatt a pénz vissza.
peterkelemen
Orbán szemétdombjáról mindenki elmenekül, aki csak teheti kivndorolnak a magyar szakemberek sok család már régen kint él és boldogan a migránsok országaiban. Végre ÉLHETNEK nem kell aggódniuk, hogy mi lesz hóvégén és nem csak, hogy sokkal több pénzt kapnak, de megbecsülik őket és a munkakörnyezet is ezerszer jobb, mint amit a tolvaj, rabszolgatársadalmat építő Orbán és bűnbandája kínál. Ja egyébként szívesen segítek amiben csak tudok azoknak, akik ki szeretnének kimenni, de nem tudják pontosan kihez és hova kell kint fordulni hogyan kell elkezdeni ott a dolgokat. Természetesen teljesen ingyen. A lényeg, hogy hagyjuk Orbánt és bűnbandáját Magyarországon. Majd egymást fogják megenni, mint a patkányok.
1magyar
@kiscsillag66: Horthy unokája??? Nyilván Szíriába készül.
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Tudod az Orbán törvénykönyv szerint aki nem szavazott a migránsok ellen az mind mellette szavazott.Tehát 2 millió papíron,a többi meg a kormány törvénye szerint papír nélkül,de mind ellene a migránsáradatnak.Így lett meg a 98%-os kvóta. Pont úgy mint a 2,4 millió Soros elleni nyomtatott kiadványok vissza küldésénél. Ott is ugye,nem látjuk,de meg mondta a kormány,hogy 2,4 millió ember kitöltötte és vissza küldte a konzultációs íveket. Azt az apróságot minek is piszkálni,hogy ebből mennyi volt az érvénytelen és mennyi volt az érvényes, de IGEN szavazat?
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Nos hülyegyerek...azért 2-3 millió válasz nem apróság...az ellenzéki 50 fős tüntetésekkel szemben...majd ha kitaláltok olyan népszavazási kérdést ami megmozgat pár ezer embernél többet akkor pampogj...hisz az utóbbi időkben még az aláírásokat sem sikerült prezentálni...Most arról nem is beszélek hogy szart sem ér ,legfeljebb újból elfogadják ami ellen szólt a népszavazás...Halott az ellenzék...és amíg ilyen hülye "libsi" politikát folytat,az is marad...erre jó példa volt az Ahmed migri ítélete...hányan is vonulta freedom Ahmed táblával??? Huszan??? no,ez leképezi a magyarok viszonyulását a migrációhoz...Úgyhogy pampoghatsz te itt nekem,attól eszed nem lesz több...
libellle
@Jozefina: Absolut. Nincs mit hozzáfüzni. Csupán annyit, hogy Schulz seehofernek jól elmondta amit el kellett, és közölte vele, hogy a sondierung alatt neki ziemlich kuss
libellle
@Shikari: " Orbán kendőzetlenül Merkel arcába vágta az elhazudni kívánt igazságot! Most főhet a fejük, mit tegyenek, mert mindenki láthatja már, hogy Merkel megkergült politikája vezetett a sáskahad beözönléséhez! És ezt nem az EU akarta, hanem pár libsi szemét, aki a népek megkérdezése nélkül, a fejük fölött akar dönteni a sorsukról és a" Merkel hallgat, ellenben tartok attól, hogy a kormány alakitás után más szelek fujnak orbán fenekében. Valószinü csipösek lesznek, Schulz már elénekelte seehofnek azt amit megérdemelt. Es a következö válsztásokat amennyiben ez a másik senile seehofer még egyéltalán a felszinen lesz bizonyára még jobban el vesziti még itt Bayoroszágban.
libellle
@Peller Anikó: Senki nem akarta te már megint félrebeszélsz. orbánod tette azt amit tett. 450 ezret a megbeszélt 3500 helyett rénk küldött. ès küldi öket még mind a mai napig. Igaz ezt már leirtam, de nem várom el tölled, hogy érsd.
libellle
@1magyar:" @lusta: Hallottál már arról, hogy a migránsok minimális százaléka dolgozik No-ban, vagy hogy az uniós állampolgár ott nem menekültnek vagy migránsnak számít?" ès te hallotad már azt, hogy 2017-ben már 270 ezer menkült állt munkába, nem hallottad!! Sosem hallasz semmit csak azt amit orbán pupsol!!
Lepényleső
Láthatóan jól érzi magát így a bőrében,mi lenne ha cserélne azt egy emberrel?
libellle
@cikicakk55: Már leirtam 270 EZER MENEKÜLT TALÀLT MUNKÀT!!! Mond öszintén te miket olvasol, merthogy nem a valóságot arról már többször meggyözödtem. Ezenkivül mi történt volna amennyiben Merkel azt mondja zárjuk a határt és a 450 EZER regisztralatlan megy vissza Magyarországra!!!
papa.49
A csutigeci a kezével takarja a pofáját, és ez azt jelenti HAZUDSZ TETŰ !!!
Rockxy
"Szerinte az EU egy csodálatos projekt."
Nos, ez nem igaz.
Az eu egy aljas, sötét projekt, a pityókás junkerpapával együtt.
1magyar
@libellle: Akkor 450 ezer migráns megy vissza Görögországba, ugyanis az ő feladatuk lett volna
regisztrálni őket.
peterkelemen
@Rockxy: Junckert miért is szidjátok fideszesek hisz nekik köszönheti Orbán, hogy még jövőre fog kapni pénzt. Juncker papa megkérte az árát: a korrupció burjánzik mindenhol. Martin Schulz kellene oda az adna Orbán pofájára és azt tenné, amit én már régóta mondok: be kell fagyasztani az összes uniós pénzt hisz az EU eleve nem támogathat egy diktatúrát.
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Nos hülyegyerek, a 2-3 milliót feldugatod magadnak, de a Geci is, mit gondolsz, miért nem verte a taknyát Brüsszelben a végeredménnyel, holott állítása szerint a hátizsákjában ott voltak a papírok?
Feszegetheted azt a kevés eszedet, ettől nem lesz több!
Rockxy
@peterkelemen: Hogy stílszerű legyek: fideszes ám a gobbihilda! :)
Nekem ez a pénzuralmi rend nem tetszik, amit kapitalizmusnak becézgetünk.
Az uniós pénz meg:
static.kepfeltolto.com/big/2018/01/08/2433b8f5b36b6cd8e09d83c264b056d6.jpg8/01/08/2433b8f5b36b6cd8e09d83c264b056d6.jpg
cikicakk55
@Pálinkás Pál: Meg és nem is azért írtam,hogy bántsalak,hisz mind a kwtten egyet értünk abban, hogy ha lehet akkor ide ne jöjjenek,de ettől már régóta nem kell tartani,hisz nem azért kockáztatták az életüket,hogy nyomorból nyomorba jussanak. Országunk csak átjáro számukra a gazdag nyugatra. Elnézést ha félre értettél,vagy épp én értettem félre az írásod.
Peller Anikó
@1magyar: Nana, a regisztrálással nem mész semmire. Megállítani kellett volna őket.

Mint ahogy nálunk sem a regisztrálás volt a probléma gyökere, hanem az, hogy betódultak hozzánk. Kerítés kellet, nem pedig papiros.

Annak a húszezernek adtak papirost (úgymond regisztrálták őket péncé) de ez sem tetszik senkinek sem (még szép). Egyetlenegyet sem lett volna szabad beengedni, le kellett volna lőni őket a határon.

Most nézd meg ezt az eggfejű libát, az a baja, hogy amíg nem volt kerítés addig tódultak befele, persze mentek tovább németbe. Miközben ő tapsikol a legjobban a kedvenc arabjaiért, hátha megdugja valamelyik.

A százezres munkábaállás nettó hazugság, tisztán propaganda. A törökök százezrei dolgoznak náluk, meg azok akik már régebben dolgozni mentek oda.
libellle
@1magyar: az már a ti feladatotok. Ezert vagyunk stinkigek Merkelre mert nem küldte öket mind vissza.
libellle
@Shikari: ja és majd te leszel a kanzler? vagy orbán? lehet vagy moskwaban vagy az örültekházában.
SystemError
Nagyképűre gyógyszerezte a pofáját megint!
cikicakk55
@libellle: Nem lett volna azt mondani,elvégre Ő hívta ide őket. Nekem már egyébként is legem van az egész migráns riogatásból Orbán több bűnt kovet el és sokkal több Magyar életét veszélyezteti, mint az az 1300 migráns. Én mindent elolvasok,főleg a hozzászólásokat,mert az tükrözi legjobban az emberek véleményét. Azokat a dolgokat írom le,ami azojból mint a többség véleményét le tudom szűrni. Szükre figva. Orbán hazudik, a migránsok negyed annyi veszélyt nem jelentenek mint a FideSs. Átírták a törvénykönyvet, az alkotmányt. Jogos szavazással,törvényes úton nem lehet leváltani. Nincs ellenzék. Akik annak mondják magukat azok hazudnak. El kell menni szavazni. Erről olvasok és ez az én véleményem is.
libellle
@Peller Anikó: A százezres munkábaállás nettó hazugság, tisztán propaganda. A törökök százezrei dolgoznak náluk, meg azok akik már régebben dolgozni mentek oda. te egyszerüen egy sötét lény vagy. majd orbán megvilágit téged is. költözz Magyarországra.
cikicakk55
@cikicakk55: Libelle: Azt,hogy mennyire nem sikerül őket munkára bírni nem a Magyar média vagy igaz vagy sem írásaiból vonom le,mint valóságot. Épp elég ismerősöm dolgozik kinn,mivel sokakat én készítettem fel a Német nyelv legalább alapismereteire. Vannak Német velem egykorú ismerőseim,akik nekem segítenek abban,hogy gyakoroljam a német nyelvet. Nos ők ott vannak, ott élnek, és bizoy tényleg sok az igazság abban,hogy veszélyes sötétedés után még párossával is közlekedni gyalog,mert ha nem nők akkor az értékeikért verik meg öket. Ott sikerül kicsit jobban kezelni a helyzetet,ahol kevesebben vannak összességben, és azok akik vannak már idösebbek,több a nő és a gyerek. Ha nem tudnak legalább 10 fős fiatal életerös embernek összejönni,ott nagyobb a nyugalom. A családok férfi tagjai inkább munkára fogható,ha már vannak gyerekek,hisz ők nehezebben tudnak elbújni a hatóságok elől. Ők már elég bölcsek ahhoz,hogy ha besokkal a német nép,akkor vége magas segélyeknek amik magasabbak mint itthon egy szakápoló bére és még lakásra sem kell költeniük. A fiatalabbak vadak,az erőszaknak hisznek. Úgy érzik,nincs joga a Németeknek elvenni a kedvezményeiket, mert indulásuk előtt a jogaikat a fejükbe verték, de a kötelességeiket nem. Ja! Nem Soros indította őket útra, csak útkötben segítette a civil szervezeteknek,de nem az embercsempészeknek. Aigránsok kb 10_% dolgozik jelenleg. 2 év alatt ennyit sikerült elérni.
Borsodi
@cikicakk55: Igazad van ez az elmebeteg állandóan ezt fújja mert sokan el hiszik neki,hogy ő a meg váltónk aki meg akadályozza a migránsok be vándorlását. 1400 embert kellene le ellenőrizni hogy valóban menekült e.Ennek nem teszünk eleget. Ha akarnánk se telepedne le ide egy migráns se.
lusta
Érdekes, egyre több menekült dolgozik.Igaz, egyre több a menekültek száma is. Az már külön kategória, hogy a nemzethy matyar meg pont abba a Németországba megy dolgozni, ahol egyre több a menekült. Vajon miért nem akar itthon maradni a menekültmentes Magyarországon?
human
@lusta: Inkább vállalnak egy terrortámadást, mint hogy egy illiberális demokráciában éljenek? Ez tényleg elgondolkodtató.
bakegya
ITT A PIROS HOL A PIROST JÁTSZIK GYŐZŐ BÁCSI nagy fia...kapitánykodik és folyik a pia.PÉNZCSAPRA VERI OTT IS A HORDÓKAT,mint itthon is. Érdekes a felkapaszkodott bajoros-országjárkálása,évente körbeköpködi-mintha az nem a nagy Németország leggazdagabb tartománya lenne!-turkálónak használta már néhány éve is,de most rápakol ezzel a migrációs kampánykörúttal ott is-mint mindenhol.DUBAJOZIK -AZERBADZSÁNOZIK,BAHRENÍNEZIK...vicces viktorkirálynak vannak jó arab,jó német barátai is de csakkk putyin után -SZEMREHÁNYÁSAI KÖVETKEZMÉNYÉVEL NEM SZÁMOL-de vajon mért nem?-OTT IS SAJÁT ZSEBRE DOLGOZIK,MINT ITTHON-KITERJESZTVE A ROKONYOKAT ÉS A HAVEROKAT ODA IS MINT ITTHON.GAZDASÁGOSAN.
Ha sokat szövegel-a TERRORISTÁK SE OTT FOGNAK ROBBANTGATNI AHOVA BEFOGADTÁK ŐKET-legfeljebb vallási okkal-hanem nálunk ahol kiutálták őket!-
AZ ORSOS PARADICSOMBÓL,PONTOSÍTSUNK,felcsutkay mészáros vicctor fityiSS BIRODALMÁBÓL és ez mára már EGÉSZ MAGYARORSZÁG ,ORBÁNIA.
Eladott Ország
Cinikus szarházi csúti cigány ismét megszólalt belőle.
kukac50
Ha Orbán megvéd bennünket a letelepedést kérőktől akkor miért vannak élnek Magyarországon Kínaiak,Ukránok Oroszok Románok szerbek Horvátok? Akik megvették a letelepedési kötvényt azoktól miért nem véd minket?
libellle
@cikicakk55: Okay, a válaszoddal részben egyetértek. Ellneben senki nem hivta öket de soknak el kellett hagynia a hazáját. Ezek humanitásra számitottak de nem kapták azt meg mindenhol.
kokopelli
@libellle: Senki nem tudja idézni,hogy hol,mikor és milyenpplénum előtt
hívta meg Merkel a MENEKÜLTEKET!..ergó az csak egy rossz duma,hazugság,
és propaganda,mivel az Orbánnak valakivel harcolni kellett! A "Kanzlerin"-nek
nincs joga a "Bundestag" a "Bundesrat" és a "Bundestaat"-ok feje felett akárkiket
is meghívni!Ezért ugat a Seehofer is,mert tudja,hogy a szerencsétlen úgysem tud-
ja betartani! Az orbánnyalonc kommentelőknek fingjuk sincsen az "államhierarchiá-
ról"! A Fidesz-nek sincsen,de ha lenne,akkor is eltorzítaná a csordájának!
"Először ismerd meg a tényeket,mert elferdíteni később is tudod!" A fidesz még a
tényekre sem kiváncsi!Elég,ha az országot olyan szinten tartja,hogy a többség még
csak ne is kérdezzen!
desiro
viktor elmondta a heti betegségét oszt annyi.
kokopelli
@desiro: ...és leadta a vizelet-és székletmintáját a fidesz nyalonc
elvtársainak? A tülekedésről nem ír a "ripost"!?
SystemError
@durbincs: Jaj, de elkeseredetten próbálsz egy kis "tűzet" csinálni. Mi van már senki nem ír neked és nem kapsz fizut. Ne izgulj én is csak ennyit írtam. Csak megsajnáltalak, ez 20 embernek beszólogatós már nagyon levágósan munka jellegű...:) Ezt mondjuk eddig is tudtuk és az is, hogy gerinctelen kis pondró vagy, akinek még tökei sincsenek! Na írhatod a szipus, agyhalott kérdőjeles agymenésedet! Kis pöcs..:)
libellle
@cikicakk55: tegnap 22:15. Most csak annyit válaszolok, hogy fogalmam nincs miröl informálódsz. Attol tartok valami pegida keletnemet elmebetegektöl. PUNKT, le is zárom, mert nincs mit irni.
libellle
@durbincs: Leck mich am A... du kleine RATTTTTEE
kokopelli
@libellle: mit Ratte! Arschloch der Depp! "Anál-fabéta"! Román szőröstalpú
fizetett nyalonc,egy kis betevőért,mármint,hogy betegyék neki! Állandóan más
"szervét" emlegeti! Hová fajul egy erdei kunyhólakó az havasokban! Tíz ilyen
bénának lesz egy voksa?Csak össze ne vesszenek a 10 fagarason! ;-)
kokopelli
@libellle: mit Ratte! Arschloch der Depp! "Anál-fabéta"! Román szőröstalpú
fizetett nyalonc,egy kis betevőért,mármint,hogy betegyék neki! Állandóan más
"szervét" emlegeti! Hová fajul egy erdei kunyhólakó az havasokban! Tíz ilyen
bénának lesz egy voksa?Csak össze ne vesszenek a 10 fagarason! ;-)
cikicakk55
@libellle: ma 19:18.
nem tudom neked kik a pegida keletnémet elmebeteg? Akikkel én beszélgetek,nem elmebetegek az biztos. Félnek a migránsoktól,ott ahol többen vannak és főleg több a magányos,feleség,család nélküli 18-40 év közötti férfi.Este ezek sötétedés után összeverődnek nagyobb bandákba és ilyenkor nagyon bátrak.Mivel elég szép állami támogatást kapnak és lakásra,rezsire sem kell költeniük,így van pénz italra(pedig úgy tudom,hogy a Korán szerint inniuk sem szabad.Nem csak a disznóhús van a tiltott dolgok közt)Így aztán az alkoholtól kellően bátorrá válnak,amit még tetéz az is,hogy többen vannak,így akibe csak tudnak belekötnek.ha valaki rendőrt hív,pillanatok alatt felszívódnak. Ezek az esetek mint írtam ott fordulnak elő,ahol több migráns él aránylag közel egymáshoz és ahol sok a fiatal,egyedülálló férfi. Az apákat könnyebb munkára bírni,mert ők tényleg nyugalomra és a gyerekeik felnevelésére törekszenek.Ők a vonulásuk alatt sem okoztak problémát.Én hiszek az ismerőseimnek,mert ott élnek,nem is egy még sajnos bele is futott egy ilyen akcióba,így Őket nem tudnád meggyőzni,hogy ezek békés szándékkal érkezett emberek.Persze vannak nyugisabb helyek is,ahol kevesebben vannak,más az elosztás is.Ott nincs se botrány,se félelem,sőt van akikkel kifejezetten jó kapcsolatot alakítottak ki.Valami olyasmik lehetnek,mint a mi cigányaink.Ha sokan vannak és pár üveg,vagy liter már benn van,akkor bátrak.Olyankor fusson ki merre lát,mert még az élő fába is bele kötnek,ha az hangosan susog.
kokopelli
@cikicakk55: Ha olyan jó német tanárnak tartod magad olvass utána a PEGIDÁNAK és
a LEGIDÁNAK,az alapító köztörvényes Lutz Bachmannak,aki külföldre menekült a bör-
tötönbüntetés elől,a merényleteikről moschék és "asylantenheimek" ellen stb!Nem egy
vezetőségi tagot ítéltek el felbujtás és náci gyűlöletbeszéd miatt!Érdekes,hogy a valami-
kori DDR lakosság körében találnak táptalajt azok a friss nazik,a magasabb munkanélkü-
liség miatt! Ott is volt egy leszakadó tömeg,akik nem feleltek meg az ottani gazdasági fej- lődésnek,mivel az állam elvesztette az egykori DDR "Róbert-bácsi" jellegét!Nem véletlen
hagyták el százezrek a régi DDR területét és Ny.Németben dolgoztak tovább!Sajnálatukra
a legjobbak ill. a legjobban képzett fiatalok voltak azok!A nyugati rész pipa a szépen reno-
vált keletnémet városok miatt,mivel a nyugati részről hiányzik az a pénz,a saját városaikat
nem tudják "auf vordermann bringen"!
Olvass egy kicsit és ne csak valótlanságokat állíts!
Az Interneten PEGIDA ill. Lutz Bachmann alatt megtalálod a választ!Suche und findest,
viel Glück!
libellle
@cikicakk55: teljesen valótlan hülyeségeket irsz. fogalmam nincs kik azok akik neked ilyen valótlanságokat állitanak pegida, afd, nazik. Egyébként elég problemasnak tartom azokat a texteket amiket beirsz.Amennyiben semilyen tapasztalatod valódi informácioid nincsennek igy talan okosabbnak találnám amennyiben nem valótlan hülye orbanischta elméket itt leirnál.
libellle
@kokopelli: Nem beszélve arról, hogy a solidaritätszuschlag adó,fizetésenként milyen magas. Való, hogy a volt ddr-t szepen kiepitették és nallunk bizony sokmindenre "nincs anyagi keret"
cikicakk55
@kokopelli: ma 06:36

Egy szóval nem írtam,hogy nyelvtanár vagyok. Kinn dolgoztam Németországban 3 évet és akkor tanultam meg németül.Ez még a 70-es évek első felében volt.Szerencsére azóta sem felejtettem el,mivel elinte levélben,majd a számítógépes korszak után már skypon és email-ben is tudtam a kapcsolatokat tartani.Most már a régi NDK-ból és a Régi NSZK-ból is vannak ismerőseim. Nem szoktunk politikáról beszélni,csak mióta a migráns mizéria beindult.Azt észre vettem,hogy a német ismerőseim eléggé burkoltan írják le,vagy mondják el nemtetszésüket. Volt akivel találkoztam nyáron,mert itt voltak Magyarországon és meglátogattak.Itt már nyíltan elmerték mondani mit tapasztalnak. Én nekik hiszek,nem a médiának és nem is azoknak a rémhírterjesztéseknek ami az interneten és a médiákban megy. Vannak akik olyan helyen élnek kinn,ahol nincs gond velük,de vannak olyan városok,ahol nagyon is sok a gond.Amit mindenki mond,hogy elég nehéz Őket munkába állítani. Jellemző rájuk,és itt megint kiírnám,hogy nem mindegyikre,hogy dolgoznak pár napot felszívódnak,vagy másik városba mennek. Minden esetre semmivel nincs több gond velük,mint a mi Svédeinkkel.
cikicakk55
@libellle: ma 10:31

Tudod az én barátaimat én választottam magamnak,nem ők akaszkodtak rám.Évek,évtizedek óta ismerjük egymást.Te írhatsz nekem bár mit,én nekik hiszek.Orbánt úgy rühellem,hogy arra nincs is szó,de ezt a véleményemet nem is titkoltam el és nem is fogom. Még akkor is hazudik mikor kérdez.Sajnos én 3 napot és két éjszakát töltöttem el egy déli határ menti faluban.Volt szerencsétlenségem látni,mit tudnak csinálni,ha csoportba vannak verődve.40-50 fős csoportokban vonultak végig a falun. egy részük ki vált a csoportból,ezek tördelték a fákat,rugdosták a kerítéseket,kövekkel dobálták a kutyákat,az ott élő emberek kertjeit feldúlták.Szinte senki nem mert a saját házából kimenni.Az éjszakát is úgy aludtuk,hogy valaki ébren figyelt,a házigazda fia meg kinn aludt a kertben. Azok közt is volt sok idősebb ember,nők gyerekek,akik semmit nem tettek.Mentek folyamatosan,szorították kis batyújukat és gyerekeik kezét. Ezeken tényleg látszott,hogy menekültek.Meggyötörtek voltak,lógott rajtuk minden, a gyerekek már alig vonszolták magukat. Majd a szívem szakadt meg a függöny mögött mikor ezt láttam,de nem tehettem semmit,mert ott volt az a 10-15 egyáltalán nem menekültnek tűnő,egészséges,erős,nem is elgyötört 18-35 év körüli férfi,aki annak a néninek kiverte a kezéből a tálat,aki vinni akart a gyerekeknek egy pár darab pogácsát. Szóval nem csak hallomásból tudok róluk.Sajnos nem mind menekült és nem mind érdemli meg a szánalmat és a befogadást.Inkább otthon a háborújukban lettek volna ilyen bátrak ezek.
kokopelli
@cikicakk55: a Pegidáról volt a szó,ami igenis nazi tetü banda! A volt NDK
polgár azt hitte,hogy egy intésre a nyugatnémet életszinvonalat megkapja!
Ezt használják ki a kül. áldemokratikus ill. nazi csoportok!
Már 1992 körül elkezdék a külföldiek üldözését Rostock-Lichtenhagenban a rég
odahozott szerződött vietnami vendégmunkásokkal,hogy felgyújtották a 10 eme-
letes épületüket,és kurjongással üdvözöltek minden halálbaugrást,miközben elre-
teszelték a kijáratot és benzinnel locsolták! Nem kell bemutatni a volt elvtársakat!
Hogy ki érdemli meg a befogadást azt a hivatalok állapítják meg,és nem az Orbán-
banda 800 km-ről! Ezrével repítik vissza nem menekült státuszú embereket N.o-ból!
M.o.-nak is csak 1290 menekült jogosaságát kellett volna felülvizsgálni,akár EU-s
tolmács segítéssel! Ezt írták alá Orbánék! Ennyi lett volna az egész,de az Orbánék
zavarosban halásznak,ergó "megvédik" akár Európát is! A "megvédelek ha beledög-
lesz akkor is"! -alapon! Ők a kis ß@rosok!
cikicakk55
@kokopelli: Tudom,hogy csak 1300_embert kéne befogadni és még a személyesen látott dolgok után is azt mondom,hogy Orbán csak a hatalma megtartásáért hazudik a migránsok miatti veyzélyről és a Soros tervről is. Ő maga és a pártja sokkal több bajt okoznak a Magyar népnek,mint az az 1300 ember okozna. Olyan gyűlölet magot ültetett bele a Magyar emberekbe,hogy már saját magunkra is veszélyesek vagyunk. Annyi felé szakadt az ország,ahány párt van. Rokoni,baráti kapcsolatok szakadnak meg,csak azért mert másik pártot kedvelnek. Mind ezért a csuti szemétláda és holdudvara tehet.20.000 olyan ember vehetett letelepedési engedélyt akikről senki nem tudja kik is lehetnek. Pénzért engedi az egész EU-t veszélyeztetni,mert ezek most már Magyar papírokkal terrorizálhatják az összes országot. Hatalom mániás veszélyes nem csak ránk,hanem mindenkire.( Pharaon pld.) Hidd el tudom,hogy 1300 embert el lehetne úgy osztani az országban,hogy ne tudjanak csoportot alkotni.
libellle
@cikicakk55: Na okay akkor hidd amiket mondanak. Amit nem értek miert akaszkodsz te állandóan amenkültekre és a témára amit nekünk kell megoldani. Miert, mert orbán ránk küldött 2 hét leforgása alatt 450 ezret és azt a harmincezret is akik nállatok 300 ezer € fizettek. Akiket többeket körözgetnek a nemzetközi rendörök. Nos én itt élek ejjel nappal. Mindig is itt éltem sokáig Frankfurt/ Main közelében. Most több éve itt Bayorországban. Mindig voltak itt külföldiek nekünk nincs problemánk valük. Amennyiben igen sem a nazi pegidának sem a te ddr barátaidnak (akik szintén azon a systemen nöltek fel mint te). A ddr idiotákbol ( nem mindenki az) elegünnk van már éppen rosszabbak mint a menekültek. Miert nem bántanak bennünket a menekültek, mi sörkertekbe járunk konzertekre szinhazba utcán késö este és és és. Mi bajod van neked, akit meg sem érint ez a téma miert kell neked ezen lovagolnod. A frustraciod csak ennyit enged akkor inkabb tegyél ott és az ellen aki miat ilyen lettél.
cikicakk55
@kokopelli: A Pegidáról mi soha nem beszélgettünk egymással. Sem a volt NDK sem a volt NSZK területen élő ismerőseimmel. Csak a családról,egészségről és gyerekekről beszélgettünk. 2015 őszétől " politizálunk" csak. Ha volt is szó politikáról akkor csak én kezdeményeztem,mert Panaszkodtam nekik Orbán ámokfutásáról. Nekik pont olyan ismeretlen volt a Magyar politika,mint nekem a Pediga. Azt azért volt aki megírta,hogy mi történik nálunk,mert egyre több Magyar dolgozik náluk. Mivel én ápolónő voltam így a Német ismerőseim is főleg ápolónőkből áll. Ők vették észre,hogy egyre több a Magyar orvos és ápolószemélyzet. Épp ezért nem értem miért hiszik el a Magyarok,hogy akár egy migráns is ide akarna jönni. Nem azért menekültek el,hogy nyomorból nyomorba kerüljenek. Innen aki csak tud menekül a Magyarok közül is.
cikicakk55
@libellle: Tévedsz! Én nem akaszkodom a menekült témára. Én Orbán gyűlöletkampánya ellen próbálok a saját lehetőségeimen belül úgy mond harcolni. Abban igazad van,hogy én nem élek Németországban,de az miért gond neked ha én hiszek a több éve barátaimnak tartott Német embereknek? Ráadásul csak 2-3 ismerősöm van,akiknek közvetve volt rossz tapasztalatuk a migránsokkal. Ők is azt mondják a legtöbbel semmi baj. Nem is értik miért próbálja Orbán úgy beállítani őket,mint ha mind veszélyes terrorista lenne. Számomra Orbán sokkal nagyobb veszedelem,mert nyomorba dönti az egész országot,gyerekeinket meg kénytelenek vagyunk elengedni ha azt akarjuk,hogy emberhez méltóan éljenek. Elnézést ha most nem írok értelmesebben de ma voltam kemoterápián és ilyenkor csak a telefonomról tudok írni,aminek a használatát képtelen vagyok megszokni a klaviatúra után. El is köszönök. Sajnálom,hogy ennyire ellenségesen állsz az én véleményemmel szemben. Szia, jó éjt!
kokopelli
@cikicakk55: mi nem ,de te írtad,hogy békésen tüntetgettek,és nem tudod kik a
PEGIDÁ-sok! Én elmeséltem,mert a magyar fórumozóknak halvány fogalmuk sincs
a keletnémetek gyűlölködéséről,ami tk. az irígységből ered,és azt lehet eredménye-
sen kihasználni!..AfD és PEGIDA!.. Ennyi! ;-)
kukac50
@durbincs: Magyar vagyok Magyarországon ! Mi az ami ebben nem érthető???
bakegya
NEM ÉRTEM mért ott robbantgatnak a terroristák ahova befogadták őket!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.