Átvették több, korábban állami működtetésű szociális intézmény fenntartását az evangélikusok január 1-jétől, ezzel ezerrel nőtt a helyek száma intézményeikben – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház hétfőn az MTI-vel.

Állami szociális intézmények kerültek az evangélikus egyházhoz
Fotó Pixabay

Az egyház olyan területeken működő intézmények fenntartását vállalta, ahol erős gyülekezeti háttérrel rendelkeznek – írták a közleményben.

Az egyház eddig is több mint negyven – idősek, fogyatékossággal élők gondozására szakosodott – intézményt működtetett szerte az országban. Ezekhez csatlakozott most a dunakeszi Életfa Rehabilitációs Intézet, a pszichiátriai betegek ágfalvai otthona és a Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum.

Emellett a Tolna megyében eddig a DÁM Önkormányzati Társulás által működtetett intézmény Hegyhát Evangélikus Szeretetszolgálatként folytatja munkáját, valamint az Ótemplomi Szeretetszolgálat telephelyeként működik tovább a korábban a Körös-szögi Kistérségi Társulás által fenntartott Csabacsüdi Idősek Otthona.

"Az átvett intézmények saját, korábbi célkitűzéseit teljes mértékben elfogadva feladatunknak érezzük, hogy lakóink környezetükkel megelégedve, ahhoz jól alkalmazkodva: hozzátartozóikkal, gyermekeikkel, rokonokkal, barátokkal a kapcsolatot fenntartva éljenek. Láthatóan és érezhetően evangélikus légkörben, szeretetben, a megszokott kimagasló szakmaisággal kívánjuk folytatni az új intézmények lakóinak gondozását"

- idézték Krámer Györgyöt, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodaigazgatóját.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
Ennyit az àllam meg az egyhàz szétvàlasztàsàròl.
quadrocopter
Támogatás címén ebben a formában lehet milliárdokat leakasztani a közpénzből!
Lepényleső
Ez a kormányzat részéről beismerése annak(amit eddig is sokan tudtak),hogy rajtunk csak a jó Isten segíthet,mert ők minden mást ellopnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.