Gyorstalpalón kellene a nukleáris orosz szaknyelvet elsajátítania a paksi atomerőmű dolgozóinak, a két nyertes nyelviskola közül az egyik nem is oktat orosz nyelvet.

A Magyar Nemzet szúrta ki a közbeszerzési értesítőből, hogy hat csoportban, összesen 60 órában fogják orosz nyelvre tanítani a paksi atomerőmű alkalmazottjait – olvasható a nyomtatott lapszámban, melyet a  24.hu szemlézett.

60 óra alatt kellene orosz szaknyelvet elsajátítania az atomerőmű dolgozóinak

Fotó: atomeromu.hu

A lap szerint a pályázatot a Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Központ Oktatási Központ Kft. (KOTK) és a Dover Nyelvi Centrum Oktatási és Szolgáltató Kft. nyerte meg. Egy 45 perces nyelvi óráért nettó 4400 forintot kérnek.

A KOTK-nál azt mondták a lap munkatársának, hogy orosz nyelvet nem, csak olaszt és angol nyelvet tanítanak. A Dovernél van orosz nyelvet tanító tanár, de nem anyanyelvi tanár.

A lap szerint a kiírás arról szól, hogy a nyelvtanfolyam végére az alkalmazottaknak "nukleáris, erőmű-gépészeti, környezetvédelmi, nukleáris biztonsági, villamosenergia-termelési, sugárvédelmi, vegyészeti, irányítás-technikai és üzemeltetési szakszavakat kell elsajátítani és alkalmazni, illetve alapszintre kell eljutniuk a nyelvismeretben."

Ez ennyi idő alatt egy, a Magyar Nemzet által megkérdezett nyelvtanár szerint lehetetlen vállalkozás, 60 óra alatt leginkább csak alapkifejezéseket lehet jól begyakorolni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A durbics nevű ebihal már elment oroszul tanulni, csak előbb szopásból és nyalásból kell órákat vennie!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 09:04 A fideszesek még a kommunistáknak is a legalját képviselik, a besúgó múltuk miatt. Ahogy a mondás járja, nekünk még a kommunistákból is csak a legalja jutott. Ennyit a libsizésről. nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kover-a-pszichopata-kommunista-gennygoc.html
Kövér, a pszichopata kommunista gennygóc.
dr. prédikátor
A durbics nevű ebihal már elment oroszul tanulni, csak előbb szopásból és nyalásból kell órákat vennie!!!
Sámannus
Pasli damoj. erre még emléxem 56-ból ha szót fogadnak elég is lessz.
Eladott Ország
@Shikari: Bizony a tények makacs dolgok.
hirpress.hu/cikkimg/201503/15227.jpg
djnaploja.files.wordpress.com/2015/03/orban_2_.jpg
Ilyet a szakma nem ismer hogy "libsi," csak azt, hogy liberális, illetve hazaáruló , besúgó

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.