Csalás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés miatt tesz feljelentést Orbán Viktor, Matolcsy György és Selmeczi Gabriella ellen az MSZP a magánnyugdíj-vagyonok miatt.

Az MSZP feljelentést tesz Orbán Viktor, Matolcsy György, Selmeczi Gabriella és a „bűnszervezet” más tagjai ellen közfeladati helyzettel visszaélés, hivatali visszaélés, csalás és hűtlen kezelés miatt – olvasható a 168 óra cikkében.

Az MSZP feljelenti Orbánt, Matolcsyt és Selmeczit a magánnyugdíjpénzek miatt

Fotó: MTI/Soós Lajos

A lap szerint az MSZP vélekedése az, hogy ők hárman személyesen felelősek azért az indítványért, amiben garantálták az egyéni számlavezetés intézményét a magánnyugdíjaktól az állami nyugdíjrendszerbe átlépőknek.

Korózs Lajos, az országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke a lapnak elmondta, a Fidesz kötelezettséget vállalt arra, hogy az átlépés után mindenkinek egyéni számlája lesz. Azóta viszont elment 8 év, a 3000 milliárdos magánnyugdíjvagyon pedig eltűnt, viszont az egyéni számlavezetés azóta sem működik. Korózs szerint Orbánék hazudtak a magánnyugdíj-pénztári tagoknak.

Mint ismert, Matolcsy György jegybankelnök január elején mondta azt, hogy az állam nem tartozik semmivel a magánnyugdíj-pénztárakból kilépett embereknek.

A 168 óra cikke szerint ugyanakkor az Orbán-kormány és a parlament ígéretet tett arra még 2011-ben, hogy "aki hagyja magát visszaléptetni az állami nyugdíjrendszerbe, annak garantálják az egyéni számlavezetést.."

Valamint a kormány a honlapján a következőt is közölte:

Az állami rendszerbe való visszalépéssel semmilyen kár nem érhet senkit. Éppen ellenkezőleg, akinek vesztesége volt a kötelező magánnyugdíj-pénztárban, azt kompenzálja az állam, akinek esetleg hozama volt, az felvehető készpénzben, vagy önkéntes pénztárba utalható. Aki az állami nyugdíjrendszert választja, biztos lehet abban, hogy jogosult lesz állami nyugdíjra, egyéni számlája lesz, és nyugdíj-megtakarításához kapcsolódik hozzátartozói ellátás.

(Címlapi kép: MTI/Soós Lajos)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Orbán terv mindent elvenni a Néptől! Lásd Quaestor károsultak, a számvevőszéknek lenne kötelessége vizsgálni!
kukac50
Orbán terv mindent elvenni a Néptől! Lásd Quaestor károsultak, a számvevőszéknek lenne kötelessége vizsgálni!
Pálinkafőző Rézüst
Jól teszik. Majd a függő poltpetrorenko jól kivizsgálja...
nyanya001
@Pálinkafőző Rézüst: Függő ? Lógó is lehetne.
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: jajjmán...nem vagyok én kajmán...Inkább sósvizi kroki...:)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.