A 24.hu összesítése szerint a tanév közepén még mindig több mint 300 tanárt keresnek az iskolákba, az országban 147 településre kellene pedagógus.

A 24.hu cikke szerint hiába vagyunk a tanév felénél lassan, és hiába bagatellizálták el a kormánytagok korábban, még mindig több mint 300 olyan aktív hirdetést lehet találni, amelyben tanítókat, vagy szakos tanárokat keresnek iskolákba. Egészen pontosan 333 hirdetés él jelenleg.

Még mindig több száz tanár hiányzik az oktatásból

Fotó: pexels.com CCO

A cikk szerint a Közigálláson található hirdetésekből az látszik, hogy 147 településen keresnek pedagógusokat az országban.

Ráadásul a kisebb településeken egyszerre több tanár is hiányzik az iskolákból, az 1460 fős borsodi Vilmányon az általános iskolába magyar nyelv és irodalom szakos tanárt, matematika-fizika szakos tanárt és két tanítót keresnek. 

Szintén Borsodban található Alsóvadászon tanító-bármely szakos tanárt keresnek.

Pest megyében is akadnak olyan fővároshoz közeli települési iskolák, ahol több tanárt is keresnek. Budapesten pedig jelenleg 83 pedagógusi álláshely van.

A listán ráadásul nem szerepelnek a Nemzetgazdasági Minisztérium alá tartozó szakgimnáziumok és szakközépiskolák, ahol ugyancsak nagy a tanárhiány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.