Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára szerint a migráció humanitárius és egyúttal biztonsági kérdés, mert segíteni is kell a rászorulóknak, de közben a biztonságot is garantálni kell.

Fischl Vilmos vasárnap a közszolgálati tévécsatornán arról beszélt, hogy amikor keresztény emberek jóhiszeműen befogadnak migránsokat, menekülteket, bevándorlókat, azért teszik, mert hitük, identitásuk erre ösztönzi őket. Felvetődik, hol van az a határ, amikor felmerül, hogy már nem lehet befogadni bárkit – tette hozzá, kiemelve: vannak menekültek, akik szívesen alkalmazkodnak, de ez nem jellemző mindenkire.

Véleménye szerint a keresztény identitást azért kell megvédeni, mert Nyugat-Európában gyenge a kereszténység.

Kiemelte: az evangélikus egyház adventkor adománygyűjtést hirdetett meg az észak-irakiak megsegítésére, a református egyház a szíriai református gyülekezetekkel próbálja felvenni a kapcsolatot.

Úgy tudunk segíteni, ha ott segítünk, ahol a probléma van

- mondta Fischl Vilmos.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
A probléma ott van, hogy mondjuk pár ezer terrorista és bűnöző miatt kiutasítanak milliókat.
F_Viktor
"...vannak menekültek, akik szívesen alkalmazkodnak, de ez nem jellemző mindenkire."

Vagyis kedves keresztények, az utcára se menjetek ki, mert találkozni fogsz sok kedves, rátok ártalmatlan emberkékkel, de bizony ott settenkednek a téged kirabolni, megerőszakolni, megölni akarók is!
justhpeter
Kevés volt a pénz, amit Viktor testvéretek adott ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.