Nem fizette vissza határidőre 300 millió forintos adósságát az ORÖ, ezért a szervezet abban bízik, a kormány elengedi a visszafizetési kötelezettségét, vagy megveszi a Gellérthegy utcai székházukat. Mint ismeretes, az emberi erőforrások minisztere által lefolytatott vizsgálat számos szabálytalanságot állapított meg az Országos Roma Önkormányzat Híd a munka világba nemű programjával kapcsolatban, ezért a kifizetett 2,5 milliárd forintos támogatásból 1,6 milliárd forintot visszakövetelt a roma szervezettől. Az ORÖ egy teljes éven át nem tudott fizetni, így 2016 karácsonya előtt „speciális támogatásként” 1,3 milliárd forintot kapott a kormánytól, hogy rendezni tudja adósságát, és a maradék 300 millió forintra részletfizetési megállapodást kötöttek, havi 7 millió forintos keretösszeggel. A minisztériummal kötött megállapodás szerint 2017 végéin egy összegben kellett volna visszafizetni a maradék adósságot, de az önkormányzat ennek nem tett eleget.

Forrás: romnet.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Olyan ez mintha a plehesnek az anyjába kéne visszabújni. Nem fog menni, közel van a választás, mindenki azzal zsarol amije van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.