A képviselő arról írt, hogy a szakirodalom szerint az atomerőművek, üzemidejét ma már 60 évre tervezik, de lehet olvasni 80 éves üzemidőről is. Paks miért nem ilyen? Szartői vélemények szerint akár az is vizsgálható lehet, hogy a Paksi Atomerőmű blokkjai 50 éves üzemidejének lejártát követően a leállítása helyett hogyan, milyen feltételekkel tudnának tovább működni.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nincs mese, ezt elkúrtuk…Idézve a nagy klasszikust, nem kicsit, hanem nagyon. Ugyanis, bár kevésbé köztudott, de az atomerőmű az egyik legdrágább módja az áramtermelésnek, ráadásul a folyton szigorodó biztonsági előírások miatt ezek a költségek nemhogy csökkennének, de még emelkednek is a szakemberek szerint. Igaz ez a magyar kormány által szorgalmazott paksi mókára is, ami nem más, mint Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin szerelmének piros pöttyös seggű gyermeke, más nevén a Paks II. projekt. Úgy tűnik, hogy a magyar kormánynak már megint sikerült nyélbe ütnie az évszázad üzletét. Nulla kockázat mellett, ha nem jön be, akkor sincs baj, a hülye magyar adófizetők majd kicsengetik az árát és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy eleve gondok vannak a Paksra szánt reaktorral. A Fidesz-KDNP maffia egyébként most észt veszejtve adóztatja a napelemeket, szarnak rá, hogy az elmúlt években a megújuló energiaforrások kerültek előtérbe a világ értelmesebbik felén. Minden ésszerűséget és racionalitást félretéve és az elharácsolható zseton reményében megállás nélkül csüngnek a putyini hímtagon és az elavult orosz modellt erőltetik ezerrel. Az sem érdekli őket, ha az unokáink is fizetik még a hülyeség, a közöny és az apátia árát.
lusta
Az oroszok egy igen korszerűerőművet próbálnak ránk tukmálni, sikerrel. A biztonságnak bizony ára van. A 3000 milliárdot már most el lehet felejteni. A legújabb költség számítások olyan 4,2 milliárdról szólnak. Ugyanakkor a hülye németek a koalíciós megállapodásukban rögzítették, hogy a megújjulók aránya az energetikában 2030-ra 65%-ra nő, Costa Rica 100%-ban megújulókból biztosítja az energiaszükségletét és Kalifornia 10 év alatt szintén csaknem 100 %-ra hozta fel ezt az arányt. Ausztráliában már a tárolásra is építettek megoldást. A bősi erőműben közben 2 turbina nekünk termelné az áramot, de nekünk ez sem kell, mert nehogy már egy vesztes per után beismerjük, elcsesztük nem kicsit, de nagyon.
kereső
@lusta: de a németek,meg Costa Rica, meg a hülye usákok sem tudják,hogy éjszaka nem süt a nap!/ kérlek ne engem nézz hülyének-ezt valamelyik "értelmes"fideszes mondta./

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.