A magát demokratikusnak nevező ellenzék akkor lenne tisztességes, ha kevesebb mint három hónappal az országgyűlési választások előtt beismerné, hogy a választásokat képtelen megnyerni. Még most sem lenne késő meghirdetni a választások bojkottját, mint az egyetlen, erkölcsileg vállalható és politikailag racionális döntést. Teljes bojkottot Ezzel eldördülne a rajtpisztoly és neki lehetne veselkedni az igazi munkának, megkezdeni az orbáni rezsim felőrlését, a NER amortizálását, egy tényleges rendszerváltás feltételeinek megteremtését. Polgári engedetlenséggel, politikai és gazdasági sztrájkokkal, tömegtüntetésekkel, az állami intézmények, mindenekelőtt a parlament bojkottjával. Az ellenzéki választók négy évig abban hittek és sokan még ma is abban hisznek, hogy 2018. április 8-án ünnepélyesen leváltják az Orbán-rezsimet. Ezt el lehet felejteni. Nem reális. Ma az ellenzéki pártok kivétel nélkül azon dolgoznak, hogy maximalizálják a saját parlamenti mandátumaik számát, a lehető...

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

endeavor
A Városi Kurír jó, de most téved.
Ez nem 2014.
Most sincs megállapodás, de igenis összehozzák a pártok, hogy végül egy jelölt legyen a fideszel szemben, de terelnek, mert nem akarják, hogy a közös jelöltet kikezdjék.
Ez egy új helyzet lesz, és mindenki kihasználja a lehetőségét a végsőkig.
Én ebben bízom.

És ha még nem is nyernek, de olyan súllyal lesznek a parlamentben, hogy megakadályozzák, megvétózzák a fidesz országdúlását.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
@endeavor: Semmit nem fognak megakadályozni mintahogyan eddig sme akadályoztak meg semmit. Nyerni pedig eleve nem is nyerhetnek egy diktatúrában. Egy diktatúrát csak és kizárólag a nép erejével lehet szétzúzni. nekik ennek megszervezése lenne a feladatuk ha valódi demokraták lennének.
JAJMÁR
@endeavor: ha valamiben hinni kell, akkor hidd el, hogy ezek meg se akarják nyerni. Ahogy négy éve sem akarták. Egyedül vagyunk.
Még az LMP a legőszintébb, és még akkor is, ha azt hitették el az emberekkel, hogy nem. Persze az is lehet, hogy ők se. Akkor senki.
Ezek mind ugyanazok :(
koszpeko
@peterkelemen: Figyelj!
Ez a nép már annyira meg van osztva,hogy hiába akarna bárki bármilyen tömegmegmozdulást nem jönne össze.
Ugyanis én sem úgy gondolkodok ahogy te s a harmadik vagy a negyedik ember is másképp gondolkodik ahogy mi.
Tehát ha bojkott lenne s az ellenzéki pártok nem vennének részt a választásokon akkor maximum csak fidesznyik ülne a Parlamentben.
Teljesen törvényes lenne a kormányuk.
Sámannus
A bojkott a legveszélyesebb dolog. Naiv elképzelés, hogy pont az fogna ebben össze aki eddig sem akart. ráadásul ezt a népet nem lehet összehangolni, mert sok ellenérdekelt. Ez a javaslat legelemibb lehetőséget veszi el az országtól a békés visszarendeződést.
Hinnünk kell az emberek megtérésében. Jómagam már Orbán izgága beszédeiből a kezdeteknél felismertem ennek a típusnak a kártékonyságát.
Orbán emberei egyre bunkóbbak, és már alig van értelmiségi a kléruson kívül, aki hisz neki.
Eljátszotta a hazai támogatói nagy részét. Már csak a csodavárók hisznek neki.
A maffia hálózata profikra épít: jogászokra, lefizetett médiaszemélyekre, rabló lakájokra.
gulyasgyula
@peterkelemen: ...Amint elnéztem a Jobbik kormányellenes tüntetését , rájöttem ebből se lesz kormány váltás ..A régiek bénák a MOMENTUM már most hatalmi harc folyik , minden párt húzza az időt mert ne gondolja senki hogy az elvtársak lemondanak HÚSOSFAZÉK melletti helyről ..Sajnos nem látom a komoly szándékot ami még némi áldozat árán is meg kellene hozni ..
peterkelemen
De igen mindig vannak tettre kész emberek és ez meg is lesz valósítva. Hiába próbálják egyesek gyengíteni vagy félremagyarázni a dolgokat. Itt már nincs visszaút. Orbánék mennek a történelem szemétdombjára ha akarják ha nem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.