Berlinben elkezdődött a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche – IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására, a magyar standot Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg.

Az 500 négyzetméteres nemzeti standon 20 kiállító mutatkozik be, és a látogatókat két magyar vendéglő is várja.  A magyar megjelenést egyszerre jellemzi a hagyomány és az újítás, a kürtőskalácstól a bioélelmiszerekig átfogó képet ad az ágazatról, amely már a világ száz országába exportál termékeket, több tízezer magyar család megélhetését biztosítva. 

Magyarország is részt vesz a berlini Nemzetközi Zöld Hét vásárán

Fotó: Wikimedia Commons

Fazekas Sándor szerint Magyarország felértékelődött az európai diplomáciában, így az agrárdiplomáciában is, ezt jelzi, hogy az IGW alkalmából 16 kétoldalú találkozót tartanak, amelyek az agrár-külkereskedelemtől az Európai Unió agrárpolitikájának megújításáig a mezőgazdaság egészét átfogják.

A január 28-ig tartó IGW-n 66 országból 1660 kiállító vesz részt, Magyarország mellett további 30 ország önálló nemzeti standdal.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.