Ahhoz, hogy az ukránok Magyarországon igényeljék a nyugdíjat, csak egy itteni bejelentett lakcím kell, és igazolás, hogy Ukrajnában lemondanak a nyugdíjról Ezután a végzettségüknek és a szakmájuknak megfelelően kiszámolt magyar nyugdíj nagyjából a tízszerese lesz az otthoni, ukrán nyugdíjnak.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Hoppá!!! Akkor hogy is van ez???Mi fizetjük az ukránok nyugdíját???geci kormány vélemény?Fityfasz birkák fizetitek az ukránok nyugdíját???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Hoppá!!! Akkor hogy is van ez???Mi fizetjük az ukránok nyugdíját???geci kormány vélemény?Fityfasz birkák fizetitek az ukránok nyugdíját???
quadrocopter
Az ingyen kajás sor meg elér a Blahától Vlagyivosztokig - wazzeg!
lampa laz
"Miféle politikai akarat lehet ennyire fontos, hogy a saját népét riogatja a kormány, hogy az alaptörvény már nem garantálja a nyugdíjasok szociális biztonságát, az idegeneknek meg két kézzel osztogatja ajándékba a magyarok nyugdíját?"

No, ezt kérdem én is, miért is... pusztán a szavazatokért, mert ennek a szemét tolvaj társaságnak erre van szüksége, h hatalmon maradhasson.
bencemacska
Hosszabbítsuk már meg a csúti kisvasutat Vlagyivosztokig!
Felavatáskor tegyük fel rá OV-t és pereputtyát, udvartartásával együtt!!!
Amikor elhagyták az országhatárt kezdhetjük a sínek felszedését!!! (Legalább Moszkváig!)
Equus
abban az orzágban, ahol Munkácsy rőzseszedő asszonyát 50.000 Ft-ra vagy 30 nap elzárásra büntetnék két marokkal szórják a pénzt, mint homokot a szélbe...
glorianna
Khm... nem vagyok abban egészen biztos, hogy Larissza egyáltalán létezik, de amit leír, az közel lehet a valósághoz.
Egyébiránt valóban botrányos. Ha itthon nem megy bemondásra a biztosítotti jogviszony igazolása, talán máshonnan sem kellene egyszerűen tudomásul venni, amit a kérelmező mesél. Egyáltalán, miután a SZU felbomlott, a Magyar Népköztársaság megszűnt, nem lehetne megszűntnek tekinteni ezt az egyezményt?
bencemacska
@glorianna: ma, 07:16
Miután ez az Egyezmény a KGST országokra vonatkozott nem okozott problémát.
A problémák az erdélyiekkel kezdődtek. Azt valamikor - állítólag - leállították.
Ukrajnával már a szoc.-ban is voltak problémák. Később, mikor Ukrajna önálló lett, nem ismerte el a kettős állampolgárságot, aki magyar nyugdíjat és magyar útlevelet akart át kellett települnie! Akkor papírokat kellett hoznia a munkahelyeiről.
A pokol a gyorsított, könnyített , lakhatáshoz nem kötött Semjén állampolgárok tömeges "készítése" során szabadult el!
Ukrajna csak nyer rajta, nem érdeke az egyezményt felbontani, nekünk kellene kezdeményezni!!!
glorianna
@bencemacska: Az erdélyiekkel automatikusan megszűnt Románia EU-ba lépésével, 2007 január 1-én. És olyan sosem volt, hogy sajtpapírral igazolható a biztosítotti jogviszony... ismeretségi körömben két öreglány is folyamadott így magyar nyugdíjért a kilencvenes évek végén, nekik még rendesen kellett bizonyítaniuk - a román nyugdíjintézet hivatalos átiratával - a jogosultságot.
bencemacska
@glorianna: ma, 13:20
Én is így ismerem az eredeti egyezményt, de voltak kiskapuk, amik akkor is csak a "csókosokra"
volt érvényes.
Nem tudom miért intézkedett az eredeti egyezmény arról, hogy lesznek "elveszett papirok"!!!
Ez 1989-ben volt mikor sokan települtek át, még a román rendszerváltás előtt!
De ezt legalább rendbe tették a sokat átkozott Gyurcsány kormány alatt!
Equus
sekélyes ismereteim szerint (nem néztem utána, voltaképpen nem is érdekel, de) volt olyan román család antall múzeumigazgató, országrongáló regnálása idején, amikor 600.000 Ft-ot kaptak az áttelepülők csak úgy. Ez egy dolgos életet itt megélt, 55.éve után nyugdíjba vonult nőnek közel 100 hónapos nyugdíja volt. A román család két gyermeke Mo-n tanult, állami pénzen, szerzett diplomát és amint tehette továbbment. Egyikük most New Yorkban morzsolja az idejét, másik Brüsszelben. Szülők jól elvannak abban a házban, amit az áttelepülési támogatásból vettek Mo-n. Van nekik székelykapujuk és egy kutyájuk is. A kutyát nyáron, arra az időre, míg ők int voltak USA-ban szomszédra bízták.
Kicsit fura... lehet, h csak nekem?
papa.49
@Equus: Nem csak neked de minden rendes magyar embernek is, és nem kicsit NAGYON FURCSA !!!
bencemacska
@Equus: január 20, 15:42
Én ismerek egy Pest megyei faluban 1 utcát, ahol csak erdélyiek laknak. 2 Ft/m2 áron kapták a telket.
Tudod milyen román rendszámú kocsik állnak még az utcán is?
papa.49
@bencemacska: Itt az utcában tőlünk a 4. ház üresen állt vagy 2 évig, tavaly megjelent egy asszonyság egy 20 millás Mercivel, és megvette a házat, beköltözött, csinálni semmit nem csinálnak a környezetükön, a kutyáik csavarognak az utcán !!!
A lakók érdekes mód 2-3 hetente változnak még az autók is amik az utcán állnak, gondoltam románok lehetnek, mert a Digi tv tányérja van kirakva, de azért utána tudakoltam hát azok !!!
Abba a kb. 40 m2 házikóba vagy 30 vannak bejelentve, vajon miért ???
kukac50
Nekünk azért jut kevés nyugdíj mert szavazatokat vesz a Fidesz a mi nyugdíjunkból meg spórolt pénzen.
papa.49
Mai történés 2 rendőr kereste a házban lakókat a nejem akkor jött a boltból haza, ennyit hallott a rendőr kérdezte ,,valami igazolványa van,, ??? azt akit kérdezett eddig még nem látta a nejem, pedig minden nap ott megy el a ház előtt a boltba !!!
,,Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél,, !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.