Összeférhetetlenség, közbeszerzési szabálytalanságok, eljárási manipulációk és csalás gyanúja – ez az OLAF bűnlajtsroma.

Pontosan 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatala a miniszterelnöki vej, Tiborcz István egykori érdekeltsége, az Elios Innovatív Energetikai Zrt. látványos közpénzes tarolása kapcsán – tudta meg a 24.hu.

13 milliárdot bukhatnak az adófizető állampolgárok Orbán vejének üzlete miatt

Ez derül ki a hivatal pénzügyi ajánlásából, amelyet az Európai Bizottságnak tett, és amelyet – két évig tartó vizsgálatának eredményével egyetemben – megküldött a magyar hatóságoknak is.

Kormányközeli forrásból úgy értesült a 24.hu, hogy az OLAF-ot vezető Nicholas John Ilett által még karácsony előtt ellenjegyzett dokumentumok rég megérkeztek a Miniszterelnökségre. Lázár János kancelláriaminiszter azonban egyelőre nem hajlandó beszámolni a megállapításokról. Pedig azok igencsak súlyosak.

A bűnlajstromban közbeszerzési szabálytalanságok sora, az eljárások manipulálása, a résztvevők közötti összeférhetetlenség és csalás gyanúja is szerepel.

A Magyar Idők pénteken arról írt, hogy az Elios Simicskáék cége volt abban az időszakban, amit az OLAF vizsgál vagyis akkoriban a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Burger Barna, archív

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez minimum 20 ev fegyhaz plusz teljes vagyon elkobzas. Csak ehhez meg kell buktatni az apost.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ez minimum 20 ev fegyhaz plusz teljes vagyon elkobzas. Csak ehhez meg kell buktatni az apost.
csipetke
Nem elég,hogy az apósa szétrabolta az országot,még a kispöcs vejkó is ekkora kárt okoz...Mikor lesz már ennek vége?!
vladimir putin
@csipetke: A büszke magyar ember örömmel kifizeti a viziló hercegnő és a báró adósságát.
Mindeközben a király és a királyfi koccintanak egyet, aztán megeszik a libamájat, amit a királylány sütött vacsorára, Közben vidám történeteket mesélnek egymásnak.
A történetben valaki hülye.
De vajon ki?
kereső
Nem látom a vezetőszárat senki csuklóján.Nincs kinn az M1,az echo,az atv,a hir tv.,hogy megmutassa? Nem értesitették őket, vagy csak az a gond,hogy a pesti srcácok,vagy az origó még nem irta meg? ügyész urak?
Yoda69
@durbincs: Farok vagy Farok!
Mar mondtam kushadj es vissza az oladba !
Nessy
A legszomorúbb az, hogy ez csak a jéghegy csúcsa! Mennyi ilyen "közbeszerzés" és pancser munka van kis hazánkban! És még mennyi lesz!
JAJMÁR
Jogàllamban ilyenērt màr lemond az egèsz kormàny. Fēlek, hogy nàlunk megdicsèri sajàt magàt, ès intèsre rábólint a birkahad!
papa.49
@JAJMÁR: Sőt eddig el se jut, már az első hasonló esetnél lemond !!!
papa.49
Egyébként miért a lakosság fizesse van személy akihez köthető a bűncselekmény fizessen az !!!
Yoda69
@durbincs: Farok vagy Farok!
Mar mondtam kushadj es vissza az oladba !
kokopelli
@Yoda69: Gyermekmondogató?
"Farok,farok,farok?
A fejére ß@rok.."...de a Zorbán schgeggében van döglött hall...;-(
simmering73
És még mindig vannak olyan tetves véglények, akik ennek a mocsadék tolvaj maffiabandának a szekerét tolják. Lásd a fent megnyílvánuló kotonszökevényt.
csipetke
@vladimir putin: Nyilván mi vagyunk a hülyék,mert évek óta tűrjük...
nezelodo
Nem számolgattam eddig a felcsúti szapora fészekalját, vajon hány tehetséges vejkót kell még felöltöztetnünk adófizetői hozománnyal, hogy jóllakjon a kisgömböc?
Aki Én
@durbincs: Szia haverom! Jól vagy? Kipihented magad a hétvégén? Szánkózás volt? Nehogy azt mond, hogy azok a szívtelen ápolók nem vittek ki titeket...
Na, írd meg nekünk újmagyarul, hogy miért kamu a nemzeti vejt ért támadás.
Hellcat
Pedig a vitya hogy verte a mellét, hogy Na majd szóljon neki valaki, ha rokona közbeszerzésen nyer...Vitya bazdmeg nem csakhogy nyert DE SZÉT IS CSALTA AZ EGÉSZET...
kokopelli
@nezelodo: azt a 13 soknullás lóvét dobják össze választáskor az Orbánhívők!
Így lehetne harmadolni a vej letöltendőjét! 10 év még maradna!?
Yoda69
@kokopelli: Mit csinaljak? Ez a kreten farok nem ert a szep szobol?
csipetke
@JAJMÁR: 8:46 Ez már rég nem jogállam.Ez úgy működik,hogy a fidesznek vannak jogai,nekünk meg kötelességünk,hogy eltartsuk őket...
csipetke
@Aki Én: Úgy tudom,Romániában nem viszik ki az ápoltakat ilyen hidegben...
Aki Én
@durbincs: SZÁLKAEMBER, mondta a hal és belefulladt a pöcegödörbe :)
Megnevettettél :)
Már megint az elefántos alsómba vagy belebutulva? Helyes ápolt vagy meg minden, de mondtam már, hogy nem kapsz meg. Nézegess kisfiús pap bácsis filmeket. Azt sem bánom, ha közben rám gondolsz, csak ne oszd meg velünk.
Hajrá, legalább magadhoz legyél kedves :)
Rockxy
Nem vagyok hajlandó bukni egy centet sem!
Toporzék! :)
peterkelemen
Oh az semmiség a több százmilliárdhoz képest, amit napi szinten lopnak el Orbánék a magyaroktól. Egyébként is megtehetik hisz a magyaroknál birkább nép jelenleg nincs a világon. Önként vonulnak Orbán vágóhídjára.
nemkati
Ellenzéki oldalon tudna valaki ehhez közeli értékű csalást mutatni?
kokopelli
@Yoda69: ..ay orvos már kivizsgálhatta (állatorvos!) és megállapíthatta a szotyi
(5 Ft-ért) eszét!Tud ő helyesen is írni,de a skizók két énnel rendelkeznek! Ő egy
hal! Az lehetett a "szekrényjele" is a skizóoviban is!Egy biztos a humora a legsza-
rabb az egész kommentelésében! Ismétlés a tudás anyja,de nála...? ;-))))))
Gyuri Géderről
F...kalap fideszesek és fidesz szimpatizánsok kezdjetek el adakozni a nyulambulamnak, hogy nekem ne keljen fizetnem.
Borsodi
@nemkati: Arra ügyelnek,hogy rajtuk kívül más ne tudjon lopni.Nekik megvan engedve.Orbán vejének meg különben is mindent lehet.az a lényeg ő jól járjon.
nemkati
@Borsodi: Igen. És télen szokott havazni.
:)
assassin
Buktunk mi már annyit hogy ez fel sem fog tűnni.
quadrocopter
Megteszik, mert megtehetik, nem feszül nyakuknak a jog és a késpenge sem! Ez a baj!
assassin
@quadrocopter: Miért, mit vársz egy olyan országban ahol milliárdosokká vált senkiháziak vagyonnyilatkozataiban az állhat büntetlenül hogy lényegében semmijük sincs?
Borsodi
@nemkati: De ha nem akkor is milliókat tesznek zsebre kamu cégek a takarításért.
quadrocopter
A kesegyerek benne volt a keszthelyi kikötő megvásárlásában is, a cimbikkel együtt. Az is erősen LED-szagú, a polgármester szarért-húgyért odaajándékozta nekik. A csicska!
quadrocopter
A kesegyerek már befér a maffiába:

- Gazdaság: Tiborcz István cégei: titkok, hazugságok és egy ... - HVG
hvg.hu/.../20171030_Tiborcz_es_cegei_titkok_hazugsagok_es_egy_temetkezesi_vall...
2017. okt. 30. - Az elérhető adatok szerint nem sok cégben van érdekeltsége, valójában ennél nagyobb játékos Tiborcz István, a miniszterelnök veje, aki hétfőn egy ... Magyarországon azonban nem csak vízumhoz jutó, hanem egy ideig kormányzati céggel is üzletelő szaúdi olajmilliárdos Ghaith Pharaon vette meg.

-Tiborcz István 24.hu
24.hu/tag/tiborcz-istvan/
Dobermanntenyésztőből lett szállodakirály a Mészárossal üzletelő Szepesi Richárd · Jól házasodott, „igazi tőkéje Nagy Róza”, Matolcsy korábbi bizalmasa. Több mint kétmilliárdnyi EU-s pénzt nyert el, üzletelt már Mészáros Lőrinccel, termálvizet biztosít Tiborc közeli szállodának, cserébe 2 milliárdot kap az államtól.

- Index - Gazdaság - Tiborczék azért annyira nem szeretik a ...
index.hu/gazdasag/2017/11/03/tiborcz_bdspt_nyilvanossag/
2017. nov. 3. - Tiborcz István, Orbán Viktor veje és sok nagy üzlet nyertese a hét elején váratlanul interjút adott az Origónak, amelyben bevallotta: „meghatározó” ... budapesti ingatlanoktól a turai kastélyig több nagyon értékes épületet is megszerző (és az FBI által is körözött Gaith Pharaonnal is üzletelő ) BDPST Zrt.-ben.

- Tiborcz István offshore cégnek adta tovább milliárdot érő ... - Direkt36
www.direkt36.hu/.../tiborcz-istvan-offshore-cegnek-adta-tovabb-milliardot-ero...
2017. jan. 4. - Tiborcz István augusztusban jelent meg többségi tulajdonosként a cégben, ami addig egy győri milliárdos, Paár Attila egyedüli tulajdona volt. Tiborcz a WHB Ingatlan ... Másrészt általában rendkívül nehéz hozzáférni ezeknek a cégeknek a tulajdonosi adataihoz, így alkalmasak titkos üzletelésre. Korábban ...

Van még elég sok...miből lesz a cserebogár, mi?
karma1
@papa.49: 09.07-re: Mert ezt belevettek az Alapkatyvaszba: "Ha a kormany BARFMILYEN intezkedese a magyar allamnak kart okozna, akkor azt vagy egyszeri, vagy rendszeresen beallitott adozassal A NEP adojabol kell visszafizetni!" Ez volt az egyik legaljasabb torvenyuk, kb,. 3 eve fogadtak el.
(Persze, az idezetet nem a torvenybol emeltem ki, ez csak a lenyege, de persze hivatalosan megfogalmazott szoveggel van benne a salatatorvenyben).
A lenyeg, hogy a nep szivjon, a kormany egyeni dontesi felelossege egyenlo a nullaval. Meg azet se vallaljak a felelosseget, amit kerdeznek, nem hogy azert, amit tesznek... Gyava, szarrago nepseg.
papa.49
@karma1: Ismerem én is ezt a törvényt csak itt más a felállás egy magán cég kapott jogosulatlanul Uniós pénzeket, ergo FIZESSE VISSZA oszt. jónapot a büntetést meg fizesse aki kiutalta nekik !!!
karma1
@papa.49: Majd kozugynek nyilvanitja, ugyebar, nehogy az orszagnak rossz legyen a hirneve, inkabb fizetunk, es hat a vejko meg idoben kiszallt a heliosbol, (amikor mar nagyon is jol tudta, hogy akkora bukta lesz, mint egy toronyhaz)
papa.49
@karma1: Ezért kell az első kötél a polpotnak !!!
kukac50
Fizesse vissza az Orbán és rokonsága! Ezt a Nép pénzéből lopták el! A Kecskeméti lámpa cserét már titkosítják ott is sokat lophattak!
Azokat is büntető eljárás alá kell vonni akik bizottsági tagok voltak az elbírálásban!
Segítették a lopást hazudást sikkasztást a pénzek hűtlen kezelését!
nemkati
@Shikari: És ahhoz mit szólsz, hogy" Ha a kormany BARMILYEN intezkedese a magyar allamnak kart okozna, akkor azt vagy egyszeri, vagy rendszeresen beallitott adozassal A NEP adojabol kell visszafizetni!" Ez volt az egyik legaljasabb torvenyuk, kb,. 3 eve fogadtak el." ???
nemkati
@Shikari: Attól függ, milyen adósságról beszélünk. Ezt az adósságot egy magáncég csinálta a nekiajándékozott eu-s és közpénzből. Ezt az ellopott, elcsalt pénzt (azaz ennek ellenértékét) nem az ország kapta beruházásokból, fejlesztésekből, hanem pár magánember. Nemmellesleg a kormányhoz, de leginkább a kormányfőhöz kötődő magánember. De mivel a pénzt az eu a magyar államnak adta, a magyar államtól kéri vissza. Ami nekünk, adófizetőknek maradt, az az adósság, és az elvégzett pocsék munka. Ne mondd már, hogy ez így jól van! Ne mondd már, hogy máskor állami beruházásokra felvett hitelekhez és kölcsönökhöz hasonlítható ez az eset. Nem államadósság visszafizetéséről van szó, hanem, ahogy @karma1: idézett az alapkatyvaszból, az állami szervek okozta kárt az adóinkból akarják visszafizetni. Ennek a hatalmas ocsmányságnak nem egyedül Tiborcz, Simicska, az Elios, és nemtudom ki mindenki az elkövetője, hanem állami szervek is, és azok vezetői.
vladimir putin
@Shikari: én ezt leszarom, örömmel kifizetem a Tiborcz házaspár büntetését, mert szeretem, ha a saját lábukon állnak,
de a rezsicsökkentés előnyeiről is írhatnál néha, az is olyan izgi.
nemkati
@Shikari: Az én ingerküszöbömet sokminden eléri, de a tiedet csak a múltbeli és gondolom baloldali tettek, de ez, ami most itt van az orrod előtt, az szemmel láthatóan egyáltalán nem. Próbáld meg elolvasni a topik címét és az abban leírtakat, és ahhoz szólj hozzá. A múltbeli dolgokról meg nyiss másik topikot és ott beszélgess róla.
nemkati
@Shikari: Bánom is én, miről írsz és miről nem! Az biztos, hogy erről a konkrét ügyről gyáva vagy beszélni, és nincs is mondanivalód, mert az egész úgy aljasság ahogy van és védhetetlen. Tettem egy próbát hogy megtudjam, mit tartasz Tiborcról, a csalásáról, és azokról, akik ebben segítették. Kár volt. De ahogy hallgatsz róla, az egy beismerés.
CsipkeRózsa
@Shikari: Magyarországnak mindig Magyarország volt a "jogutódja", nem egy vállalatról van szó.
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem csodálom, hogy nem hiszel Polt ügyészségében.
mackoka46
Dögleni való mocskos despoták, a hivatali arrogancia pápái.
kereső
Shikari,ma 16:01, azt mondod,hogy a Magyar Köztársaság nem volt jogutódja a Magyar Népköztársaságnak? A Magyar Köztársaság jogalap nélkül vállalta át a Kádár Rendszer /továbbiakban:átkos/adósságát? A rendszerváltáskor?! 20 milliárd dollár volt az állam adóssága, amivel szemben állt 120 milliárd dollár állami vagyon.Mivel Te/Ti nem ismeritek el,hogy a két államforma jogfolytonos,és nem kellett volna az adósságot átvállani, akkor én /mi a szüleink,nagyszüleink nevében kérem vissza azt a 120 milliárd dolláros vagyont,amit a Te/Ti jogelődjeitek olyan szépen elherdáltak.
libellle
@Shikari:"Bármilyen éra alatt nem közpénzből, vagy államilag garantált hitelből konszolidáltuk a külföldi bankokat? Nem látok különbséget!" Lenne´l olyan kedves azoknak a KÜLFÖLDI Bankoknak a nevét ide belinkelni. Ugyanis ez aztán Tényleg borzasztó lenne mert ilyet a világ nem halott. Elöre is köszönöm szevessegedet. Vergelt`s Gott
kereső
Én két bankról tudok,amelyet "konszolidáltak": a Posta Bank- első orbán kormány,/most Erste/,
a második a Budapest Bank: harmadik orbán kormány:illetve ez nem úgy volt konszolidáció,hanem másképp: a magyar állam megvette, kipucolta belőle a "rossz" adósságokat/keresztet lehet rá vetni/, feltőkésitette,majd privatizálta-Mészáros L.és baráti köre számára.Mindezt közpénzen.
bence
@csipetke: ! Csak akkor , ha elmegyünk szavazni és minden leszavazzuk a fideszt !
quadrocopter
@Shikari: Mit gondolsz kis butuska, miért adta át az OLAF és milyen gyanúval a kesegyerek ügyét?
Ezzel Poltnak is feladták a leckét, hisz a szabálytalanságot az OLAF már megállapította, de az eltérő jogrend végett nem minősítheti be, no meg azért, mert Gecisztán nem véletlenül nem támogatta az uniós ügyészség felállításét!
Eddig tudod követni?
kereső
@Shikari: " a Tiborc ügyet még csak vizsgálják".érdekes dolog ez a "Ti" jogotok.Mennyi is ez ügyben a vitatott ?/általatok vitatott/ összeg? 13 milliárd csengő magyar forint?És még most sem látok senkit sem vezetőszáron a tv.-k kamerája előtt vezetgetni.Sem Tiborczot-mint,volt tulajdonos cégvezetőt,sem Simicskát-mint,volt tulajdonost/nem tudom ki volt akkor a cégvezető-de hiányolom Őt is/,sem az érintett cég mindazon munkavállalóit,akik érintettek lehetnek az ügyben.Nem úgy a Humán Operátor Zrt ügyében-ahol is 3 milliárdos adócsalási ügyben nyomoznak,a cégvezető-és hét munkatársa letartóztatásban,és vezetőszáron bilincsben.Mindamellett ,bármelyik bűnössége beigazolódik,bűnhődjön!Kissé fonák a helyzet nem?
nemkati
@quadrocopter: ma 19:55
Valószínűleg nem is akarja követni, legjobban azt szeretné, ha nem is tudna erről az egészről. Pedig hát nem tudom, mit vár a magyar vizsgálattól, miért nem tény neki amit az OLAF kiderített? Talán azt, hogy előbb majd Polték kimossák a vejet, vagy azt állapítják meg, hogy Tiborcz egy talpig becsületes ember (mi más lenne 0rbán veje?), és majd azután elmondja ő is a véleményét, ami véletlenül a kormány véleményével fog megegyezni.
quadrocopter
@nemkati: Persze, ez a kis légeszű is bízik a Polt-mosodában!
Yoda69
@nemkati: shikarit ugyse tudod meggyozni, Ez egy ruszkik altal fizetett ugynok. Egy orosz buzerans putyin-berenc. Az atkosban szerintem besugo volt es kadar-katonaja.

Szerintem jelen esetben nem fizethetik vissza a buntit a magyar emberek adojabol, hiszen nem Magyarorszag hibajabol keletkezett a kar, hanem egy ceg, es nehany szemely a felelos a tortentekert, Jelesul orban veje, mint akkori cegvezeto tulajdonos, illetve luzerjano, aki az elso megbizast adta az Eliosnak, megteremtve ezzel a referenciat, amivel ezekutan konnyeden kizarhattak a kesobbi versenytarsakat.
Pofon egyszeru az ugy, az ugyeszseg nehany het alatt pontot tehetne a vegere, ha akarna. De nem fog, mert nem akar szembe menni a fuhrerrel, aki ki is vegeztetne polpotot, ha ujjat merne huzni vele.
A legvaloszinubb forgatokony az lesz hogy majd hoznak egy visszamenoleges torvenyt, hogy Magyarorszagon a miniszterelnoki vejkok serthetnek junios torveny. Aztan jonapot, mindenki mehet amerre lat, nincs itt semmi latnivalo.
Nos tobbek kozott ezert kell levaltani a fideSSt aprilisban.
nemkati
@Yoda69: Na, erről pampogok én is. :)
kereső
@Shikari: 08:07, nekem igen.Viszont úgy látom,hogy Neked/nektek nem.
kereső
Polt,Polt,Polt!!!,Nem szól ő bele semmibe.Fidesz csicska, nem főügyész.
CsipkeRózsa
@Shikari: Itthon Polt fogja eldönteni, hogy Tiborcz nem követett el semmit.
libellle
@Shikari: @libellle:"Nem fogok neked keresgetni a neten. Keresd ki magadnak, hogy a felvett kölcsönökből milyen bankokat konszolidáltunk!" Nos ujra megbuktál, leülhetsz. Ugyanis nincs olyan nemzetközi törvény, hogy bármelyik ország valami idegen bankok bankrottját kötelesek elháritani vagy azert anyagilag helytállni. Azert nem keresgetsz mert ilyet nem találsz és a beirásoddal hazudtál. Csupán azokat a bankokat kell konsolidálni amiket a magyarok megvettek és azután szétloptak. Örülök hogy segithettem. Tünderke!!
libellle
@Shikari: absolut nem stimmel.!!! Egyetlen ország sem köteles idegen bankok bakrottját kivédeni. Mindig az anyabankok teszik ezt. Amit leirsz jogilag absolut tarthatatlan, és alaptalan. Kitalaciod!!.
libellle
@Shikari: Mit? Amit bizonyiteknak belinkeltél. ÜRES!!!
quadrocopter
@Shikari: Kis hülyém, hát téged mindig befognak? Nem gyanús ez neked?
evacica
Na ezt a pénzt kéne az Orbán családnak visszafizetni és nem a magyar népnek! Úgy lopnak mint a szarka! Gátlástalan szemét banda!
libellle
@Shikari: na okay. Mert nem is találsz.
quadrocopter
@Shikari: Kis hülyém, hát téged mindig befognak? Nem gyanús ez neked?
quadrocopter
@Shikari: Kis hülyém, hát téged mindig befognak? Nem gyanús ez neked?
quadrocopter
@Shikari: Hiányoztál logika óráról, mi?
Kis hülyém, hát téged mindig befognak? Nem gyanús ez neked?
Clavigo
@Shikari: Avas a dumád,,polgártárs...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.