Kicsit több, mint két hónappal az április 8-i választás előtt befagytak a politikai erőviszonyok, nem nagyon mozdul meg a pártok támogatottsága – mondta Závecz Tibor, a Závecz Research közvélemény-kutató ügyvezetője a Hír TV Egyenesen című műsorában.

Závecz Research közvélemény-kutató szerint a magyar választóknak mindössze 40 százaléka – 3,2 millió ember – ígéri biztosra a részvételét és rendelkezik pártpreferenciával, ami nagyon kevés ilyen közel a választásokhoz.

Závecz szerint jelenleg még nincsenek olyan kampányesemények, amelyek megmozgatták volna az erőviszonyokat. A baloldali-liberális oldalon Karácsony Gergely színre lépése is csak annyi változást hozott, hogy a meglévő tábor aktivitása, elégedettsége egy kicsivel magasabb lett – egy enyhe emelkedés látható a biztos pártválasztók körében –, de új szavazók nem érkeztek.

Az ellenzék érdeke pedig az lenne, hogy feltornázzák az aktivitást, hiszen

van nagyjából 900 ezer választópolgár, akik kormányváltást szeretnének, de nincsen pártjuk.

Závecz szerint ha az a kérdés, hogy legyőzhető-e a Fidesz, akkor a kormányváltást akarók soraiban is erős a szkepszis, ami viszont letöri a lendületet és az aktivitást. Lehet, hogy a közvélemény-kutatók túlmérik a Fideszt, de ha a teljes népességben mért 33 százalék (2,7 millió szavazó) több is egy-két százalékponttal, mint a valóság, akkor is hatalmas a fölénye – tette hozzá. 

Címlapkép: Pixabay/Walkerssk

(MNO, HírTV)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Tulajdonképpen tök mindegy, hogy van-e ellenzék. Az égvilágon semmit nem csinálnak, max támogatják a maffiát. Aki itt érdemi munkát csinál, azok a tényfeltáró újságírók, illetve a civil szervezetek. Nem véletlen ezeket üldözik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Az ellenzéki politikai oldal sajnos levitézlett politikusok.
LMP gyenge de nagyon.Jobbik meg sajnos latensen még mindig létezik a zsidózás,cigányozás.
Elegánsan is lehet úgy politizálni,hogy ha valakit nem kedvelek de nyíltan nem sértem meg és nem rekesztem ki.
MSZP meg az életben maradásért küzd.
DK Gyurcsány maga a két lábon járó sáska járás.
Pálinkás Pál
@magyarbakancs: Nos a Jobbiknál nem a cigányozás a probléma,mert legyünk őszinték...a magyar emberek zöme nem sírna ha valami csoda folytán visszaköltöznének a Gangesz partjára!!A gondot inkább abban látom hogy ők is tolják a határon túliakat,akiket megint csak utál a választók zöme.../legalább is a szavazati jogukat/...Orbán egy csúcspatkány, de okosan meglovagolta a migránstémát,tudva hogy a magyar nem akar cigányra erősen hajadzó életformájú arab hordát sem...hogy közben sunyin beengedi őket,az más kérdés,én most csak a kommunikációjáról beszélek.. mivel a Jobbik meg az LMP ragaszkodik a határon túliakhoz...ezért lefutott a meccs...orbán nyugodtan aludhat!!
Béla333
Változatlanul mondom: a legnormálisabb elképzeléssel, programmal az LMP rendelkezik!
Lehet fintorogni rájuk, de a jelenlegi felhozatalból ők a leginkább vállalhatók.
Szerintem!
verőce21
Én hiszek az ellenzékben, hogy elbuknak. Akarommondani, hogy maradnak. :)
Jozefina
"Závecz Research közvélemény-kutató szerint a magyar választóknak mindössze 40 százaléka – 3,2 millió ember – ígéri biztosra a részvételét és rendelkezik pártpreferenciával, ami nagyon kevés ilyen közel a választásokhoz."

Az e feletti, mintegy 60 %-nak meg nyilván jól megy a sora!!! Vagy bele akarnak pusztulni a teljes diktatúrába?? Ha ez kell nekik, akkor tegyék, ha meg változtatni akarnak tesség kimozdulni és félelem nélkül mindegy kire, csak ne a fidesz-kdnp-re szavazni!!! Hülye népség!!! De lehet, hogy csak a közvéleménykutató ügyeskedik??!!
Aki Én
Tulajdonképpen tök mindegy, hogy van-e ellenzék. Az égvilágon semmit nem csinálnak, max támogatják a maffiát. Aki itt érdemi munkát csinál, azok a tényfeltáró újságírók, illetve a civil szervezetek. Nem véletlen ezeket üldözik.
Béla333
Ennyit tesz, ha a Fidesszel az elmúlt évtizedekben is összejátszó MSZP és DK-s politikusok 2013-14-hez hasonlóan most is úgy mozognak az ellenzéki térfélen, ami a Fidesznek felel meg.
És ez mindaddig így is marad, amíg ezek porondon lesznek!
Ugyanis ők is a börtönt kockáztatják a Fideszhez hasonlóan, ha itt végre fel lenne tárva az elmúlt évtizedek disznóságai, politikusi bűncselekményei!
justhpeter
@Béla333: Menjenek börtönbe ? Hát bizony ennyit megérne mindenkinek. Már csak azért is, mert az utódok meggondolnák a hazudozást és a lopkodást, ha tudnák, hogy őrájuk is a dutyi vár.
szaboria1
Addig amíg az ilyen Zavecz kormány által fizetett kutató mond nem érdemes foglalkozni vele.
Egyet ne feledjünk feb. 17 hivatalos indulási idő. Mivel az MTI és Mtv is csak a fideszt szajkózza így csak kevés információ van a pártok lakossági fórumairól.
keresztapa
Az igazi változás csak rendszer változás útján valósulhat meg de ez az igény:, ezekkel a magyarellenes hatalomhajhász bandával lehetetlen.,még akkor is ha majdnem hiteles személy, a hatalomba jutásért nyílt önmegtagadást, elvet vet el... amit töretlen hittel képviselt. Most már nincs elve, de van kevésbé hite az uralkodáshoz. Az uralom mániákusai egymást győzködik, de a szavazók kizárásával, hozzák töketlen gondolataikat nyilvánossá... csak a fejlemények valódiságáról, a közvélekedés ellenérzéseiről nincs valóságérzetük sem.
verőce21
Én meg vagyok elégedve az ellenzékkel! Úgyhogy, maradjanak. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.