Újabb jelentős béremelés jön a Lidl-nél.

A Lidl Magyarország március 1-jével átlagosan 20 százalékkal emeli a 8 órás munkaidőben dolgozó bolti és raktári fizikai munkavállalók, valamint az üzletvezetők bérét -értesült a 24.hu.

Az emelés után a bolti dolgozók havi keresete eléri majd a bruttó 290 ezer és 320 ezer forintot, az üzletvezetők havi fizetése pedig bruttó 658 ezer forinttól 720 ezer forintig terjedhet.

Ezen felül a Lidl Egészségprogram éves szinten 96 ezer forint értékű komplex egészségügyi szolgáltatását is biztosítja minden munkavállalójának, az üzletvezetőknek pedig az áruházlánc – korlátlan magáncélú használattal, minden költséget 100 százalékban átvállalva – személyautót is biztosít.

Ennyit kereshetnek majd a Lidl dolgozói a béremelés után

Fotó: Wikipédia

A vállalat a munkavállalók bérét további juttatásokkal egészít ki, többek között a törvényi előírásoknál nagyobb mértékben, 100 százalékban téríti a dolgozók munkába járási költségét.

Közölték, a bolti és a raktári dolgozók, valamint az üzletvezetők fizetésemelésével az üzletekben dolgozó munkavállalók bére átlagosan 365 ezer forintra nő.

A társaság a kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon az idei fizetésemeléssel együtt 2016. januárja óta 52 százalékos béremelést hajtott végre.

A Lidl Magyarország mindig is kiemelten megbecsülte munkavállalóit és ezt nem csak szavakban teszi. A kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon 2016. januárja óta összesen 52 százaléos béremelést hajt végre

– emelte ki Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A kiemelkedő bérezés mellett a Lidl Magyarország, képzésekkel és különböző programokkal járul hozzá a mindennapokhoz: folyamatos fejlődést és csapatkohéziót erősítő aktivitásokkal támogatja munkavállalóit

– áll az áruházlánc közleményében.

Forrás: 24.hu, vg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
És mi, nyuggerek legyünk boldogok a 3,8 %-os (?) nyugdíjemeléssel, amit a pártunk és kormányunk úgy jelentett be, hogy micsoda nagyszerű dolog!
Sziszifusz
@durbincs: 11:12
Ismeretségi kőrömben, van olyan személy, aki LIDL dolgozó. Tőle tudom, hogy a béremelés amiről a hírek szólnak, nem "meseautó". Az orbáni tervek nem a béremelésről, hanem az éhbérért szóló, rabszolgamunkáról szólnak. Ezért a hívők számára elképzelhetetlen pl. a komolyabban érezhető fizetésemelés.
emerencia
Ez jól hangzik, csak kérdés, hogy mennyiben igaz-e ami le vagyon írva a sajtóban. Egy kívülálló nem tudhatja, hogy mindezért mit kell csinálni, veszélyes-e a munkavégzés az egészségre és a testi épségre, meg vannak-e a biztonságos munkavégzés feltételei? Felvesznek-e teljes munkaidőre és vajon mit jelent a valóságos egészségügyi szolgáltatás? Kérdés, hogy nem-e arra irányul, hogy a beteg embereket könnyebben lehessen kirugni. Az is kérdéses, hogy fix alapbérről van-e szó vagy a trükkös feltételekkel kiagyalt bónuszokkal, prémiumokkal nem mindenki tud ennyit keresni. Azt sem tudni, hogy vajon az ország összes Lidlijére vonatkozik mindez vagy mondjuk a keleti végeken természetes, hogy ettől jóval alacsonyabb a bér.
Villon
@emerencia: Van pár-ezer Lidl dolgozó. Ha nem igazak az itt leírtak, biztos lehetsz benne, hogy kifog derülni. Van egy egyszerű mód, hogy saját tapasztalatod legyen. Jelentkezz hozzájuk munkavállalóként. - Elárulom, nem egyszerű dolog bekerülni, ezt rokonságon belülről tudom. Ennek pedig oka van. Alig van fluktuáció. Aztán próbálkozz a CBA-ban is. Megfogod tudni a különbséget egy elátkozott multi és egy becsületes igaz magyar vállalkozás közti különbséget. Választ kaphatsz arra, hogy milyen különbségek vannak egy nagyon hazaszerető cég munkahelyi öltözője és egy rohadt szemét multi öltözője közt, valamint a munkakörülményeket illetően sem lesznek a továbbiakban kérdéseid. A trükkökről már ne is beszéljünk.
emerencia
@Villon: Sokat járok oda vásárolni de még soha nem láttam korombéli alkalmazottat úgyhogy esélytelen lenne a jelentkezésem. Olyat viszont már láttam, hogy egy multi nem a valóságnak megfelelő sajtóközleményt adott ki és nem szólt senki... (Nem a Lidl volt.) A csilivili külső mögött nem könnyű a valós helyzetet átlátni. Igazából a közszférás alkalmazottakat sajnálom mert közülük sokan jogos elkeseredésükben mindent elhisznek a multiálomról.
1bitang
Én meggondolnám a munkavállalást. Bértől függetlenül is. Nehezen viselném a -nem is szórványos- bunkó vásárlók ténykedését. Amikor a bugyik közt díszeleg egy félliteres tejföl. Van, aki csak úgy vásárol, hogy feltépi több AZONOS cikk csomagolását. Aki végigtapogat egy csomó félkilós túrót és (nem teszi) VISSZAVÁGJA (esetleg nem is a helyére), majd FELTÉP egy ottlévő egységcsomagot, lerántva közben az árfeltüntető szalagot és azt is ODAVÁGJA (valahova.). Láttam óvszeres dobozt krumpli közt (el sem tudom képzelni, hogyan került oda, azt közvetlenül a pénztár előtt tartják), nem néztem meg, hogy mi van benne. És mindezeket a dolgozók (kifelé) birkatürelemmel viselik. Lehetne még folytatni. Én szégyenkezem "honfitársaim" miatt.
Villon
@emerencia: A közszférában dolgozókat nem azért kell sajnálni, mert máshol milyenek a viszonyok. Közleményeket kiadnak mások is. ne hidd egyiket sem, ha már csalódtál közleményben. Közleményt ad ki kormány, ellenzék, multi, média, Mindenesetre, amik itt vannak írva, elég konkrét, megfogható dolgok. Amennyiben nem így lesz, könnyen megfoghatóvá válik. Jelenleg, a kereskedelemben a legmagasabb béreket a Lidl fizeti. Szemben a kormányuk által agyonsztárolt "hazai vállalkozásokkal" szemben, ahol jó esetben heti 20-30 órára jelentenek be, dolgozhatsz heti 50-60 órát, nincs fizetett szabadság, ha beteg vagy kirúgja a magyar tulaj magyar honfitársát, nincs kafetéria, emelt túlórapénz, étkezési kedvezmény, munkaruha, de még egy rendes öltöző sem. Én inkább ezeket a kiszolgáltatott dolgozókat sajnálom, mert legtöbb esetben nincs is más lehetőségük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.