Az MSZP ismét benyújtja devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását tartalmazó törvényjavaslatát. Szakács László, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, ha két szomszédos uniós országban, Romániában és Szlovéniában is meg tudták oldani a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását, akkor Magyarországon “ne Matolcsy nyerészkedjen ezen”. (...)

Forrás: debmedia.hu
Feltöltő: KTL
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Nagyon mocskosan oldották meg. Egy ismerősöm felvett 2006-ban 3 milliós hitelt már 3 milliónál többet vissza fizetett 2015-ig és láss csodát még most is 3 milliós a tartozása. Mert össze vissza átverte a bank. Ami mára már az is Mészárosé lett.
Eladott Ország
A devizahitel kockázatos dolog. Akkor is, ha ezt nagyon kevesen látták át akkoriban. De ameddig Lázár János Hódmezővásárhely polgármestereként a város nevében szintén devizahiteleket vett fel, majd pedig a kormány a mi pénzünkből rendezte ezt a tartozást, addig a Kovács család lakása elúszott. A Jegybank nem a Kovács család hiteltörlesztését szorította le oly módon, hogy a 150 forintért svájci frankot eladta a Kovács családnak 152 forintért (ez a forintosítás), hanem a 150 forintért vásárolt svájci frankot 256 forintért adta el. Kovácsék lakását elvitte a bank, ők jobb esetben albérletbe, rosszabb esetben az utcára kerültek. Matolcsy György pedig jól dolgozott, mert egy frankon keresett 106 forintot. Ebből lehet alapítványokat létrehozni és a pénzt ész nélkül költeni. Matolcsy György fizetése a duplájára emelkedik, mert megérdemli. Jól dolgozott. A Kovács család nem járt ilyen jól. Nem elég, hogy elveszítették az otthonukat, hanem még mindig több pénzzel tartoznak a banknak, mint amennyit eredetileg felvettek, holott közben már majdnem a teljes összeget vissza is fizették. Ha dolgozik valaki a családból, a fizetését viszi is a bank. Az adósság öröklődik. A gyerekük sem szabadul. Soha az életben nem másznak ki a gödörből. Magyarországon nincsenek bérlakások, ahol emberi körülmények és megfizethető bérleti díjak lennének. Nincsenek olyan fizetések, amiből egy normális albérletre és megélhetésre is futná. Főleg úgy, hogy a bank viszi a fizetést. Olyan csapda ez, amiből nincs kiút.Amiért máshol börtön jár, azt nálunk ünnepelni szokás. Amiért máshol lemondatnak, kirúgnak, feljelentenek, beperelnek embereket, azért itt fizetésemelés, kitüntetés, teljes védettség dukál. Amiért máshol vasvillával kergetnek el politikusokat, azért nálunk bálványozni, csodálni illik a bűnözőket. Jól van ez így. Kovácsék pedig dögöljenek meg.
papa.49
@szaboria1: Nem elég az nekünk, hogy ők a sokadik hitelüket 180 Ft fizethették vissza ???
Szerintem ezért is kötél jár a fütyisznek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.