A leleplezett Vatikán A Római Katolikus Egyház vagyona ma a becslések szerint meghaladja a több száz milliárd dollárt. Ehhez társul a világ egyik legnagyobb aranykészlete, továbbá hatalmas ingatlan- és felbecsülhetetlen értékű műkincsvagyon. Pedig a múlt század elején XI. Pius pápa a patkányok rágta Lateráni Palota dohos falai között volt kénytelen meghúzódni, miközben a pápai állam költségvetése még az alkalmazottak fizetésére is alig volt elegendő. Hogyan fordult néhány évtized leforgása alatt a Római Katolikus Egyház szerencséje? A kezdő lökést Benito Mussolini adta meg, aki 1929. február 11-én konkordátumot írt alá a pápával. A Lateráni Szerződésben az egyház páratlan jogi kiváltságokhoz, teljes körű adómentességhez és jelentős készpénz vagyonhoz jutott. A következő évtizedekben zseniális pénzügyi szakemberek és a Szentszék tekintélyével gátlástalanul visszaélő bűnözők igyekeztek megszaporítani Mussolini adományát - nagy haszonnal, ugyanakkor az egyház erkölcsi tekintélyének...

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán ezeket is védelmezi egyúttal és ő maga is kialakította velejéig romlott kapcsolatát a magyar egyházakkal. A magyar egyházak Orbán és bűnbandájának a segítségével fosztogatják a magyar népet és élősködnek rajtuk.
Gyuri Géderről
Éllősködők voltak, és harácsolók. Most is azok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.